tasiek Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 witam wiem ze jest pare takich tematow ale wiekszosc jest o lcd albo o 17' ctr a ja potrzebuje monitor 19' CTR (normalny) za okolo 1000-1200 zl wiadomo ze samsungi raczej odpadaja za geometrie philipsy i nec chyba sie trzymaja ale czy za ta cene cos jest? dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Wlasnie kupilem Samsunga 957MB za 1070 zeta i nie mam zadnych zastrzezen do geometrii, godzinka zabawy z ustawieniami i jest malina. Meczylem go w nokia monitor test i wszystko trzyma nalezycie wiec nie wiem skad te obawy przed samsungiem no a cena jest wypas...Udanego wyboru! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 no w sumie w testach(chip itd) ten monitor wygrywa tez chcialem go kupic ale poszukalem troche na tym forum i cigle slyszalem fatalne opinie o samsungach (ale nie o 19') Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojkom64 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 Niestety wszystkie Samsungi oprócz modelu 959NF są "pseudo" płaskie gdyż kineskopy tych modeli sa nalewane szkłem na rogach i moim zdaniem ta opcja dyskwalifikuje je całkowicie. Natomiast ja polecam model LG F900P teraz do dostania za około 1250zł. Monitor w pełni płaski bez pasków wyswietlanych na kineskopie(tak mają monitory na Diamondtronach i Trinitronach). Mam go od 1 lutego tego roku i jest super. W rozdzielczości 1600x1200 ma 85Hz natomiast 1280x1024 jest 100Hz. Kolory i geometria bardzo dobra. Ostatnio ten sam model kupił mój kumpel i jest również w pełni zadowolony z zakupu. POLECAM!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 ja mam fatronaf900p(1600na1200-85Hz) i jest wyczesany, kosztuje ok. 1400(ja kupiłem za 550:)), a jak na tego cie nie stać to flatronaf900b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Oczywiscie wiedzialem ze Samsungi sa "pseudo" plaskie kiedy go kupowalem. Jakos wcale mi to nie przeszkadza. Nie mam nic do zarzucenia jakosci obrazu a przeplacac 200 zeta dla nazwy Flatron to mi sie nie chcialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 A ja polecam Nec'a MS 95F (19' FLAT). Cena około 1200zł a parametry i obraz bardzo dobre. Sam mam takiego od roku i jestem bardzo zadowolony - nie zaienił bym go na żadnego LG czy Samsunga (oczywiście w tej cenie). Chociaż do mojego ViewSonic P810 się nie umywa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 hm 19" NEC FE991 - 1339zl 19" LG Flatron F900P - 1330zl samsunga juz odrzucilem nec jest troche krotszy a lg ma ogolnie lepsze parametry-wiec chyba jednak ten sposrod tych dwoch jakas jeszcze propozycja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Ja mam SAMSUNGA 957DF i jakość obrazu jest świetna, nie ma też problemów z geometrią. A płaski ekran tylko po to by mieć to dla mnie żaden argument. Najważniejsza jest jakość obrazu i ergonomia, z czym w moim samsungu nie ma problemów. A jak już koniecznie chcesz płaski ekran to 957NF ma taki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 no w sumie...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Monitor w pełni płaski bez pasków wyswietlanych na kineskopie(tak mają monitory na Diamondtronach i Trinitronach).Nie przesadzaj z tymi paskami. Sam niedawno kupiłem NECa FE991SB i póki sobie nie przypomniałem 2 dni później, że są te pasi, to ich w ogóle nie widziałem. Te paski są naprawdę tak słabo widoczne, że nie zwraca się na nie uwagi. A np w grach to w ogóle nie wiem czy da się je jakoś zobaczyć. W każdym razie sam miałem dylemat jaki monitor wybrać i cieszę się z dokonanego wyboru. Myślałem też o Samsungu 957MB, ale jak poszperałem po necie, to znalazłem równie dużo złych, co i dobrych opinii o tym monitorze, a o NECu coś złego było bardzo trudno znaleźć :-D. Co do LG, to jak ktoś już wspomniał, szkoda płacić dodatkowe 100-200zł za sama nazwę. Poza tym jakoś nie mam przekonania do firm, które robią wszystko :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 :) nec wcale nie jest tanszy od LG a co daje opcja SuperBright? jak ona dziala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Monitor w pełni płaski bez pasków wyswietlanych na kineskopie(tak mają monitory na Diamondtronach i Trinitronach).Nie przesadzaj z tymi paskami. Sam niedawno kupiłem NECa FE991SB i póki sobie nie przypomniałem 2 dni później, że są te pasi, to ich w ogóle nie widziałem. Te paski są naprawdę tak słabo widoczne, że nie zwraca się na nie uwagi. A np w grach to w ogóle nie wiem czy da się je jakoś zobaczyć. (...) Ja widziałem pare monitorów na Trinitronach i nie kupił bym ich za nic w świecie bo mnie osobiście paski te denerwują. To wszystko zależy od upodobań kupującego. Podobnie wole wypukłe monitory bo mają sporo jaśniejszy i ostrzejszy obraz !! (oczywiście nie mówie tu o jakichś Samtronach 15' :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Jak ja kupowałem to LG 900P był zdaje się o 100 zeta droższy od mojego NECa. Chyba, że miałem jakieś chore filmy :-D. Ale i tak uważam, że NEC jest świetnym rozwiązaniem - wystarczy poczytać opinie ludzi, chociażby na benchmarku. Co do SB to jest to chyba to samo co Magic Bright w Samsungach - rozjaśnianie 1 przyciskiem do filmów itp. Kwiecień - albo przesadzasz, albo te monitory, który widziałeś były jakieś lewe. Może Diamondtrony są lepsze, może technologia się zmieniła, nie wiem. Ale wiem, że te paski są prawie niezauważalne i zupełnie na nie wzrok nie pada (jak to bywa np z badpixelami w LCD :-D). