oSc Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 moze ktos mnie oswieci jak to jest... jak podlaczam pod kompa glosniki z wlasnym wzmacniaczem to jest dobry dzwiek i ogolnie jest cacy. natomiast po podpieciu sluchawek albo slysze bardzo slabo (bez basu) albo slysze tylko np prawy kanal (tak bylo w jednym przypadku, musialem tzymac na sile docisniety kabel aby bylo dobrze). glosnikow podlaczalem 3 a sluchawek 4, wiec jakis test to byl. o co chodzi? mam za niskie napiecie na wyjsciu? czy jest cos o czym nie wiem? wie ktos jak temu zaradzic? tyko nie mowicie ze mam kupic glosniki z wyjsciem na sluchawki. heyka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 moze ktos mnie oswieci jak to jest... jak podlaczam pod kompa glosniki z wlasnym wzmacniaczem to jest dobry dzwiek i ogolnie jest cacy. natomiast po podpieciu sluchawek albo slysze bardzo slabo (bez basu) albo slysze tylko np prawy kanal (tak bylo w jednym przypadku, musialem tzymac na sile docisniety kabel aby bylo dobrze). glosnikow podlaczalem 3 a sluchawek 4, wiec jakis test to byl. o co chodzi? mam za niskie napiecie na wyjsciu? czy jest cos o czym nie wiem? wie ktos jak temu zaradzic? tyko nie mowicie ze mam kupic glosniki z wyjsciem na sluchawki. heyka Wytłuszczony fragment każe mi przypuszczać, że gdzieś nie łączy ;] Spróbuj na próbę podłaczyć inne słuchawki lub te, które masz przez jakiś przedłużacz/przejściówkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Może to co napisze wyda się dziwne ale u mnie działa, aby słuchawki poprawnie działały z moją płytą (AC97) muszę przesunąć balans dzwięku (ustawienia głośności) maxymalnie na np. prawo/lewo wtedy mam dopiero pełny, dobry dzwięk stereo natomiast na ustawieniu centralnym jest cicho i jakoś nie wyrażnie 8O . Głośniki działają normalnie tzn. ustawienie centralne a także te same słuchawki podpięte do innej karty dzwiękowej np. SB64 działają dobrze w ustawieniu centralnym. Dziwne ale prawdziwe i działa 8O :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Pewnie zarowno sluchawki jak i wyjscia z karty maja kiepskie wtyczki i calosc zle kontaktuje. Co do tego ze gra cicho i nieciekawie - to dzwiekowka na plycie jest zapewne marnej jakosci i poza tym ze nie ma wbudowanego wzmacniacza (jak kiedys niektore karty) to daje zbyt niskie napiecie wyjsciowe z ktorym, badz co badz, pasywne sluchawki sobie nie radza. Sprawdz tez sluchawki podlaczajac je nie do kompa a pod wzmacniacz -chyba zdecydowanie wygodniej - nieprawdaz ? :) (no chyba ze nie masz takowego wyjscia - to niestety - no bonus) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Problem ze sluchawkami powinno rozwiazac zainstalowanie sterow do muzycznej z cd dolaczonej do MOBO. Jest tam zazwyczaj opcja wybrania urzadzenia wyjsciowego.. Slychawki maja inna impedancje i potrzebne jest podbicie np o 3 dB, albo i wiecej. Taka opcja powinna byc dostepna wlasnie po instalacji tych sterownikow.. Tez mam sluchawy i na mojej MOBO jest uklad C-Media. Wystarczy w tray'u otworzyc opcje karty muzycznej i tam sie juz polapiesz ;) POZDRAWIAM! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...