Pika3 Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Wiec tak mam jakies dziwne WC CPC ( bylem mlody glupi i wogole ), chcialbym to wszystko umiescic w jakiejs obudowie ( najlepiej z oknem ). Wiec chcialbym, abyscie mi doradzili: - Obudowe najlepiej Big tower w ktorej pomieszcze WC ( wraz z chlodnica ). Najlepiej jakis duzy tower tak do max 500 zl - WC tzn. jakis bloczeka na CPU ( ale tak aby pasowal na Intela i AMD o ile to mozliwe ) i reszte sprzetu. Najlepiej caly komplecik. Ogolnie tez do 500 zl. Ogolinie ma to ladnie wygladac i byc funkcjonalne, chce wszystko upchnac w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Może szampana podać? Musisz przeglądać forum :!: To taki mus i koniec. Nie znajdziesz wszystkich odpowiedzi w 1 topicu, bo to niemożliwe. Jak chcesz jakiś WC-konfig to masz IMO Uriel + Łada + MJ1000 + pojemnik i węże z marketu. www.overcooled.com Spox sie zmiescisz w 500zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 hm.. ja mam uriel2+ph802+ladzianka+troche wezy + pojemnik od zarcia ;) wyszlo mnie nawet mniej niz 400. jednak np nuke2 jest spoko , orbitale a buda to jakis chieftec bigtower... szukaj w proline , sirius itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pika3 Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 Obudowa: Antec PlusView 1000 AMG EU ATX cena: 445 zł http://sirius.pl/product.php?action=info&id=6505&sid=1 Mysle ze powina styknac, jakies odczucia..uwagi.. aha mam zasilacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Obudowa: Antec PlusView 1000 AMG EU ATX cena: 445 zł http://sirius.pl/product.php?action=info&id=6505&sid=1 Mysle ze powina styknac, jakies odczucia..uwagi.. aha mam zasilacz :D no to obudowe juz masz a co do wc to spoko zestaw ktory zaproponowal ci Ghazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Casetec :P - 425zl w PC-TUning.pl ale bez zasilki :( http://mod4.us/modules.php?op=modload&name...owcontent&id=58 Wsio na pewno wlezie. W tej budzie zmiescisz "dziada z baba" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 A MOŻE SPRÓBUJ TAK http://www.aqu.q-serwer.net/blokz/zestawwc.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 SpiderMAN - ta obudowa zarzadzila wielkoscia :D i jest to praktycznie to samo, co xaser III thermaltake (w sumie producent obudowy ten sam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 A MOŻE SPRÓBUJ TAK http://www.aqu.q-serwer.net/blokz/zestawwc.php Ekhm... tak na moje oko, to możliwości tego zestawu (a chłodnicy w szczególności) kończą sie własnie na twoim procu (Calek 2GH) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 LIMBAPL > wydajnosc to ma raczej nieduza, ale wieeeeelki plus za estetyke wykonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIMBAPL Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 A MOŻE SPRÓBUJ TAK http://www.aqu.q-serwer.net/blokz/zestawwc.php Ekhm... tak na moje oko, to możliwości tego zestawu (a chłodnicy w szczególności) kończą sie własnie na twoim procu (Calek 2GH) To prawda wydajność tego zestawu wodnego i komputera nie jest nastawione na extreme bardziej na cisze i mobilność – już nie jestem zwolennikiem wiadra wody i jeszcze większego huku wentylatorów na nagrzewnicach. Chłodniczka jest tak zrobiona żeby nie trzeba było wentylatora do niej ( nagrzewnice wymagają wymuszonego obiegu powietrza za- zbyt ciasno są umieszczone blaszki jedna przy drugiej i nie ma naturalnego konwekcyjnego obiegu powietrza) Proszę zauważyć ze w układzie jest niecałe pół litra wody ( a temperatury są zadawalające ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pika3 Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Uriel + Łada + MJ1000 + pojemnik i węże z marketu. www.overcooled.com I czytalem forum natomiast jeszcze nie kleje wezy. Blok tu jest problem bo nie wiem ktory Nukleon czy Uriel. Po drugie prosze o pomoc w doboze wezy bo to tu juz mam prawdziwa zamote, wiem ze wlot jest mniejszy ale wyloty wieksze tzn. na bloku sa 2 "wyloty ?" ( tak ? ), ale jest problem z wezami jalies igli..cos tam wogole nie kleje. Najlepiej proslibym o jakies rady: - co do bloku ( najleiej na amd i intela ) <-- czesto zmieniam procki. - weze ( tutaj to mam banie mala ) wogole sie nie orirtuje co brac, a tym bardziej rozmiary, tzn. wiem ze to obwod wew/obwod zew..ale jakies szybkozlaczki ( chce bezpieczenstwa rowniez). - pojemnik pleksi to luz. - nagrzewnica, jakas mala pozadna i zeby nie buczalo i to wszystko zamkniete w anecu. Mozecie zlozyc jakis dobry WC, ze strny www.overcooled.com i zaprezentowac, lub dac jakis swoj zestaw , abym skleil jak to jest z wtmi wezami i wogole. P.S. http://www.aqu.q-serwer.net/blokz/zestawwc.php ladny zestawik. pomogles mi troszke teraz wiem mniej wiecej co gdzie umiescic. Z obudowa juz postanowilem Antec PlusView 1000 AMG EU ATX . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 srednica wlotu powinna byc wieksza niz wylotu , zwlaszcza w blokach 3-kroccowych. mi najbardziej pasuja szybkozlaczki choinkowe , ale inne tez sa ok. wlot najlepiej 16/22 :twisted: ale 12/16 tez jest ok , dobrze by bylo nie schodzic ponizej tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Ja właśnie tesz wc składam pomnału narazie walcze o uriela na allegro,popka to wiem ze bedzie max jet 1000,chłodnice jest fajna na allegro za 50zł miedziana z shourdem na 2 wentyl 80x80.To tyle jak dobrze zrobisz to w 300 sie zmiescisz z w,ja mam w tej cenie sie ochote zmeiscic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pika3 Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 srednica wlotu powinna byc wieksza niz wylotu , zwlaszcza w blokach 3-kroccowych. mi najbardziej pasuja szybkozlaczki choinkowe , ale inne tez sa ok. wlot najlepiej 16/22 :twisted: ale 12/16 tez jest ok , dobrze by bylo nie schodzic ponizej tego. Hmm.. narescie jakas kreatywna wypowiedz. Zastanawiam sie nad taka konfiguracja ( Uriel 2): "Dostępne Opcje: Iluminacja: UV.. powina ladnie wygladac z kablami ktore reaguja na UV Typ: Obecnie P4, ale za jakis miesiac Amd ( I tak dzurki w sokecie, bez znaczenia ) Wlot: Szybkozlaczka wtyk. na 15 - 17 Wyloty: ( tu nie wiem, poradzcie ). Wogole Blok to podstawa wiec prosze o jakas gotowaom konfiguracje z wlotami i wylotami.. oraz kablami , mysle ze z reszta sobie poradze. Ale marudze, ale mieszkam na takim zadupiu ze ludzie myla listwy zasilajace z UPS'ami, a poradzic sie tym bardziej nie mam kogo :/ Wiec jedyna nadzieja to to forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Według mnie bedom takie same wloty i wyloty jak będem kupował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 moje WC mam zrobione na wezach 12/16 (czyli srednica wewnetrzna 12 mm, zewnetrzna 16 mm) - takie weze mozna kupic w sklepach akwariowych lub ogrodniczych. wszystkie zlaczki, jak rowneiz wloty/wyloty z bloczka CPU - to sa zwykle choinki o srednicy zewnetrzenj 12 mm. nie stosowalem nawet zadnych cybantow metalowych - wystarczyly zwykle opaski , takie ktore stosuje sie do mocowania wiazek z kablami. pare fotek na stronce pod znaczkiem 'www' w podpisie. arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 buda jak marzenie,skad kupiłeś ten panel 1 od gury i poile?,tego szhourda czy jak sie tam pisze na chłodnice to sam zrobiłes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 gorny panel to jest sprzedawany razem z obudowa (ale tez byl dostepny oddzielnie - nazywa sie Hardcano 9 albo 10 - juz nie pamietam dokladnie modelu) - jest to juz nienajmlodsza konstrukcja - ma pomiar temp z jednym czujnikiem i alarmem, oraz regulacje czterech kanalow potencjometrami. shrouda robilem sobie sam - klejone byl z prostokatnych kawalkow plexy arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 arthx jak się sprawuje Danger Den 4 bo też mam zamiar kupić ale zastanawiam sie jeszcze nad Nukleon2 i Uriel rev2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 MAZE4 sprawuje sie bardzo dobrze, ale niezaspecjalnie teraz ma co chlodzic :) celek nie nalezy do grzalek , nawet prawie dwukrotnie podkrecony. temperatury (mierzone termometrem) to max 31-32 stopnie. ja kupowalem bloczek w czasach gdy nie bylo ani Uriela, ani N2 , ani nawet nie bylo dystrybutora w polsce. teraz jest inaczej - mozna juz wybierac :) trudno mi jest powiedziec ktory z tych trzech bloczkow jest np najwydajniejszy - roznia sie one troche optymalnymi zastosowaniami. mi bardziej zalezalo na ciszy niz na roznicy 1-2 st. arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 to czeba było kupić jakeigos za 50 jak tylko ci na ciszy zależało,arthx masz cos z wc do sprzedania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...