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Ja jak już zauważe jakąś wadę monitora to nie moge od niej oczu oderwać (w tym przypadku to nie bła wada ale mnie to wkurzało). Taki już jestem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Paski hehe ciekawe jakie paski ? :P Tez posiadam NEC'a i szczerze mowiac to sa one tylko zauwazalne na bialym tle. A zeby one denerwowaly to ja neiwiem, chyba trzeba miec cos nie tak z baska, za przeproszeniem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojkom64 Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Aktualnie w Warszawie w Carrefour-Targówek NEC MultiSync FE991SB kosztuje jedyne 999 złociszy i również jest to bardzo odbry monitor z płaskim kineskopem natomiast LG F900P jak napisałem wcześniej jest do dostania za 1250 zł na WGK przy Batorego!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakeyras Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Jakbym miał możliwość wzięca tego NECa za 1000zł, to ani sekundy bym się nie zastanawiał. Za swojego zapłaciłem 1269 i nie żałuję żadnej złotówki wydanej na niego :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojkom64 Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Swojego LG F900P kupowałem 1 lutego i dałem wtedy za niego 1400 zł i również nie żałuje żadnej złotówki wydanej na ten monitorek!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Bierz cos na trinitronie lub diamondtronie ;) Nie pakuj sie w LG ;> Flatrony maja znacznie gorszej jakosci obraz niz trinitrony ;) Przede wszystkim kolory i ostrosc. Najlepiej postaw kilka trninitronow i flatronow obok siebie i porownaj. Ja na uczelni mam niestety kilka egzemplarzy LG 19" F900P ;) Wypadaja blado przy 19" Dell'a (trinitrony). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 Ja tez polecam samsunga no takiego jak mam .. dalem za niego tylko 640 zł na allegro ale monitor jest wypas parametry ok z geometria tez spoko no ja nie wiem co oni chca od tych samsungow.. jasene ze bym wolal LG 900p ale mnie na taki nie stac ! wiec po co przeplacac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 999 za neca ?!?!!?! wypas w necie sa same ceny typu 1250-1350 ehh biore neca w najblizszym czasie dzieki za wszystkie podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engus Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 kupiłem tego NECa 991SB w carrefourze na targówku...geometria do bani, kolory wyświetlane po lewej stronie miałye nasycenie niż te po prawej stronie ekranu. Dodam, że przetestowanie na miejscu nie wchodziło w grę bo pan powiedział "nie mamy żadnego systemu operacyjnego wgranego". Ale upewniłem się że w razie czego można wymienić. No i skorzystałem z tej wymiany...na drugi dzień pojechałem i pan przytargał z magazynu drugi egzemplarz. Tym razem już się uparłem na testowanie, ale znów było o braku windowsa. Cóz...stał sobie komp z jakaś gierką włączoną, z kierownicą żeby dzieci sobie mogły pograć...no to mówię że tu można. Gość popodłączał, zapuściłem nokie i się okazało, że ten egzemplarz jest znacznie lepszy. Po przywiezieniu do domu wyszło jednak...że jest małe uszkodzenie powłoki antyreflesyjnej...ale jak się na to nie patrzy to nie widać 8) . Tylko tak jakoś dziwnie...bzyczy...poprzedni tak nie miał...Ktoś też tak ma?? Troszkę to może przeszkadzać jak uda mi się ładnie wyciszyć kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_bb Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Proponuję zobaczyć sobie HYUANDAI Q910 Image Quest .... dobre parametry 0.25 plamka , obraz bardzo dobry , no i obudowa jak w LCD wygląda jak 17" :) cena ok. 940 zł ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Ja też mam tego hyundai`a i jestem bardzo zadowolony. Obudowa rzeczywiście malutka jak na 19. Co do jakości nie mam zastrzeżeń. Raz tylko zaczoł mi za jasno wszysko wyświetkać - pojechał do regulacji (grawancja door-to-door) i po kilku dniach wrócił sprawny (aha i dostałem monitor zastępczy podczas naprawy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xior Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 ponieważ sam jestem zainteresowany kupnem 19 uważnie śledzę wypowiedzi na ten temat znalazłem artykuł na ten temat który może i tobie pomóc http://www.pckurier.pl/archiwum/art0.asp?ID=5478 ja po jego lekturze zdecyduje sie chyba na : SAMSUNG 959NF cena od 1360 do 1500 a myślę że na giełdzie uda sie jeszcze coś urwać z ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18624560 mysle ze zaden LG ani SZAJSUNG nieda rady z tym monitorkie na dodatek troszke jest wiekszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18773850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 ło! takie duze monitory za nadal taka cene?!?! co o tym sadzicie? ten eizo to chyba swietny zakup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 17 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2003 ja mam 2 eizo starsze F77 21' jestem strasznie, niezamienil bym na zadne nowe LG , takrze mam T67 20' super monitorek, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...