berkut Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 jesli chcesz uzywac uriela to musialbys uzywac alkoholu etylowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Szukać o freonowych sprawach, to sobie mogę ręcznie w topicu berkuta.. ..to było wykonalne, jak miał on 20 stron, nie prawie 80.. ..zadałem konkretne pytania i prosiłem jedynie o proste odpowiedzi na nie.. ..póki co aż jedna osoba odpowiedziała (nie ważne, czy konstruktywnie, czy nie - przynajmniej zrobiła to i za to raz jeszcze dziękuję..).. ..a czekać, czekałem cierpliwie trzy dni prawie.. ..przesz Tweak ma podobno najbardziej profesjonalne forum w Polsce, więc czemu nikt nie potrafi mi odpowiedzieć na moje pytania?.. ..czy są aż tak arcytrudne?.. ..lubię Tweaka, ale coraz większy deficyt życzliwości i chęci pomocy na nim obserwuję.. ..ok.. ..jeśli kogoś uraziłem, to przepraszam.. ..będę teraz CiErPlIwIe czekał.. z poważaniem niecierpliwy, acz skruszony klocek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 jesli chcesz uzywac uriela to musialbys uzywac alkoholu etylowego No właśnie delikatnie zasugerowałem, że nie chciałbym.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 zaden blok komercyjny ktory widzxialem nie powinien przeciekac jesli jest lutowany, spawany albo na oringuto po 1 po 2- luty nie pekna, wytrzymuja zmienne cisnienia i temp. w zakresie -50 +50 i cisnienia 0 do 15 bar w prometei, wytrzymaja i w bloku... musza byc beznadziejnie zrobione klejone bloki nie beda lubic niskich temp. bnie ufalbym im nie wiem czemu nie chcesz alkoholu, boisz sie ze wybuchnie ? Jesli sie boisz to zrob po prostu poprawnie uklad, tak to musisz na glikolu siedziec, przy -20C bedzie gesty jak maslo i bedziesz go wyklinal nie kazdy odpowiada bo nie ma checi i czasu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 nie wiem czemu nie chcesz alkoholu, boisz sie ze wybuchnie ? Jesli sie boisz to zrob po prostu poprawnie uklad ..chyba masz mnie za jakiegoś ćwierćgłówka, jeśli tak sądzisz.. ;) ..nie napisałem, że nie chcę używać alkoholu, tylko, że nie chcę używać Uriela.. ..a, co się tyczy alkoholu - ilość potrzebna do napełnienia takiego układu jest dość kosztowna, i lubi sobie parować.. ..do glikolu/petrygo etc. miałbym w zasadzie darmowy dostęp.. ..ale mniejsza o to.. ..dzięki, berkut - rozwiałeś część moich wątpliwości.. :) ..jeśli możesz, streść mi po krótce, w jaki sposób zaizolowałeś swojego TBB (chodzi mi przede wszystkim o górę procka, vide mostki, brzegi jądra..).. ..jeśli nie możesz, i tak thx.. :) ..a w pytaniach chodziło mi raczej, nie o konkretne chłodziwo, ale o efekty, jakie może wywołać w układzie, przy tak niskich temperaturach.. "... nie kazdy odpowiada bo nie ma checi i czasu......" ..wiem.. ..moje wyrzuty były spisane głównie pod wpływem chwili.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Aha.. ..jeśli układ nie będzie w 100% szczelny, to w pokoju będę miał zapach, jak w gorzelni.. ;) ..jeśli istnieje jakaś alternatywa dla alkoholu (najlepiej bezwonna..), to mógłbym jej użyć.. ..jeśli tylko istnieje (w rozsądnej cenie - czyt. nie drożej, niż spirolek..).. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 klocek fajna ksywa i naucz sie edytowac posty ja drugi raz w sprawie lodowki zrobilbym sobie chlodzenie wody w akwarium zasilajacym WC w wode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 a ja bym jak juz to robil koncentryczny wymiennik ciepla i wszystkie problemy z glowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Możesz rozwinąć swoją myśl?.. ..nie jestem pewien, czy wiem, o co Ci chodzi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...