Skocz do zawartości
Demboch

Zasilacz 300 i gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec mam pytanie :

wszedzie mowicie o tym ze zasialcz to podstawa

ale nie akzdy "informtyk" w komputerowymdo tego sie stosuje

i widzialwem jak moj kumple pelen eufori kupil bartona 2800 , ati 9600 128 ddr 2x256 ram i 1 hh i 2 napedy optyczne i to wszystko paleret baj megabajt 300 w .... to jak cos takiego strzeli to czyja to jest wina ?

jak ja bym sobie chcial zapusuc moj nowy soprzet na 300 w megabajcie i by szlag trafil mi plytke to co moge zrobic (plytka i zasilka na gwarze) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz... problem raczej natury prawnej,, a juz na pewno nie o podkrecaniu, wiec na przyszlosc pisz moze w odpowiednim forum....

Ale tak - jak ci walnie zasilka za 60 PLN a za nia pojdzie strzała 20 woltowa paląc twojego radeona za tysiąc, bartona za 500, abita nf7 za 600, jesli spali tez twoje dyski po 250 gb i zniszcy dane to w ramach gwarancji przeproszą cię za zły zasilacz i oddadzą te 60 złotych albo dadzą ci inny szajs. Jak im powiesz - kuźwa, szlak mi trafił przez wasz zasilacz sprzęt za 4 tysiące, to ci odbiją piłeczkę i powiedzą zebys zlozyl reklamacje u producenta podzespolow. No to pojdziesz do sklepu gdzie kupiles plyte, a oni sie z ciebie zasmieja bo na gwarancji jest ze "gwarancja nie obejmuje niewlasciwiego uzytkowania sprzetu, czy cos takie i beda takie podpunkty jak m.in - nieprawdilowe zasilanie - i na to wlasnie sie powolaja. Efektem bedziesz mogl sie jedynie sadzic z producentem zasilacza - pozew w postępowaniu uproszczonym, do wartości 5000 złotych przedmiotu sporu i prawdopodobnie przegrasz....

przykro mi...

lepiej kupowac dobre zasilacze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwarancja raczej zostalaby uznana w takim przypadku. Rozmawialem z pewnym gosciem w sklepie i mowil mi o przypadku reklamacji sprzetu, ktory zostal calkowicie spalony w wyniku dzialania wyladowan atmosferycznych. Na plycie i karcie wyskoczyly az bable. Caly sprzet zostal wymieniony w ramach gwarancji... Najgorsza w takim przypadku moze byc strata danych z dyskow (o ile by cos sie im stalo).

Poza tym duzy % kupujacych nie zna sie na rzeczy i do tego czesto nie maja zbyt duzo $. W takim przypadku sprzedawca uznaje obudowe firmy SP za standard i w przypadku takim ktos staje sie posiadaczem Codegena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie można po prostu iśc do sklepu i 'panie płyta mi nie działa!' ? Bez tłumaczeń typu "podłączyłem odkurzacz 1000W pod mojego Codegena 300W i mi spaliło sprzęt komputerowy" ? ;-)

jesli plyta jest spalona, to fachowiec po ogledzinach to zobacz, ew. oddadza ja do serwisu a tam przyczyne ustala...

No chyba ze bedziesz mial szczescie i trafisz na sklep w ktorym si e na ty m nie znaja, ale masz, moim zdaniem 5% szans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi