Skocz do zawartości
Sweeper

Asus A7V600 i problem:(

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupilem nowa plytke A7V600 i mam z nia problem. Po pierwsze nie dziala mi na tej plycie klawiatura pod windowsem - musialem od kumpla pozyczyc. Pomijajac ten szczegol :P interesuje mnie jedna sprawa. Temp w biosie pokazuje ok. 50stopni a pod programamy pod winda aida, asus probe ok. 44 stopni? ktorej temp. wierzyc(wiem ze juz byly podobne posty ale nie bylo rozwiazania tego problemu a mozew komus sie juz udalo:) ). Poza tym dziwnie odczytuje predkosc wentylatora(nagle skacze na 3 razy wyzszy obroty na chwilke ale tylko bios tak pokazuje i wraca do normalnego stanu). Plyta jest nowa nie wiem czy to wada fabryczna i zamienic czy co:( a moze instalnac nowego biosa na nia? mam 1.005 a jest na stronce asusa 1.006? Aha i jeszcze jedna wazna sprawa mam ustawiony Vcore w biosie na auto i w biosie na hardware monitor pokazuje Vcore na 1.47V (mam durona 1.6 wiec powinno byc 1.5V) a w aida i asus probe pokazuje wtedy 1.6V. Jesli ustawie na manual 1.5V to i w biosie i w aidzie pokazuje poprawnie?Co radzicie ustawic na sztywno czy zostawic auto?? Pls szybko odpowiedzcie bo nie wiem czy nie wymienic plyty - moze jakaas wada fabryczna a moze tak ma byc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do wiatraka i rpm -> podlacz inny wiatrak i zobacz czy tez skacze, w sumie nie ma sie czym przejmowac wazne zeby wykrywal czy sie kreci...

nagraj inny progzz do monitorowania i zobaczy 0,13 to spora roznica w napieciu procka ;-)

jak by nie bylo bardziej ufal bym biosowi... co do ustalenia vcore na sztywno -> to nie boli ;-)

z takich powodow bym nie wymienial

napis jeszcze czym roznia sie klawirki i czy ta pierwsza dziala u kolegi

Pozdrawiam :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, ta klawiaturka moja stara (nie dzialajaca na tym asusie ) dziala u kumpla ona zawsze byla dobra nie wiem czemu nie dziala. Ktos juz o tym pisal na forum kazali mu zmienic biosa na starego czyli na 1.004 a mial tego co teraz ja 1.005. Moze zrobie 1.006 i moze zadziala:/ Inne programy jak mam na auto pokazuja to co aida i asus probe czyli 1.6V :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam tą płytke i również doświadczyłem tego problemu - tzn z klawiaturą. Niestety nie miałem zamiennej wiec wrocilem z biosem do 1004. Co do obrotow wentyla to u mnie sa stabilne jak skala (tak samo jak mobo ;-)).

Temperaturke i Vcore sprawdze - musze resecik uskutecznic. Dam znac. Pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...