Skocz do zawartości
oSc

karta zintegrowana a sluchawki

Rekomendowane odpowiedzi

moze ktos mnie oswieci jak to jest... jak podlaczam pod kompa glosniki z wlasnym wzmacniaczem to jest dobry dzwiek i ogolnie jest cacy. natomiast po podpieciu sluchawek albo slysze bardzo slabo (bez basu) albo slysze tylko np prawy kanal (tak bylo w jednym przypadku, musialem tzymac na sile docisniety kabel aby bylo dobrze). glosnikow podlaczalem 3 a sluchawek 4, wiec jakis test to byl. o co chodzi? mam za niskie napiecie na wyjsciu? czy jest cos o czym nie wiem? wie ktos jak temu zaradzic? tyko nie mowicie ze mam kupic glosniki z wyjsciem na sluchawki. heyka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ktos mnie oswieci jak to jest... jak podlaczam pod kompa glosniki z wlasnym wzmacniaczem to jest dobry dzwiek i ogolnie jest cacy. natomiast po podpieciu sluchawek albo slysze bardzo slabo (bez basu) albo slysze tylko np prawy kanal (tak bylo w jednym przypadku, musialem tzymac na sile docisniety kabel aby bylo dobrze). glosnikow podlaczalem 3 a sluchawek 4, wiec jakis test to byl. o co chodzi? mam za niskie napiecie na wyjsciu? czy jest cos o czym nie wiem? wie ktos jak temu zaradzic? tyko nie mowicie ze mam kupic glosniki z wyjsciem na sluchawki. heyka

Wytłuszczony fragment każe mi przypuszczać, że gdzieś nie łączy ;] Spróbuj na próbę podłaczyć inne słuchawki lub te, które masz przez jakiś przedłużacz/przejściówkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to co napisze wyda się dziwne ale u mnie działa, aby słuchawki poprawnie działały z moją płytą (AC97) muszę przesunąć balans dzwięku (ustawienia głośności) maxymalnie na np. prawo/lewo wtedy mam dopiero pełny, dobry dzwięk stereo natomiast na ustawieniu centralnym jest cicho i jakoś nie wyrażnie 8O . Głośniki działają normalnie tzn. ustawienie centralne a także te same słuchawki podpięte do innej karty dzwiękowej np. SB64 działają dobrze w ustawieniu centralnym. Dziwne ale prawdziwe i działa 8O :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie zarowno sluchawki jak i wyjscia z karty maja kiepskie wtyczki i calosc zle kontaktuje.

Co do tego ze gra cicho i nieciekawie - to dzwiekowka na plycie jest zapewne marnej jakosci i poza tym ze nie ma wbudowanego wzmacniacza (jak kiedys niektore karty) to daje zbyt niskie napiecie wyjsciowe z ktorym, badz co badz, pasywne sluchawki sobie nie radza.

Sprawdz tez sluchawki podlaczajac je nie do kompa a pod wzmacniacz -chyba zdecydowanie wygodniej - nieprawdaz ? :) (no chyba ze nie masz takowego wyjscia - to niestety - no bonus)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem ze sluchawkami powinno rozwiazac zainstalowanie sterow do muzycznej z cd dolaczonej do MOBO. Jest tam zazwyczaj opcja wybrania urzadzenia wyjsciowego.. Slychawki maja inna impedancje i potrzebne jest podbicie np o 3 dB, albo i wiecej. Taka opcja powinna byc dostepna wlasnie po instalacji tych sterownikow.. Tez mam sluchawy i na mojej MOBO jest uklad C-Media. Wystarczy w tray'u otworzyc opcje karty muzycznej i tam sie juz polapiesz ;)

POZDRAWIAM!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...