RS Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 jestem posiadaczem plytki k7s5a, z nieoficialnym biosem umozliwiajoncym zmiane fsb, czy po wlasciwym polaczeniu mostkow l1 mozna zmienic mnoznik w tym biosie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 jestem posiadaczem plytki k7s5a, z nieoficialnym biosem umozliwiajoncym zmiane fsb, czy po wlasciwym polaczeniu mostkow l1 mozna zmienic mnoznik w tym biosie ?ja malowalem i nie moge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 szit tak tesh sie obawialem, a fsb 120 moge ustawic czy zaduzo mhz na pci bedzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 szit tak tesh sie obawialem, a fsb 120 moge ustawic czy zaduzo mhz na pci bedzie ?a jakiego mash procka ... :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 durona 950 a Ty ..::SNAP::..jak kreciles swojego, w jaki sposob, bo zakladam ze kreciles :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 durona 950 a Ty ..::SNAP::..jak kreciles swojego, w jaki sposob, bo zakladam ze kreciles :lol: 1GHz @ 112/112 na wiecej nie smiga bo chyba za male napiecie . i nie wiem czy ci podejdzie na 120 FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 jestem posiadaczem plytki k7s5a, z nieoficialnym biosem umozliwiajoncym zmiane fsb, czy po wlasciwym polaczeniu mostkow l1 mozna zmienic mnoznik w tym biosie ?Nie da się, ale możesz przecież ustawić mostki na stałe. Ściągnij odpowiedni schemat i połącz mostki tak jak chcesz. Mostkami można zmienić wszystko, mnożnik, napięcie, fsb itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Jak chcesz zobaczyć jakie będzie taktowanie PCI przy jakimś FBS to zainstaluj sobie SpeedFana4.05, masz tam opcje clock wybierasz ecs mobo k7s5a i podaje ci taktowania PCI dla danego fbs 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Jak chcesz zobaczyć jakie będzie taktowanie PCI przy jakimś FBS to zainstaluj sobie SpeedFana4.05, masz tam opcje clock wybierasz ecs mobo k7s5a i podaje ci taktowania PCI dla danego fbs 8)A co to taki wielki problem wziąć kalkulator i policzyć? Przy 120 masz dzielnik PCI 1/3 więć PCI=40, przy 133 włącza się dzielnik 1/4 i wtedy dzielisz przez 4. Wy to macie pomysły :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 No nie wiem: dla 124 PCI =31 112 PCI = 33,6 137 PCI = 34,3 146 PCI = 36,7 150 PCI = 30 166 PCI = 33 200 PCI = 33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Chyba chodzi o 124 a nie 120. Nawet po odblokowaniu mnożnika na procku nic więcej w biosie nie zmienisz. Tylko FSB.Co najwyżej zamaluj moski od napięcia (jak masz dobre chłodzienie!) i kręć! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...