storm Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Witam mam problem z moja zasilka Fortron FSP300-BT A MIANOWICIE ZASILACZ ZACZAL MI SYCZEC PRZY OBCIAZENIU CO WPLYWA NA PRACE KOMPA kazdy ruch jest slyszalny poprzez syk w grach zacina sie tak jakby t to zasilacz powodowal chwilowe zatrzymanie :? na innej zasilce jest ok dodam jeszce ze ten fortronik wzorowo trzyma napiecia na tym co w podpisie nie wiem co jest grane narazie mam codshita ale chec jak najszybciej zrobic mojego fortrona czy ktos moze wie co jest przyczyna tego syczenia i chwilowego stawania obrazu w grach ????????????? pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 podlacz go na dluzej a przestanie syczec zacznie iskrzyc :P zasilka ci pada moze kondensator ,mialem syczenie na zasilce 235W AT ,ale po chwili od momentu wlaczenia ustepowalo co prawda nie podlaczalem do niej zbyt wiele za to jeden naprawiany ATX 235W przestal syczec i zaczal sie iskrzyc gdyby nie ten smiedzacy dym to by nawet ladny efekt wizualny byl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 hyyhhyhyyh mysle o tym jak to zrobic podejzewam ze cos pada tylko co ??? ustalenie co powinno zalatwic sprawe pod sama winda jest ok zero syczenia dopiero gdy go obciaze tak sie dzieje (gry) pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 hmmmmmm czy naprawde nikt nie wie co jest tego przyczyna boje sie teraz go wkladac do kompa a napewno w tym roku juz nie kupie zasilki pelo wydatkow jeszce mnie czeka :( :( tak wiec bardzo bym prosil o pomoc w tej sprawie :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 W elektronice "syczą" elementy indukcyjne.. Im wieksza moc elementu tym mocniej syczy.. W zasilaczach impuslowych nie ma jednak transformatorow mocy - dzialaja one na innych zasadach.. Mozesz jednak sprawdzic te dlawiki.. Inna przyczyna syczenia moze byc kondensator - jesli sie wylewa :wink: .. Taka sytuacja nie trwa jednak zbyt dlugo - z mojego doswiadczenia ułamki sekundy - potem nastepuje explozja :twisted: . Moim zdaniem powinienies oddac zasilacz do porzadnego serwisu jesli zalezy Ci na nim.. Bez odpowiedniego sprzetu( i nie chodzi mi tu o lutownice ;) ) i doswiadczenia nie warto brac sie za naprawe.. Powinni Cie skasowac na jakies 30 zl.. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Czy kupiles go na allegro ? Ja kupilem od haszyda Fortrona 300W 60PNA-PF i jak narazie jego dzialanie wrecz mnie irytuje... przedewszystkim piski dochodzace z wewnatrz, zgrzyty podczas pracy dysku, podczas ruszania mysza mimo ze napiecia trzyma idealnie. W poniedzialek bede odsylac i wymieniac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 gaz --> no dokladnie kupilem na allegro ale jakis czas temu i nie od chaszyda tylko od kogos innego juz nie pamietam mam dokladnie to samo co ty tylko ze w grach i podszas ruchu mysza :? Mikeb--> jednak chyba oddam go do jakiegos elektronika niehc sie pobawi narazie jeszce przyda mi sie ten fortron tak wiec naprawa jest jedynym wyjsciem :) a za jakies 2 miechy zmiana zasilki dzieki :P a tak btw. jakby ktos mial jeszce jakies sugestie to bede wdzieczny :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 W elektronice "syczą" elementy indukcyjne.. Im wieksza moc elementu tym mocniej syczy.. W zasilaczach impuslowych nie ma jednak transformatorow mocy - dzialaja one na innych zasadach.. Mozesz jednak sprawdzic te dlawiki.. Inna przyczyna syczenia moze byc kondensator - jesli sie wylewa :wink: .. Taka sytuacja nie trwa jednak zbyt dlugo - z mojego doswiadczenia ułamki sekundy - potem nastepuje explozja :twisted:Wszystko opisał Ci dokłądnie Mikeb, jeżeli nie masz doświadczenia chociażby w lutowaniu to sobie odpuść, jeżeli masz to otwórz zasilacz i pooglądaj kondensatory, jeżeli są wypukłe lub rozlane to wymieniaj. Możesz profilaktycznie nawet jak nie zauważysz zimnych lutów przelutować całą płytkę, dużo tam tego nie ma. A syczenie z dławików można wyeliminować zalewając czymś ten dławik, jakiś klej typu guma arabska lub coś w tym stylu świetnie sobie z tym radzi, powodem tego syczenia najczęściej jest obluzowanie rdzenia w samej cewce. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokee Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Witam mam problem z moja zasilka Fortron FSP300-BT A MIANOWICIE ZASILACZ ZACZAL MI SYCZEC PRZY OBCIAZENIU CO WPLYWA NA PRACE KOMPA kazdy ruch jest slyszalny poprzez syk w grach zacina sie tak jakby t to zasilacz powodowal chwilowe zatrzymanie :? na innej zasilce jest ok dodam jeszce ze ten fortronik wzorowo trzyma napiecia na tym co w podpisie nie wiem co jest grane narazie mam codshita ale chec jak najszybciej zrobic mojego fortrona czy ktos moze wie co jest przyczyna tego syczenia i chwilowego stawania obrazu w grach ????????????? pozdr :P Mam taki sam problem , tylko do tej pory myslalem ze to wina plyty glownej w prawdzie jest nowa ale.. dzwieki zaczol z siebie wydawac przy 3dmarkach (poczatkowo) pozniej juz nawet przy wchodzeniu do wina i fatalnie jest jak odpalam mbm5 , normalnie masakra tym bardziej ze mam wc wiec wszystko slysze .Czytajac twoj post zastanawiam sie czy to walsnie nie zasilacz leciwy 260W , bo dzwieki dochodza wlasnie z za procesora od strony zasilacza , jak wymienie zasilacz bede mial pewnosc :P narazie zbieram kase na prawdziwy zasilacz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...