Daethar_Rumarth Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Witam :) Jest problem :( Ale na Was pewnie moge liczyc :wink: Potrzebuje na gwalt pentiaka4 pod swoja plyte(nie ta w opisie..;). Szukalem tydzien, a wlasciwie sklepikarze szukali mi 1.6A i k@%& nigdzie nie mozna go dostac lacznie z hurtowniami :evil: Zostaje mi kupic 1.8A, ale czy w kreceniu bedzie to samo co z 1.6A :?: Tzn. czy pojade na nim 2.4 - 2.5 + ?? Potrzebuje to wiedziec w 35 minut :twisted: Potem mnie nie ma i bede cos dzialal... pomozecie??? a tak BTW to mialem kilka niezlych polewek: :lol: :lol: wchodze do sklepu: ja- czy jest P4 1.6A ?? obsloga- a jest wogole taki model?? :lol: <no to wyszedlem> albo: ja- czy jest P4 1.6A ?? obsloga- oczywiscie, i daja mi.... Willamette :!: :evil: <tu tez...> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 p4 1,8 kreci sie praktycznie tak samo jak 1,6 tzn dochodzi do tych samych wartosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Z P4 1.8 nie pojedziesz tak wysoko FSB jak na P4 1.6 ale z czestotliwoscia owszem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 sloochaj sie kaeresa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 sloochaj sie kaeresa :P bo miał i wie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 sloochaj sie kaeresa :P bo miał i wie :wink: Wystarczy, ze widzialem na wlasne oczy jak sie 3 takie proce kreca :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 u mnie i tak blokada podkrecania sa pamieci... wiecej jak na 373 MHz stabilnie nie pojda... wyzej sa juz same bledy. Wiec najpierw kupie DDR333 Samsunga by na 400 poszly, pozniej dopiero V7+ by procesor chodzil na FSB150 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Wczoraj zakupilem P4 1.8 i Samsungi PC2700 - bez problemu dziala 2.7 GHz na boxie i przy napieciu 1.5 V, DDR to samo teraz dzialaja na 380 MHz na standardowym 2.5 V. W Win temperatura proca waha sie pomiedzy 28 a 35 stopni na 2.7 GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Wczoraj zakupilem P4 1.8 i Samsungi PC2700 - bez problemu dziala 2.7 GHz na boxie i przy napieciu 1.5 V, DDR to samo teraz dzialaja na 380 MHz na standardowym 2.5 V. W Win temperatura proca waha sie pomiedzy 28 a 35 stopni na 2.7 GHz.Sprawdz z ta temperatura bo to niemozliwe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 sloochaj sie kaeresa :P bo miał i wie :wink: Wystarczy, ze widzialem na wlasne oczy jak sie 3 takie proce kreca :P wiesz Kaeres na własne oczy to ja wiele żeczy widziałem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 sloochaj sie kaeresa :P bo miał i wie :wink: Wystarczy, ze widzialem na wlasne oczy jak sie 3 takie proce kreca :P wiesz Kaeres na własne oczy to ja wiele żeczy widziałem :wink: Ale to nie znaczy, ze ten P4 1.8 nie pojdzie na FSB minimum 133 :) RZECZY :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 http://unreal.gracz.net/best/1/temp28.gif Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 http://unreal.gracz.net/best/1/temp28.gif Masz mniejsza temperature na procku niz na chisecie - wiesz co to oznacza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 1.8 na 133 to smiga Zawsze !!! Ale polecam 1.6 + dobre chlodzenie..... 2.4 gwarantowane, ale trzeba miec dobre pamieci - to podstawa. PS u nas 1.6A ogolnie dostepne!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 1.8 na 133 to smiga Zawsze !!! Ale polecam 1.6 + dobre chlodzenie..... 2.4 gwarantowane, ale trzeba miec dobre pamieci - to podstawa. PS u nas 1.6A ogolnie dostepne!!!! No wlasnie, do tych 2.4 Ghz musisz miec dobre pamieci a przy 1.8 @ 2.4 wystarcza kazde badziewie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 No to jestem 8) Dzieki Wam za odpowiedzi. Jak narazie sytuacja wyglada tak: 1.8A@2.44 na 1.625v (na 1.5 winda bęc, na 1.6 ok, ale jeszcze +025 dodalem 'na wszelki') --> na wiecej wysiadaja pamieci :? Teraz musze pomyslec nad tamtymi samsungami 333 :twisted: aaa.. ide go pomeczyc cpu stability i 3dmarkiem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 No to jestem 8) Dzieki Wam za odpowiedzi. Jak narazie sytuacja wyglada tak: 1.8A@2.44 na 1.625v (na 1.5 winda bęc, na 1.6 ok, ale jeszcze +025 dodalem 'na wszelki') --> na wiecej wysiadaja pamieci :? Teraz musze pomyslec nad tamtymi samsungami 333 :twisted: aaa.. ide go pomeczyc cpu stability i 3dmarkiem :twisted: Nie wydaje mi sie, ze to przy FSB 135 juz pamieci wysiadaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Moze nie podniosles napiecia dla pamieci 2.7 powinno zalatwic sprawe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Wczoraj zakupilem P4 1.8 i Samsungi PC2700 - bez problemu dziala 2.7 GHz na boxie i przy napieciu 1.5 V, DDR to samo teraz dzialaja na 380 MHz na standardowym 2.5 V. W Win temperatura proca waha sie pomiedzy 28 a 35 stopni na 2.7 GHz.Sprawdz z ta temperatura bo to niemozliwe :) Mozliwe! Ja mam prawie tak samo ale na WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 No to jestem 8) Dzieki Wam za odpowiedzi. Jak narazie sytuacja wyglada tak: 1.8A@2.44 na 1.625v (na 1.5 winda bęc, na 1.6 ok, ale jeszcze +025 dodalem 'na wszelki') --> na wiecej wysiadaja pamieci :? Teraz musze pomyslec nad tamtymi samsungami 333 :twisted: aaa.. ide go pomeczyc cpu stability i 3dmarkiem :twisted: Nie wydaje mi sie, ze to przy FSB 135 juz pamieci wysiadaja. Fakt, wiec podnioslem napiecie na pamieci +0.2, a na procu dalem 1.7v i dziala teraz 139x18 -> 2.5GHz :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Wczoraj zakupilem P4 1.8 i Samsungi PC2700 - bez problemu dziala 2.7 GHz na boxie i przy napieciu 1.5 V, DDR to samo teraz dzialaja na 380 MHz na standardowym 2.5 V. W Win temperatura proca waha sie pomiedzy 28 a 35 stopni na 2.7 GHz.Sprawdz z ta temperatura bo to niemozliwe :) Mozliwe! Ja mam prawie tak samo ale na WC. Wiec niemozliwe bo on ma niedosc, ze mniejsza od Ciebie to jeszcze na AC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Co do tej temperatur to jest to całkiem mozliwe bo ja na AC mam 28 C bez obciazenia z obciazeniem jakies 38 - 42 C na BOX coler. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...