unckle Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Jeszcze raz o monitorach Szukałem , czytałem forum ale z reguły tematy dot. droższych monitorów Prosze napiszcie jakie są najlepsze monity spełniające te kryteria: Płaski, 17, dobry kineskop, ostrość, kolory , geometria do 650zł Prosze o wyrozumiałośc i podanie swoich najlepszych typów pozdrówka później ten temat można usunąć jak kogoś bardzo wkurza któryś tam raz to samo ale teraz kupno tego monita to naprawde spory dylemat szcze gólnie jak sie mieszka w kołobrzegu(czyt. wieś)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TecKilla Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Witam! No wiec w maju kupilem 17" LG T710PH Flatron i nie narzekam 8) Monitorek jest zajebisty! Rewelacyjne kolorki, bardzo dobra ostrosc obrazu , pieknie swieci i... ma ladniutka szaro-srebna kolorystyke. Poza tym "pudlo" jest stosunkowo nie duze. Dalem za niego ~650 zeta, teraz ceny sa podobne... specyfikacje mozesz sciagnac stad http://www.balta.pl/katalog/file/T710PH.pdf Zapomnieli tam jedynie dodac ze spokojnie pracuje on w trybie 1024x768 przy 100Hz... Goraco polecam (ewentualnie cos z tej serii) ale moze ktos bedzie obstawial cos innego... PoZdRo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 tylko NEC na kineskopie Mitsubishi,wiem bo mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenik Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Za 650zł to bierz LG 700B też fajny monitorek parwie tosamo co 710PH ale ma ładniejszy wygląd moim zdaniem!! Ale rób jak uwarzasz to nie moja kasa!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 jeszcze niewidzilem plaskiego z dobra geometria:), LG jak dla mnie to monitory dla kupujacych kompa w markecie ladna obudowa itp ale gdzie ostrosc i kolory:) jak widze z potpisu masz mocna grafe wiec daj jej sie wyszalec i kup sobie cos wiekszego niz 17, za ta kase spokojnie kupisz jakies niezle EIZO na allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Nec FE770, powinieneś dostać w tej cenie. Obadaj dokładnie pod kontem geometrii przed zakupem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Dzięki za wszystkie odpowiedzi, ale: 1.flatron t710ph nie jest płaski 2.tak samo lg700b mnie za bardzo nie interesuje 3.wiadomo ze lepiej większy ale mam tylko 650 zł a z allegro nie chce brać z róznych powodów 4. Co do tego Neca to on ma z tego co wiem jakiś kineskop Cine fx - nie wiem co to to dokładnie jest, po drugie pasmo przenoszenia to tylko 120Mhz - czy to nie troche mało, wiem ze neci te droższe to są dobre ale czy ten jest naprawde godny polecenia 5. co powiecie o monitorku aoc 7k+ http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8967 albo o tym aoc 7a+ http://www.aoc-europe.com/monitors_7A+.html albo ten http://www.aoc-europe.com/monitors_7Klr.html mam wątpliwości co do kineskopów tych monitów bo na stronie producenta jest ze A+ jest na dimondtronie a o K+ nie podają info na stronce, przynajmniej nie znalazłem... no i jeszcze jedne monit mi po głowie chodzi: hyundai q790 - czy jest na pewno całkiem płaski i jak sie wogóle sprawuje prosze o jakieś kolejne opinie i sugestie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 -Od AOC trzymaj się z daleka. Awaryjne. Chyba, że planujesz po okresie gwarancyjnym pozbyć się monitora. -NECa FE770 mam, i uważam że jest to bardzo dobry monitor w swojej cenie. BTW też nie jest płaski, jest lekko sferyczny z soczewką; patrzac ma wprost obraz jest płaski. -Kupujesz monitor za 650zł. Nie spodziewaj się cudów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falafel1 Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 a ja kupilem za 500 zeta iiyame 21 cali w komisie (nowka w sklepie kosztowala 5000) i do filmow jest super. brakuje tylko pilota Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Naprawde jesteście przekonani do tego neca? tak po jego parametrach patrząc to nie są one rewelacyjne nie ma ktoś innych pomysłow mi sie spodobał ten aoc - czy oprócz tej awaryjności jest to dobry monit? A czy mógłby ktoś wypisać pare monitorków w tym przedziale cenowy m z trinitronami albo dimondtronami - bo myśle ze gł. z tego bede wybierał dzięki za cierpliwość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Powiem tak za 650zł nie kupisz dobrego monitora musisz mieć conajmniej z 900zł a ty wyskakujesz z jakimiś trini i diamond -tronami za tą kase napewno takiego nie kupisz no chyba że używany. A co do tego aoc... poprostu to syf. Moim zdaniem ten lg 700b będzie jeszcze najlebszy lub Philips 107 T51. