Skocz do zawartości
Junior

Moja stronka WWW

Rekomendowane odpowiedzi

A mi, jak klikalem na linki (kazdy) w menu, nowa strona otwierala sie w tym malym okienku, gdzie na nie klikalem i widzialem w nim tylko kawalek tego obrazka bloku wodnego...

Wyglada to tak:

Dołączona grafika

a po kliknieciu na jakikolwiek link w menu:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie dzieje ponieważ do linków nie został jescze przypisana żadna strona . Yo możesz mi powiedzieć co się dzieje z moją stroną gdy tylko przeniosłem ja na server piwka.pl to zaczeło mi ją tylko wyświetlac w kodowaniu unicode. Opcja zmiany kodowania domyślnie jest ustawiona na unicode i nie da się ją zmienić. Teraz nie wiem co mam zrobić :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powinienes stosowac standardu znakow Unicode, a ISO.

W tym celu do kazdego dokumentu, w sekcji HEAD, wstaw cos takiego:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

Ale za ta zmiana pociagna sie inne problemy. To, co bylo OK pod Unicode, teraz moze wygladac troche inaczej - chodzi o polskie znaki. Ten standard powinienes sobie wlaczyc w edytorze HTML - o ile z takiego korzystasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety oto włąśnie chodzi że używa iso 8859-2 . I w tym mój problem. Gdy rzucam stronke na piwko ty tylko w unicodzie mi wyświetla ją i tak jakby sam serv zmieniał kodowanie i nie pozwalał na zmiane na iso. Sam nie wiem co już robić :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wspominałem stronka to wczesna alpha. Co do topu to będzie on całkowicie inny .Madridista jakie szablony :wink: układ stronuy i jeje wykonanie to całkowicie mój pomysł i inijcatywa. W tej postaci jaką podałem w linku strona jest ukonczona w 2%. A tka przy okazji www.wc-team.piwko.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi