Skocz do zawartości
yuri

eeech. kiedy coś takiego w u nas

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ jest to moja pierwsza wypowiedź na forum, więc postanowiłem się kulturalnie przywitać. WITAM WSZYSTKICH !!! :D

A teraz do rzeczy. Widze, że bardzo Wam sie spodobał ten kontroler systemu chłodzenia komputera. Mam takie pytanie, co powiecie na to:

http://www.burnoutpc.com/index.php?page=re...ws&review_id=72

(to sie nazywa "full wypas" :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ jest to moja pierwsza wypowiedź na forum, więc postanowiłem się kulturalnie przywitać. WITAM WSZYSTKICH !!! :D 

A teraz do rzeczy. Widze, że bardzo Wam sie spodobał ten kontroler systemu chłodzenia komputera. Mam takie pytanie, co powiecie na to:

http://www.burnoutpc.com/index.php?page=re...ws&review_id=72

(to sie nazywa "full wypas" :) )

no nie no 8O aż zasłabłem. kur...a to jest zaje....ste. tylko cena pewnie powala :?

PS. SieMa iBi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sherlock jak mogles zdradzic tajemnice tego adresu www.pc-tuning... ;), a ceny nie sa wcale takie duze, bez przesady, a tak w temacie zparaszam niedlugo na Moded Kompz na recenzje zimnej katody z tego wlasnie sklepu, bedzie bardzo jasno na pewno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sherlock jak mogles zdradzic tajemnice tego adresu www.pc-tuning... ;), a ceny nie sa wcale takie duze, bez przesady, a tak w temacie zparaszam niedlugo na Moded Kompz na recenzje zimnej katody z tego wlasnie sklepu, bedzie bardzo jasno na pewno :)

a masz u siebie Ethermax-y :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jak to u siebie?, to nie moj sklep :), a enermaxa to bym chcial miec ale na razie nie potrzebuje bo mam 2 psu, o co ci dokladnie chodzi Yuri?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm jak to u siebie?, to nie moj sklep :), a enermaxa to bym chcial miec ale na razie nie potrzebuje bo mam 2 psu, o co ci dokladnie chodzi Yuri?

sorry. trochę za szybko chciałem :oops: chodzi mi o jakąś reckę zasilacza tej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie tylko kolor tego wyswietlacza fajny. No coz jezeli bym sie wkoncu zdecydowal na zrobienie takiego czegos to bedzie to zewnetrzny modul niezalezny od kompa wiec monitorowanie obciazenia CPU odpada.

To co mi przyszlo do glowy do tej pory to pomiar temp z osmiu czujnikow, regulacja obrotami 3-ch wentyli i mocy 1 peltiera (z funkcja utrzymywania temperatury otoczenia lub np otoczenia-5C) Moze udaloby sie dorzucic jakas nie za dluga historie zeby np stwierdzic co bylo przyczyna zwisu.Pomiar napiec raczej odpada bo byscie musieli wpiac sie w kable zasilajace czego pewnie nie kazdy potrafi z braku lutownicy.

Moze jakies inne macie sugestie co moznaby dorzucic do takiego modulu ??

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie tylko kolor tego wyswietlacza fajny. No coz jezeli bym sie wkoncu zdecydowal na zrobienie takiego czegos to bedzie to zewnetrzny modul niezalezny od kompa wiec monitorowanie obciazenia CPU odpada.

To co mi przyszlo do glowy do tej pory to pomiar temp z osmiu czujnikow, regulacja obrotami 3-ch wentyli i mocy 1 peltiera (z funkcja utrzymywania temperatury otoczenia lub np otoczenia-5C) Moze udaloby sie dorzucic jakas nie za dluga historie zeby np stwierdzic co bylo przyczyna zwisu.Pomiar napiec raczej odpada bo byscie musieli wpiac sie w kable zasilajace czego pewnie nie kazdy potrafi z braku lutownicy.

Moze jakies inne macie sugestie co moznaby dorzucic do takiego modulu ??

Pozdro

Dexter

mnie by urządzało coś takiego nawet bez obsługi ogniw p...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wcale bys nie musial podlaczac :lol:

Tylko jak tak sobie teraz wszystko podliczam to cienko. Sprzedawcy detaliczni wyswietlaczy i mikrokontrolerow do tego to sobie zycza.

35 zeta wyswietlacz 35 zeta procesor :(

Do tego zrobic plytke pewnie z 15 zeta. No i jeszcze troche innych czesci.

Za stowe to po kosztach czesci :( Ale bajer niezly bylby :twisted:

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.pc-tuning.pl/  8O  :D 

Pozdro for ALL

ja pier...... ale zaje...... stronka. Sherlock niech cię ucałuje :wink:

przymierzam się do kupna zasiłki Enermax-a. i jest ten Digital Doc ale to + zasiłka to za dużo kaski więc pasuje. ktoś może chce qupić HuntKey 300W. ma może ze 3 miechy.

hehehe :) Ty mnie lepiej nie całuj :lol: wolę swoją dziewczynę :D

A co do Twoich zakupów to lepiej kup po kolei: najpierw Enermaxa a potem zbierz kasę na DigitalDoca... mimo że trochę czasu Ci to zajmie, to gwarantuję że będziesz 100 razy bardziej zadowolony :!::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to moze sobie kiedys takiego kupie.

Co do stacji kontrolno-monitorujacej mam juz prowizoryczna plytke i czesci. Biore sie za pisanie programu, rezultaty moze juz nie dlugo :twisted: Jest tez mozliwosc zrobienia kolorowych wyswietlaczy, ale cena moze powalic. Niebieski jest wedlug mnie the best.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie mi wychodzi tak ze sie da zaaplikowac pomiar z osmiu czujnikow temp, mierzyc RPM z 4 wentyli, sterowac obrotami 8 wentyli w zaleznosci od temp lub wedlug wlasnego uznania, sterowanie peltierem aby zapobiec skraplaniu sie pary wodnej. Mozliwe przypisanie wlasnych nazw poszczegolnym czujnikom i wentylatorom.Kolorowe wyswietlacze sa mozliwe do uzyskania ale to znacznie podrozyloby te zabawke do okolo 200 zl. Standardowa wersja z 3 czujnikami wychodzi mi niestety w granicach 140-150 zeta :(

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie mi wychodzi tak ze sie da zaaplikowac pomiar z osmiu czujnikow temp, mierzyc RPM z 4 wentyli, sterowac obrotami 8 wentyli w zaleznosci od temp lub wedlug wlasnego uznania, sterowanie peltierem aby zapobiec skraplaniu sie pary wodnej. Mozliwe przypisanie wlasnych nazw poszczegolnym czujnikom i wentylatorom.Kolorowe wyswietlacze sa mozliwe do uzyskania ale to znacznie podrozyloby te zabawke do okolo 200 zl. Standardowa wersja z 3 czujnikami wychodzi mi niestety w granicach 140-150 zeta :(

Pozdro

Dexter

3 czujniki temperatury i co jeszcze :?: bo 150 zeta da się przeboleć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...