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Moja laska ma AOC 7KLR, a znajomy ma K+ - ten K+ to nowsza wersja KLR. Oba mają płaski kineskop (nalewkę) - w sumie b.dobre kolory. Wyciągają 1024x768 przy 100 Hz (w tej cenie !). Monitory mają 3-letnią gwarancję door-to-door. Obydwoje szczęśliwi posiadacze są z nich zadowoleni. przy 85 Hz geometria jest bez zarzutu - przy 100 - trzeba monitor regulować. Ale ogólnie bombowa sprawa - monitor zebrał podobne oceny jak MAG 2,5 raza droższy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 no to widać ze zdania są podzielone co do aoc ja chciałbym je zobaczyć na zywo to bym wiedział, musze sie wybrać do jakiegos miasta bo kołobrzeg to wieś... @ piekło ten K+ to chyba własnie jest na dimondtronie @wojwar czy możesz napisac na jakich one są kineskopach bo jeśli na dimondtron to chyba go wezme... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Nec 17" MultiSync FE770 ten jest ciekawy . 17" Philips 107T51 kolga ma tego i bardzo ładnie wyglada , ostrosc i kolory jak najbardziej ok . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Hmm mam LG F700B i jest calkiem ok..w jednym miejscu geometria troche niebardz, ale nie sprawdzilem przed zakupem, a teraz juz nawet tego nie widze kumpel ma Nec FE770 i napewno bym sie nie zamienil sprawia wrazenie nieplaskiego, geo gorsze(tez pewnie nie obejrzal) nie podoba mi sie, ma za to ladny wyglad zew. i zajmuje dosc malo miejsca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 panowie uświadomcie mnie z tymi motywami bo sie zdeka zamotałewm: co to jest pasmo przenoszenia i czy lepiej jak jest wyższe czy niższe i co ta są te maks. odchylenie poziome i maks odchylenie pionowe jak to sie ma do obrazu? a moze cuś z samsungów albo ten hyunday q790? widział to ktoś na oczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 no to widać ze zdania są podzielone co do aoc ja chciałbym je zobaczyć na zywo to bym wiedział, musze sie wybrać do jakiegos miasta bo kołobrzeg to wieś... @ piekło ten K+ to chyba własnie jest na dimondtronie @wojwar czy możesz napisac na jakich one są kineskopach bo jeśli na dimondtron to chyba go wezme... one nie są na diamondtronach - kineskopy to płaskie nalewki. KLR i K+ mają te same kineskopy (chyba A ma inny). Ja w domu mam 19 CTX nalewkę (950F) a w pracy IBM p96 (19 cali na Trinitronie) - i oba spisująsięznakomicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 elo ja zaproponuje to co w podpisie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 panowie uświadomcie mnie z tymi motywami bo sie zdeka zamotałewm: co to jest pasmo przenoszenia i czy lepiej jak jest wyższe czy niższe i co ta są te maks. odchylenie poziome i maks odchylenie pionowe jak to sie ma do obrazu? a moze cuś z samsungów albo ten hyunday q790? widział to ktoś na oczy? Z pasma przenoszenia wynikają możliwe częstotliwości odświeżania przy danej rozdzielczości. Generalnie im te trzy parametry większe tym lepiej. IMO szukaj czegoś co będzie miało odchylenie poziome wynoszące przynajmniej 95kHz, wtedy przy rozdzielczości 1024x768 będziesz miał odświeżanie 100Hz - czyli obraz żyletka. Co do AOC, to kumpel jakieś pół roku temu kupił dwa (bodajże KLR - nie pamiętam) chodzą ładnie, parametry ok i na razie bezproblemowe. Jak juz poprzednicy pisali za 650 zł nie spodziewaj się cudów, albo monitor na solidnym kineskopie z niskim pasmem, albo coś mniej markowego. Przed zakupem dokładnie się przyjrzyj :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 dzięki dużo mi to wyjaśnia a ten A+ to chyba jeszcze nie jest w polsce dostępny bo nigdzie nie widziałem ale on ma wyraźnie napisane dimondtron, ciekawe jeszcze ile bedzie kowsztował bo do tej pory wychodziłem z założenia ze coś w cenie klr i k+... @mrozpa01 hej możesz cuś więcej o tym monitorku napisać? Najbardziej mnie interesuje czy jest płaski? @Felson dzięki takiego wyjaśnienia było mi trzeba więc krąb się zawęża do 7a+?, q790? albo nec fe770... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...