Skocz do zawartości
-Nat-

Duron chlodzony Titanem...

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj bylem u kumpla z dyskiem. Przy okazji chcialem zobaczyc jaka ma temperature procka. Myslalem ze sie przewroce jak zobaczylem - 26*C! Poprosilem zeby pokazal mi wentyl. Jest to jakis Titan, nie wiem niestety jaki. Jego procek to Duron 800 [nie podkrecany]. Czy to mozliwe ze ma taka temp.? I jaki model tego coolerka moze tak dobrze chlodzic? I czy sprawdziloby sie to tez na Athlonie XP 1600 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z twojego postu wynika, z koles ma ujemna temp :lol:

jest to NIEREALNE, cos mu sie sensor jebnal

zaden qler nie schlodz do temp ujemnych, tak to sie vapochillem chlodzi,

a +26 stopni jest mozliwe na ttc d5tb w chlodny dzien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz na: www.titan-cd.com tam znajdziesz wszystkie modele Titanów, i sobie sprawdzis, któy to był.

Zapewne D5TB, ale może inny...

Jak chcesz sobie taki kupić, to na Allegro są ich setki (średnia cena to 25zł) na giełdach i w sklepach komputerowych znajdziesz na 100 %. W sklepach internetowych jest rzadko, głównie na witrynach prywatnych sklepów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby uzyskać 26 'C mozliwe że stosuje jeszce dodatkowo jakis softcooler, albo ma win XP.... (win xp ma w sobie cos w stylu soft coolera)

a cooler titan to TITAn D5TB , bo nawet na D4TB nie uzysaksz takich temp, mimo iż wentyl wieje 6000 obr/min..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Aby uzyskać 26 'C mozliwe że stosuje jeszce dodatkowo jakis softcooler, albo ma win XP.... (win xp ma w sobie cos w stylu soft coolera)

[...]

Ma Win98se, zadnych softcoolerow. Radiator ma od zestawu [znaczy sie byl dolaczony do wiatraczka].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hah niemozliwe 26 stopni na duronie 800 nawet w chlodny dzien. kumpel na 750 z titanem mial 35 stopni smial sie zemnie ze ja na 950 przed przerubkami obudowymialem kolo 47 zdjolem mu tego titana procka i co si eokazalo czujniczek temperaury jest tak zgiety ze dotyka plyty glownej, wyprostowalem gotak ze dotyka procka, posmarowalem troszeczke pastom termoprzewodoncom czubek czujnika i teras na 750 jest 36 stopni, hahahahhaha niema czegos takeigo jak 26 stopni i to na 800, jak w zamknietej obudowie jest kolo 33 stopni to pomyslcie jak moze na procku byc mniej nisz w obudowie, a i na niektorych plytach mimo odgiecia czujniczka pionowo do gory i tak niedotyka procka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam D1000@1200 i przy obudowie otwartej, poza tym 2 wentyle w obudowie, cooler spire z5E34B3HH z wkładka miedziana wypolerowana na lustro, dobra pasta do tego i cpucool (Softcooler) mam np. gdy pracuje w wordzie 26 'C (stres <40'C)przy temp w pokoju 22'C . W "stresie " i przy ostatnich upałach temp max <44'C. CZujnik jest dobrze wygiety , tak aby dotykał procka, bo sam całego kompa składałem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moj kumpel lama spowrotem dogielczujnik do plyty bo powiedzial " tak bylo fabrycznie, tak ma byc" i znowu sie delektuje niskimi temperaturami , oczywiscie tylko w speedfanie :D

czasammi lampersto poprostu niema granic :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...