Skocz do zawartości
erio

Noestrada eagle-1.0.4 podczas make i make install - Błąd 2

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem b. duzo nt instalacji noe na linuxsie ale nigdzie ni pisze co zrobic jak make nie dokańcza i make install nie dziala, na każdej windzie chula a na linuxsie nie moge jej uruchomic ... próbowalem na Mandraku 8.1 i slacku 8.0

sciagnolem stery eagle 1.0.4 , rozpakowalem je, i dalem make , i make instal ....

pare linijek przeskakuje i wyskakuje mi cytuje : Błąd 2 i make sie zatrzymuje.

mam dodane do fstab devusbfs (czy jakoś tak) tak ze jak napisze mount to wyskakuje mi ze usb jest zamontowane po starcie kompa. Wiec to jest ok ... pakiet ppp tez jest zainstalowany. Czy komus sie to juz kiedys przydarzyło ?

Jeśli potrzeba to spisze co sie zrobilo i w którym momencie mialem Błąd 2 ... tylko czekam na pozytywny odzew ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx za response ... poradzilem sobie instalujac mandrake 9.2 z juz wkompilowanymi tymi sterami ;) teraz mam neo na servie ale mam problemy z przekierowaniem go na kompy w lanie .... musze poczytac o iptables ... PS. chce tez docelowo uzywac sharpera ... potrzebuje do tego iptables2 ... skond to sciagnac bo mam chyba iptables 1.2.8 ... ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward

iptables -t nat -A POSTROUTING -s twoja.siec.wewnetrzna/maska -o eth"X" -j MASQUERADE

"X" twoj interfejs do "WAN"-u jesli to sagem@neo i eagle to bedzie eth1

i juz powinny kompy zza natu miec internecik

co do shapera.... temacik HTB radze poznac... na poczatek lekko latwo i przyjemnie :wink: www.rc.htb.prv.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi