THORGAL Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 o mnie sie nie mart ze swoim nie mam ! ale jak bys to forum przejzal to co chwila ktos piszczy ze mu cos nie dziala ! a za net nie place wiec zadna oszczednosc ! A xp kupie ! niedlugo ! Wiesz co wejdz sobie na www.jabluszko.com i zobacz stan Macintosha na dzien dzisiejszy oni znowu maja problemy finansowe i jak Bill znowu nie sypnie kasa tak jak ostatnio to pan S Wozniack bedzie musial wyjsc na ulice :) Bo to ze Bill pomogl Apple zeby sie nie rozpadlo to chyba wiesz :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 a kto nie ma klopotow ? takie czasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Itanium (2) ma cache L3 nawet 2Mb. Jedyne miejsce gdzie maki jeszcze maja cos do powiedzenia to studia DTP. Generalnie ludzie zaczynaja uciekac od tego sprzetu. Dosc powiedziec ze soft dla NT jest kilka razy czesciej przepisywany pod linuxa niz na maka. Amerykanie zreszta maja to do siebie ze np. gdy na swiecie szalal juz VHS to oni jeszcze mieli magnetowidy w jakims tam swoim standardzie (delta czy jakos tak). Kilka razy mialem do czynienia z tym sprzetem ale zbyt krotko zeby cos powiedziec. Co to Photoshopa to pamietam jeszcze z czasow AMD K6 166 ze robil filtr w 9 sec. a Pentium MMX 166 12 sec. Scena Raytrace z Lightwave 7.5 Intel PIV Xeon Dual 2.4Ghz - 68 sec. AMD AthlonMP Dual 1667Mhz - 96 sec. Intel PIV 2.4Ghz - 127sec. PowerPC G4 Dual 1000Mhz - 127sec. Intel PIII Dual 1000Mhz - 151 sec. AMD AthlonXP 1667Mhz - 180 sec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Braliście pod uwagę wielozadaniowość. Jeśli chodzi o podkręcanie to widziałem u qmpla w poznaniu PowerPC 233@650. Sam ma PC-eta ale jak miałem jakiegośc mack-a na M6800 w swoich rękach to bez problemu potrafił symulować PC XT 4.7 Mhz Ciekawe czy któryć z waszych sprzętów może emulować G-4 800 MHz Sam nie mam za dużo doczynienia z MAC-em ale mój koleś ma jescze AMIGę z dwoma procesorami PowerPC 630 czy 650 i chodzi mu to wizualnie nieźle. Jeśli chodzi o wydajnośc to popatrzcie na to wizualnie a nie tylko na wyniki testów To do cholery jest inna architektura. Zupełnie inne oprogramowanie. na Mac-Os 9 oprogramowanie od Mac-06 chodzi A oprogramowanie pod MS-DOS 6.22 nie zawsze chodzi pod 95/98/NT/XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 alphy sie nie licza :) a pozatym one juz i tak nie zyja :( i tu się mylisz, alphy żyją i jak pamiętam to nawet szajsung ma licncję na nie a zresztą 486 tez zyją :) / w mikrofalach i pralkach/ pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 nie ! alphy o ile dobrze sie orjentuje sa wlasnascia juz intela :) a chodzilo mi oprocesory produkowane :) bt zastanawiam sie co tansze g4 dual 1000 mhz czy 2x 1000 itanium :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Ciekawe jakie wnioski wyciagnie przecietny "forumowicz" z tej naszej gadaniny, bo ze spor jest rozstrzygniety to nie moge powiedziec. Czy wogole mogl byc rozstrzygniety ?. Szkoda tylko ze momentami byla to klotnia :( Ale przynajmniej ten temat jest w czolowce :) i moze to jeszcze nie koniec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Ciekawe jakie wnioski wyciagnie przecietny "forumowicz" z tej naszej gadaniny, bo ze spor jest rozstrzygniety to nie moge powiedziec. Czy wogole mogl byc rozstrzygniety ?. Szkoda tylko ze momentami byla to klotnia :( Ale przynajmniej ten temat jest w czolowce :) i moze to jeszcze nie koniec ? przecietnego forumowicza nie stac na maca wiec nawet jak by chcial to by nie kupil ! btw wczoraj z nudow ogladalem "on the line" jaki to byl cudny widok w redakcji reklamowej same maczki :) ciach!a jak by cena byla bardziej przystepna to bym takiego emaca albo imaca sobie naprawde ciach!lnol :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Ciekawe jakie wnioski wyciagnie przecietny "forumowicz" z tej naszej gadaniny, bo ze spor jest rozstrzygniety to nie moge powiedziec. Czy wogole mogl byc rozstrzygniety ?. Szkoda tylko ze momentami byla to klotnia :( Ale przynajmniej ten temat jest w czolowce :) i moze to jeszcze nie koniec ? przecietnego forumowicza nie stac na maca wiec nawet jak by chcial to by nie kupil ! btw wczoraj z nudow ogladalem "on the line" jaki to byl cudny widok w redakcji reklamowej same maczki :) kurcze jak by cena byla bardziej przystepna to bym takiego emaca albo imaca sobie naprawde ciach!lnol :) Czy cudny... zalezy jak dla kogo , mnie naprawde nie podoba sie stylistyka Macintosha nudne i zbyt glupie, moze w formie zartu. Co do obudow to sam wiesz ze PC ma duzo wiekszy wybor i niektore naprawde sa niezle tylko ze treba zabulic Tam wczesniej koles pisal prawde ze kupujac Maca musisz dostac gotowy zestaw za kazda ingerencje slono placisz :( Macintosh to bardziej ideologia snobizmu niz komputer uzytkowy. Ten sprzet zdechnie ba juz zdycha, ze jeszcze funkcjonuje w studiach DTP to moim zdaniem efekt wchodzacych firm zachodnich+snobizm+nalecialosci z czasow 486 vs Mac 9600, ale te czasy juz minely i niektore studia sie juz przestawiaja. Niewazne kto na jakim sprzecie pracuje ale co robi. Tak nieskromnie sie chwalac jak pokazywalem moje prace starym macintoshowcom slyszalem tylko...jak to zrobiles......, jakie programy.... i to zrobiles na PC ? Macintoshowiec na ogol nie zna sie na PC i wiem to z doswiadczenia nie ma dostepu do softu, najczesciej kompa ma w pracy w domu PC uzywa do gier (kiedys moj koles stary makowiec jak uruchomil Photoshopa na swoim PC to nastepnego dnia tylko mowil... Ty ale on zap... 8 sek plik 40 Mb lacznie z uruchomienim Photoshopa, ale musial sam to zobaczec inaczej nie wierzyl ...bo przeciez PC to zlom ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 wiesz jak cos jest do wszystkiego to tak naprawde nie jest dobre w niczym ! Maci sa do grafy sgi do tworzenia animaci i innych dziwolagow zwiazanych z wideo ! a piece heh na powazne to sie na nich nic nie robi ! Tak na powaznie to ja dzieki PC dostalem sie do galerii Computer Arts, zdobylem zawod grafika komp. i wygrywam wiele przetargow, bo jak mialbym sie uczyc na Mac-u i za ile ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 Macintoshe to bardzo dobre komputery od strony software a nie sprzetu, z wydajnoscia bywa nie najlepiej, jednak to bardzo dobre komputery do pracy. Mam Powerbooka G3 WallStreet juz od trzech lat i chodzi bez reinstalacji systemu, czasami wlaczam go jako serwer www/ftp w LANie, chodzi tygodniami bez problemow, naprawde jesli komus zalezy na niezawodnosci to nie ma porownania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...