Skocz do zawartości
100lec

FIC RADEON 9700pro-slabo w 3Dmarkach :(

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie skonczylem testowac mojego radka i wyniki raczej mnie nie powalily-moga za to powalic goscia w sklepie,jak wroce tam z reklamacja :evil:

oto one:

3dmark2003v.340: 4807 3dmarks

3dmark2001se: 138013dmarks

aquamark: 33,744

gfx-4,767

cpu-5,885

do tego wyniki z pcmarka'02: cpu-5572

mem-5023

hdd-988

wszystkie testy domyslne,na domyslnych ustawieniach sterownikow(catalyst 3.9-wersja dla CoD)

No i co o tym sadzicie?

chyba troche slabo to wszystko wypada,zwlaszcza ze z tego co sie orientuje ,TO radki 9700pro wyciagaja w 3dSmarku'03 ok. 5100 przy porownywalnej konfiguracji

LUDZIEEEee-CO ROBIC???

W LEB SE SZCZELIC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz tu o wynikach z OC czy bez?

Jezeli robiles testy bez podkrecania cpu oraz grafy, to wyniki nie sa az takie straszne...

Poza tym nie wiem w jakim sklepie/serwisie przyjma ci na reklamacje sprzet, na podstawie punktow z 3DMarka... 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zawuaż że w pismach jak robią testy to system jest świeżutki, a w dobu są zainstalowane inne programy, coś tam w tle działa np:połonczenie sieciowe, Antywirus, inny jakiś program lub agent. A to wszystko spowalnia, pozatym wszystko zależy jak jest skonfigurowany bios i ruznice jaką podałeś ok 300 3Dmarków to błond pomiarowy. Masz tu linka tu jest co nie co w wachaniach w 3Dmarku http://pclab.pl/art7027.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też miałem podobne wyniki bez OC(tylko CPU na 2600+). mam co prawda słabsze mobo, ale lepszy proc. Po podkręceniu na XT wynik praktycznie nie drgnął w 2001SE(przekażę zmiany jak kupię dodatkowo 512MB RAM), za to wynik w 2003 skoczył o 1000pkt...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz tu o wynikach z OC czy bez?

Jezeli robiles testy bez podkrecania cpu oraz grafy, to wyniki nie sa az takie straszne...

Poza tym nie wiem w jakim sklepie/serwisie przyjma ci na reklamacje sprzet, na podstawie punktow z 3DMarka... 8O

rzecz w tym ze nic nie bylo podkrecone i nie bylo tez zadnych spowalniaczy w stylu antyvirow czy sciagania w danym momecie czegostam(nawet modem odlaczylem),Xp swierzutki(prawie)

a z ew. reklamacja to juz Siergiej zalatwi-dlugo nie beda sie opierac... :twisted:

tak naprawde to chodzi o dobre samopoczucie-majac lepsze wyniki w markach mial bym przynajmniej zludzenie ze nie wtopilem kasy wydajac tyle na tego kompa :? ,a tak... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyniki masz jak najbardziej dobre !! ja u siebie bez oc grafy mam 4700 jakos w marku 03 teraz mam okolo 5300 wyniki masz jak najbardziej ok !! podkrec grafe troche a zobaczysz, zreszta nie krecic procka ani karty to jak grzech :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak przy okazji bo mam zamiar kupic sobie bartona 2500 aktualnie mam xp 1700+ podkreconego na 1743(333x10,5)

i zastanawia mnie ile moze mniejwiecej wynosic roznica w punktach w 3dmarku oczywiscie reszta konfiguracji taka sama ,wie ktos moze cos na ten temat ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...