Skocz do zawartości
uchmanek

wentylator celeron tualatin 1,2

Rekomendowane odpowiedzi

celeron 1,2 na abit st6. narazie chodzi na 1440 ale to troche malo. niestety intelowki wiatrak nie daje rady przy fsb 133.

FalconRock II za drogi a WhisperRock IV chyba za malo wydajny

Titus Fox: CoolerMaster Silent wyglada ciekawie, ile na nim wycisnales (i jaka temp)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

celeron 1,2 na abit st6. narazie chodzi na 1440 ale to troche malo. niestety intelowki wiatrak nie daje rady przy fsb 133.

FalconRock II za drogi a WhisperRock IV chyba za malo wydajny

Titus Fox: CoolerMaster Silent wyglada ciekawie, ile na nim wycisnales (i jaka temp)?

Ze co 8O WhisperRock IV za malo wydajny ?? , przeciez to ten sam radiator co falcon i do tego szybszy wiatrak , a skoro fr radzil sobie z moim 1,8+ wykreconym na 2,8+ to twoj pojdzie jak burza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

celeron 1,2 na abit st6. narazie chodzi na 1440 ale to troche malo. niestety intelowki wiatrak nie daje rady przy fsb 133...

a napiecie o ile podbiles :?:

...FalconRock II za drogi a WhisperRock IV chyba za malo wydajny...

muahahahahaha :lol:

45-48 zl = drogi :?:

i malo wydajny u mnie FRII radzil sobie z 76W (86W BURN) ciepla, a u Ciebie (przy zalozeniu ze dasz Vcore 1.6V) nie poradzi sobie z 43W (49W BURN) ciepla :P

nie rozsmieszaj mnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek: no wlasnie dla mnie max to 40pln. vcore z 1,475 na 1,5

widzialem artykul w ktorym koles osiagna 1,6 na vcore=1,8V.

jezeli chodzi o WhisperRock IV to pomyliem go z WhisperRock III :), co zreszta na jedno wychodzi bo jest dla mnie za drogi.

fit: procek da rade. na boxowym wiatraku moge go uruchomic na fsb 133 (1,6ghz) ale temp jest kolo 50 i system sie nie laduje. trzeba by podbic napiecie (bo dopiero jest 1,6V) ale max temp dla celka to 70 wiec bez wydajniejszego chlodzenia nie chce tego robic.

podsumowujac: szukam wentylatora ktory przy Vcore do 1,8V schlodzi mi procek do 50 stopni. ma kosztowac max 40pln i byc mozliwie cichy.

nie wiem czy taki wogle istnieje ale moze ktos widzial... :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek: no wlasnie dla mnie max to 40pln. vcore z 1,475 na 1,5

widzialem artykul w ktorym koles osiagna 1,6 na vcore=1,8V.

jezeli chodzi o WhisperRock IV to pomyliem go z WhisperRock III :), co zreszta na jedno wychodzi bo jest dla mnie za drogi...

IMO warto dorzucic te 5zl do FalconRocka II - sprzedaj swojego BOXa :P

a jak juz na prawde cierpisz na deficyt gotowki to moze pomysl o coolerze Titan D5TB/CU (z wstawka miedziana) za 35-38zl dostaniesz a z Twoim prockiem powinien wspolgrac lepiej niz BOX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi