BLANTMEN Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zna ktoś może jakiś serwis w którym można zapoznać się z podstawowymi krokami tanecznymi ? Chodzi mi o takie plansze gdzie pokazane są stopy i strzałki gdzie je potem postawić. A może ktoś posiada takie plasze ?? Będe bardzo wdzięczny za pomoc. Za jakiś czas mam 100 dniówke, a kursy tańca zostały zawieszone (czyt. anulowane :cry: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 co zescie robili ze anulowali kurs? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 no to huk :> ja tancze w Klubie Tanca Towarzyskiego :> w tym roku zajelismy 6 miejscie jako formacja na mistrzostwach polski i powiem Ci tyle :> ze to nie takie proste :> jak Ci sie zdaje. Taniec to nie same kroki :> Poza tym jakie tance Cie interesuja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 u mnie na studniówce nikt nie będzie chciał tańczyć, tylko pić:). nawet na próby poloneza chodzi tylko 7 osób z mojej klasy, w tym ja:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 ja preferuje "Taniec Wschodni" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Cytat co zescie robili ze anulowali kurs?Nic :cry: Po prostu po 1 lekcji duzo osob zrezygnowało :cry: -------------- MeHow najbardziej to walc i tango. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 szukaj w klubach tanecznych, moze maja jakies szybkie kursy przed karnawalem :?: :) soja droga tez kiedys tanczylem - i fatk to ni jest takie proste ze raz i jzu umiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Cytat szukaj w klubach tanecznych, moze maja jakies szybkie kursy przed karnawalem :?: :) soja droga tez kiedys tanczylem - i fatk to ni jest takie proste ze raz i jzu umieszile tanczyles? ja juz 9 rok :> lece :> :> :> w sumie blantmen, co ty chcesz tanczyc :> ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Ja za 2 tygodnie na wesele jade i trzeba bedzie tanczyc ostro, a koordynacja to dopiro po paru glebszych sie ujawnia i mozena dawac, tylko jest problem - dowiedzialem sie ze bede koniecznie usial tanczyc z matka mojej dziewczyny a wódką nie zamierzam wtedy zalatywać - juz to widze :? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Cytat w sumie blantmen, co ty chcesz tanczyc :> ??No napisałem ci wyżej. Tango i walc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Rebel_ Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 co wy zyjecie w latach 70 ? teraz na studniowkach nietanczy sie zadnnego tanga czy tam walcow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 ahhh walc :> easy pc :> ale z nog sie nie nauczysz tanczyc walca :> a co do tanca dumnie nazwanego TANGO, to nie umiem go tanczyc, gdyz nasza formacja specjalizuje sie w LA - tancach Latynoamerykanskich w stylu : Samba, Rumba, Jive, Cha-Cha itd. itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Ja tez planuje w przyszlym roku zapisac sie na jakis taniec towarzyski typu wlasnie salsa itp. Nie wie ktos gdzie to jest w Krakowie ? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Cytat ile tanczyles? ja juz 9 rok :> lece :> :> :> Cytat przez 4 lata ... niestety przez te 4 lata nie moglem znalezc odpowiedniej partnerki (wiek i wzrost) jak wzrostem dobra to zastara - no i niepasowala do kategorii - wiec tanczylem dla ogolnej satysfakcji samego siebie z ropznymi partnerkami jednak po tym jak w ciagu miesiaca mialem ok 6 roznych partnerek zrezygnowalem i zakonczylem ta przygode (zajalem sie sportami walki judo i karate) ogolnie to bylo dawno - tak z 9 lat (o qrfa jak ten czas leci :( :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Ja tańczyłem przez 4 lata w tym samym klubie co MeHow, lecz przeniosłem się do innego klubu. (Bardziej Pr0-tanecznego) Gdzie przez 1 rok nauczyłem się 3 razy więcej niż przez te 4 lata spędzone w Spinie :/ Tango- taniec walki, takiej szorstkiej miłości. Taniec gdzie walczysz z kobietą a ona z tobą. Oczywiście facet na końcu zawsze wygrywa :D Jeśli ma to być dobrze zatańczone tango to obowiązuje kilka zasad: 1. Ugięte nogi w kolanach (nie za bardzo, ale przez cały czas) 2. Ściśnięte uda, partnera jak i partnerki 3. Jest to taniec kontaktowy i nie ździw się jak partnerka włoży ci nogę między twoje ;] 4. Jest to taniec dynamiczny, bez "włóczenia" nóg po parkiecie. 