benek Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 myslalem ze mi sie uda zrobic taki tescik (bo obiecywalem - niektorzy wiedza o co chodzi) ale nie udalo sie :( za to dzis znalalzem porownanie obu coolerow http://www.modthebox.com/review249_3.shtml - tabelka jakby ktos nie mial piojecia o mocach (ciepeleku) testowanego procka to policzylem i podaje (to Palomino) bez OC - 58 W (BURN 66 W) z OC - 65.6 W (BURN 74.5 W) i niech teraz sobie kazdy odpowie we wlasnym sumieniu :P czy przy procku 75W oplaca sie wydawac 3x wiecej kasy dla 2*C PS zeby ktos nie pytal jak to sie ma do nowych prockow to podaje przyklad - "lajtowo" OC Barton 2500+ (1830@2000 MHz i domyslne napiecie) wydziela tyle samo ciepla co OC procek z testu :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 wreszcie sie przekonalem ze dobrze zainwestowalem kase na fr 2 :) , bo te kase ktora mi zostala to moge sobie nie wiem kupic papsa :) i bedzie ciszej i wydajniej , czyli rezultaty tego testu 1 zdaniem mowia - poszukaj , popatrz , zanim zakupisz przedmiot mocno reklamowany :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 A ja mam pytanie trochę odbiegające od topicu a mianowicie czy Titan TTC-D5TB/G/CU35/R1 ma identyczną konstrukcje radiatora jak Falcon Rock 2 i taką samo wydajność i ciekawi mniejeszcze jedna rzecz czy miedziana wstawka w Falcon Rock'u 2 to taka jakby cienka tasiemka miedzi czy taki jakby krążek o grubości załuszmy 1mm. Bo ja muszę stwierdzić że ten titan ma tak jakby naklejoną tą wstawkę z miedzi (znaczy plasterek miedzi) a nie wtopioną, :? a jaka jest sytuacja z Falcon Rockiem ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 huhu.. faktycznie ciekawy test, ale chcialbym zobaczyc jakies inne porownanie obu coolerow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 titan ma chyba t wstawke z Cu wlana na cala glebokosc radiatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 ... i ciekawi mniejeszcze jedna rzecz czy miedziana wstawka w Falcon Rock'u 2 to taka jakby cienka tasiemka miedzi czy taki jakby krążek o grubości załuszmy 1mm... FR2 ma gruby krazek wbity w radiator - jak zdjemujesz wentyl to go nie widac ale wystarczy wyjac spinke i juz we wcieciu na srodku widac miedz na oko ten krazek moze miec 5-7 mm grubosci moze ten Twoj Titan tez tak ma - ze widac miedz tylko pod spinka - w tym wyzlobieniu :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 ... i ciekawi mniejeszcze jedna rzecz czy miedziana wstawka w Falcon Rock'u 2 to taka jakby cienka tasiemka miedzi czy taki jakby krążek o grubości załuszmy 1mm... FR2 ma gruby krazek wbity w radiator - jak zdjemujesz wentyl to go nie widac ale wystarczy wyjac spinke i juz we wcieciu na srodku widac miedz na oko ten krazek moze miec 5-7 mm grubosci moze ten Twoj Titan tez tak ma - ze widac miedz tylko pod spinka - w tym wyzlobieniu :!: No wiesz u mnie na tej miedzianej wkałdce jest mała ryska i na niej świeci się czyste aluminum :? więc raczej w titanach nie ma krążka :cry: tylko jakiś dupny plaster z miedzi :lol:. A zapłaciłem za ten cooler 50zł :x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 http://www.pl.tomshardware.com/cpu/2003011...cooler5-31.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 http://www.pl.tomshardware.com/cpu/20030113/cooler5-31.html Miło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys75 Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 yo witam wszystkich :) to moj 1 post mam FC2 na bartku 2500 i spisuje sie chyba znakomicie ?? temp po 30min grzania to 41 na sockecie i kolo 55 na diodzie to chyba dobre wyniki ?? obudowa zamknieta nie wietrzona jedynie 1 wentyl wieje na grafe :) 80x spire zasilacz huntkey z wentylem wyciagajacym powietrze z nad proca 120x wszystko ciche wmiare bo jeszcze nie wyciszalem obudowy i slychac delikatny szum zwlaszcza dysk no i mam pytranko :) czy takie temperatury macie u siebie na prockach ? nie wazne jaki cooler chodzi mi o srednia temperatur 2/ jesli to jest niska temperatura to czy znaczy to ze ten proc ma potencjal OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 yo witam wszystkich :) to moj 1 post...witam ad 1 - plyty raczej odgaduaj niz odczytuja temp. dlatego moaga byc rozne wyniki na roznych plytach z tym samym prockeim, z tym samym coolerkiem i w tych samych warunkach - flatego nie nalezy sie sugerowac wynikami innych a spradzac czy komp chodzi stabilnie ad 2 - ten proc ma potencjal z 1830 na jakies 2200 powinien isc - jezeli masz wersje z odblokwanym mnoznikeim to jeszcze lepiej ... ale o tym bylo na podrecaniu (starym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...