tapczan Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Używam Debian + KDE. Problem polega na tym, że system nie potrafi odtwarzać dwóch dźwięków (z dwóch źródeł) jednocześnie (jeśli leci mp3 to już nic innego w tym czasie nie zagra). Czy jest tak że tylko jeden program może mieć dostęp do urządzenia np. /dev/audio w jednym czasie? Czy jest to normalne zjawisko w tym środowisku (a może da się to rozwiązać)? Czy może to jest właściwość mojej karty dźwiękowej (C-Media 8378)? Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Sterownik dzwieku to ... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tapczan Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 Użyłem sterownika dostarczonego z kernelem 2.4.23 do C-Media PCI (CMI8338/8738) oraz soundcore. Z tego co się dowiedziałem to kilka osób potwierdziło tego typu problem/właściwość tego systemu. Być może jednak da się to jakoś rozwiązać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Rozwiązania są dwa: 1. Mikser programowy (arts dla KDE) i poustawiać programy aby go używały (wybierz wtyczkę wyjścia w XMMSie i wyjście audio w mplayerze). 2. SB Live!/Audigy - tutaj możesz puścić 64 strumienie na /dev/audio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 Trzy, warto sprobowac alsy: http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-p...8&module=cmipci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...