5. Jego rozliczenie to 2 podstawowe takty: Slow i Quiq (Wolny i Szybki) Podstaw tańca i rozbudowanego tematu uczyłem się 2 tygodnie na obozie tanecznym, gdzie zajęcia trwały 6-7 godzin dziennie :P NIE jest on łatwy Walc- występują 2 rodzje walca: a) wiedeński -> wywodzi się jak sama nazwa wskazuje z Austrii, gdzie już od wiekó był tańcem powszechnie znanym. Bazuje na kilku krokach. - Obrót w prawo- niezmiernie łatwy, dla laika 30 min roboty - Obrót w lewo- wyższa szkoła jazdy, praktycznie perfekcyjne opanowanie obrotu w lewo trwa nawet 2-3 lata ;] Kroki są powtażane np. 8 razy obrót w prawo, krok zmienny i 6 razy obrót w lewo, krok zmienny itd. itd. B) angielski -> wywodzi się z angli, od 1920 roku do dziś nie przerwanie mistrzami świata w tym tańcu są właśnie anglicy. Taniec o niskim tempie i dynamice. Jest raczej lakoiczny i nieciekawy. Wymaga bardzo dużej pracy stóp. Z tych 3 tańców najbardziej podoba mi się tango jest swoistym rodzajem sztuki ;] Polecam www.dancesport.com www.taniec.pl Pozdrawiam - LoleX* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Nic dodac nic ujac :> powiem tylko tak - po ok 12 obrotach Walca chce sie zygac :> a po 20 zaczyna sie pytac samego siebie, czy sie nie pilo aby wczesniej :> Kamil :> wiedzialem, ze zawitasz predzej, czy pozniej do tego watku :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 dodam tylko tyle :> i wybaczycie chyba lenistwo me, ze nie chce mi sie edytowac postu, ze tam gdzie tanczy Kamil jest naprawde PRO. Chetnie bym sie tam przeniosl (teraz za pozno), lecz z drugiej strony nie znalazlbym czasu na nauke. Tak wiec :> to co mowi Kamil vel Lolex w kwestii tanca jest swiete :> :> :> Ja tam jedynie moge sie poszczycic 6 miejscem na Mistrzostwach Polski formacji tanecznych :> :> :> :> :> :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Cytat Ja tam jedynie moge sie poszczycic 6 miejscem na Mistrzostwach Polski formacji tanecznych To i tak bardzo dużo, a z tego co mówiłeś to mogło być więcej :D Po za tym ja już nigdy nie osiągnę nic w formacji, a skłonił bym się do wypowiedzi, że teniec "formacyjny" jest trudniejszy od indywidualnego (parowego), ponieważ w formacji odpowiadasz nie tylko za siebie, ale również za innych :wink: Cytat to co mowi Kamil vel Lolex w kwestii tanca jest swiete Hyh, dziękuje bardzo, ale napewno znalazły by się osoby na forum,, które znają sie jeszcze lepiej niż ja. Cytat powiem tylko tak - po ok 12 obrotach Walca chce sie zygac :> a po 20 zaczyna sie pytac samego siebie, czy sie nie pilo aby wczesniej :> Czasami to nawet przyjemne :D Czyjesz się pijany, a nic nie piłeś ;] Dorzucę jeszcze stronkę o tańcu :P dancesport.pl Opis Walca Wiedeńskiego !! A tylko jeszcze 1 ciekawostka :D Wiecie, że w polsce jest 1 profesjonalny sklep taneczny (stroje, buty...) znajduje się we Wrocławiu, a przykładowo sukienka do standardu dla klasy A lub S może kosztować w granicak 4-10 tysięcy zł !! 8O Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 to ja sie qrde zaczne uczyc to do 100dniowki zdaze (1kl LO) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 no coz :> po raz kolejny potwierdzaja sie moje slowa "krew, pot i lzy" i nie chodzi mi tutaj o pierwszy stosunek analny mojej pani instruktor :> pozdrowienia dla tego bencfala :/ co do tanca w formacji :> to jak sie cos zesra :> np. mojej partnerce dwa razy na mistrzostwach polski - eliminacje i finaly wypadla noga z buta - ty Kamil widziales buty do tanca :lol: to wiesz, ze same palce nie moga wypasc :> a jej sie udalo :> :> :> no coz nie bylo zbyt smiesznie :>. Sama wyzej wymieniona mrs. instruktor, ktorej imienia i nazwiska nie przytocze stwierdzila, ze w swojej karierze widzi takie cos po raz pierwszy :P greetings :> ide spac :> mialem dzisiaj 6 godzin treningu :> nogi bola jak stad do Gdyni :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Cytat to ja sie qrde zaczne uczyc to do 100dniowki zdaze (1kl LO) No jak znajdziesz dobrego instruktora/klub to spoooko :D A jeszcze dodam, że taniec towarzyski bardzo przydaje się w późniejszym czasie ;] A po za tym wiele wnosi do takiego tańca np. na dyskotekach :) (o dziwo, a jednak) Po za tym jestcz czymś bardzo przyjemnym, choć wymaga czasu i poświęceń ( a co nie wymaga ?) A tak dodam jako ciekawostkę, że są takie tańce gdzie wykonuje się ponad 200-300 kroków na minutę :] Dlatego nóżki bolą ;) Cytat mialem dzisiaj 6 godzin treningu :> No no no, widze, że pani E.L. wzieła się do roboty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...