Skocz do zawartości
Marta

Kx projekt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich nadszeł czas bym poprosiła was o pomoc czy te sterowniki chodzą w systemie win milenium jężeli nie to co mam zainstalować by wszystko chodziło jak najlepiej mam karte sond blaster live 5,1 player i jest wszystko pięknie oprucz centralnego głośnika w nim cisza prosze was o rade i pomoc pozdrawiam Marta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich nadszeł czas bym poprosiła was  o pomoc czy te sterowniki chodzą  w systemie win milenium jężeli nie to co mam zainstalować  by wszystko chodziło jak najlepiej mam karte sond blaster live 5,1 player i jest wszystko pięknie oprucz centralnego głośnika w nim cisza  prosze was o rade i pomoc pozdrawiam Marta

win xp sp1

millenium sux !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowieć ale ja i tak nic  z tego nie rozumiem szukam kogoś kto mi to wyjaśni krok po kroku pozdrawiam Marta

;) oki sluchaj/czytaj ;)

pytasz co zainstalowac bu wszystko chodzilo jak najlepiej ?

odpowiedz jest prosta - pozbadz sie tego windowsa millenium bo to syf ("sux" po angielsku ;)) i zainstaluj windows xp proffesional z service packiem 1 ( w skrocie "win xp sp1" ;))

pozdro. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z oficjalnymi informacjami kX Project działają w Me:

Q. Under which Operating Systems can I use the kX driver?

A. The kX driver conforms to the WDM (Windows Driver Model) specification and is therefore compatible with the following Microsoft Windows operating systems: Windows XP, Windows 2000, Windows 98 (Second Edition only), and Windows Me. Windows .NET Server 2003 may also be supported, however, this has not been tested. Windows 98 (First Edition) will not be supported since it has no built-in support for WDM drivers (v1.1 or later).

Źródło: FAQ na http://kxproject.lugosoft.com/index.php?language=en

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich nadszeł czas bym poprosiła was  o pomoc czy te sterowniki chodzą  w systemie win milenium jężeli nie to co mam zainstalować  by wszystko chodziło jak najlepiej mam karte sond blaster live 5,1 player i jest wszystko pięknie oprucz centralnego głośnika w nim cisza  prosze was o rade i pomoc pozdrawiam Marta

win xp sp1

millenium sux !

Niestety nie pomogę CI w temacie SB5.1.

Według kolegi jak masz kłopoty z działaniem auta (np. Renault Clio) to kup sobie większe, droższe (np. Renaul Espase).

:idea: Pytanie jest o sterowniki i SB 5.1, a nie o system.

Nie wszyscy są jak gęsi i nie ciągną do koryta bezmyślnie bo to modne i na fali.

Brat miał SB 1024 Live! - 4.1 i miał słabiutki sygnał w przednim lewym kanale. Próbowałem różne stery, ustawienia i porady znajomych. Jak nie masz jakiejś opcji włączonej to nie wróżę czegoś dobrego i stawiam, że masz centralny kanał popsiuty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytala co pomoze wiec napisalem ... masz inny pomysl to przedstaw a nie wal bezmyslnie postow.

XP na fali ??? no chyba ze masz kompa od miesiaca i przesiadles sie z amigi.

BTW twoj przyklad wg mnie ni jak nie pasuje do sutuacji wiec daruj sobie na przyszlosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich nadszeł czas bym poprosiła was  o pomoc czy te sterowniki chodzą  w systemie win milenium jężeli nie to co mam zainstalować  by wszystko chodziło jak najlepiej mam karte sond blaster live 5,1 player i jest wszystko pięknie oprucz centralnego głośnika w nim cisza  prosze was o rade i pomoc pozdrawiam Marta

win xp sp1

millenium sux !

Niestety nie pomogę CI w temacie SB5.1.

Według kolegi jak masz kłopoty z działaniem auta (np. Renault Clio) to kup sobie większe, droższe (np. Renaul Espase).

:idea: Pytanie jest o sterowniki i SB 5.1, a nie o system.

Nie wszyscy są jak gęsi i nie ciągną do koryta bezmyślnie bo to modne i na fali.

Brat miał SB 1024 Live! - 4.1 i miał słabiutki sygnał w przednim lewym kanale. Próbowałem różne stery, ustawienia i porady znajomych. Jak nie masz jakiejś opcji włączonej to nie wróżę czegoś dobrego i stawiam, że masz centralny kanał popsiuty.

Co ty jej czlowieku piszesz , centralny jej nie dziala bo stery creativa nie graja mp3, ani zwyklych filmow w stereo w centralnym kanale , co potrafia stery kx project , i jakies tan stery od Audigy 2 ( wiec nie pitol o jakis kalanach sciszonych ) . A tak sie sklada ze koles zle nie pisze , szkoda tylko ze nie wytlumaczyl czemu Xp na intalowac .

A jezeli chodzi o pytanie Marty to mozna , tyle ze sa problemy , i ogolnie polecam do sterownikow Kx-project Win xp z sp1. Z tego co czytam boarda od tych sterow , to maja ludzie problemy z intalacja tych sterow na ME , pozatym ja uwazam ze to najgorszy system jaki windows wydal .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz a ja bym zaisntalowal kxy i przedni kanal bym dal wyjsciem do tylnich glosnikow , ktory obsluguje kodek I2S, a nie ac97 . I tylko by mial chlopak tyly ciszej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie podłącze do tematu i spytam:

:arrow: gdzie w tych sterach zmieniać poziomy treble i bass :?: bo sie jakos nie doszukalem.

Pozdro.

Wiesz jakbys chociaz troche wysilku wlozyl to bys zauwazyl ze masz 10 stopniowy equalizer , badz 2 stopniowy ( defoultowy ), , zreszta masz tam i wiele wiecej ale poszukac trzeba , odciecia basy sopranu przy danych czestotliwosciach ,filtry lowpass itd .

Wejdz sobie do ustawien DSP i zobacz , ja nie bede pisal co robic bo mi godzine zajmie to , wiec sam dojdz .

Defoult equalizer jest w zakladce kx dsp i nazywa sie timbre , natomiast ten bardziej rozbudowany musisz dodac .

Dodaj efekt/wtyczke , a potem korektory i filtry i tam masz 10 band EQ .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie zinstalowałam win xp tak jak mi radzono i mam teraz jeden problem przy odpalaniu kampa wyskakuje komunikat znaleziono nowy sprzęt VIA BUS MASTER DRIVERS wyskakuje okienko żeby wyszukać sterowniki i cały czas się trzepie to okno znika jest znika jest zaznaczam że instalowałam via4in1 nic nie pomaga proszę o pomoc mi już ręce opadaja pozdrawiam Marta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie zinstalowałam win xp  tak jak mi radzono i mam teraz jeden problem przy odpalaniu kampa wyskakuje komunikat znaleziono nowy sprzęt VIA BUS MASTER DRIVERS wyskakuje okienko żeby wyszukać sterowniki  i cały czas się trzepie to okno znika jest znika jest zaznaczam że instalowałam via4in1 nic nie pomaga proszę o pomoc mi już ręce opadaja pozdrawiam Marta

Zgaduję, że chodzi o sterowniki USB 2.0 - jeżeli Twoja płyta je ma. Poszukaj na www.viaarena.com lub odwiedź Micro$oft Update

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi