Skocz do zawartości
LIMBAPL

Na czym ci najbardziej zależy składając WC ?

Na czym ci najbardziej zalezy skladajac WC ?  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na czym ci najbardziej zalezy skladajac WC ?

• Lepszej wydajnosci chlodzenia.
      35
    • Ciszy.
      44
    • Inne: estetyce, bo to jest na topie, bo chcesz byc inny, bo fajnie wyglada z odpowiednia obudowa, itp.
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Troche nie najlepiej ulozone pytania, bo jak ktos sklada WC zarowno dla uzyskania lepszej wydajnosci chlodzenia jak i ciszy to jaka ma odpowiedz zaznaczyc? :wink:

Pytanie brzmi :

Na czym ci najbardziej zależy składając swoje chłodzenie wodne ?

A nie :

Na czym ci zależy składając swoje chłodzenie wodne ?

wiem ze najlepiej mieć to wszystko razem ale niestety nie idzie to za bardzo ze sobą w parze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zalezy od tego jaki wezmiesz punkt odniesienia.

Dla mnie przy skladaniu WC najbardziej liczyla sie zarowno cisza jak i lepsza wydajnosc, a punktem odniesienia bylo badziewne AC :wink:

Ale skoro to ankieta marketingowa to pacnalem wydajnosc :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rowniez nie zaglosuje, bo wszystkie cechy sa dla mnie wazne - i mam wydajne , ciche i estetyczne WC :)

www.xaser.prv.pl

arthx

Bardzo efektowny zestawik obudowa, podświetlanie, płyn UV, bloczek (troche kasy kosztowało)

Ale zrezygnowałeś z jednego wentylatora na procku na korzyść dwóch na nagrzewnicy,

dwa w obudowie po jednym na grafice i zasilaczu – nie wiem czy jest to cichy zestaw aczkolwiek robi duże wrażenie – respekt

zaklasyfikował bym cię do tej trzeciej grupy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rowniez nie zaglosuje, bo wszystkie cechy sa dla mnie wazne - i mam wydajne , ciche i estetyczne WC :)

www.xaser.prv.pl

arthx

Bardzo efektowny zestawik obudowa, podświetlanie, płyn UV, bloczek (troche kasy kosztowało)

Ale zrezygnowałeś z jednego wentylatora na procku na korzyść dwóch na nagrzewnicy,

dwa w obudowie po jednym na grafice i zasilaczu ? nie wiem czy jest to cichy zestaw aczkolwiek robi duże wrażenie ? respekt

zaklasyfikował bym cię do tej trzeciej grupy

mi sie wydaje ze ten zestaw jest cichy bo wentylatorow na chlodnicy nie trzeba wcale właczac , zeby uzyskac niska temperature :)

przypatrz się :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mialem megashita i v7+ to zwracalem uwage tylko na wydajnosc.

teraz zmienilem na chiefa i dalem inny wentyl i teraz cisza przejela paleczke pierwszenstwa , ale tuz tuz za nia drepcze wydajnosc ;))

estetyka praktycznie zerowa [chociaz lubie porzadek ], byleby pol pokoju nie zajmowalo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

limba troche zle to ujales, druga sprawa to brak mozliwosci wielowyboru(niektorym najbardziej zalezy na dwoch rzeczach), tak wiec z punktu widzenia statystyki nie jest to zbyt dobrze zrobione:)

Popixs - dokładnie wiem o co mi chodzi w tej ankiecie

gdyby była np. czwarta opcja "na ciszy i wydajności "

to nie trzeba by było robić ankiety wiadomo by było ze ponad 90% wybrało by tą opcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby była np. czwarta opcja "na ciszy i wydajności "

to nie trzeba by było robić ankiety wiadomo by było ze ponad 90% wybrało by tą opcje

Milo slyszec ze kto sie interesuje opinia 10% klientow na rynku WC. Ja jednak naleze do wiekszosci i nie wezme udzialu w ankiecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie zrobie wc ktore:

1. nie jest wydajne

2. nie jest ciche

3. nie jest estetyczne

no i co mam wybrac? dla mnie (i zapewne nie tylko dla mnie) wszystko jest istotne, a ze nie wierze w istnienie rzeczy niemozliwych, nie mam co zaznaczyc :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

limbapl - co do opcji cisza to jesli mowiac "panowie producenci" miales na mysli mcs, cfd, bloki itd to chyba lekka pomylka, nie produkujemy pompek/wiatrakow, w wiekszosci tez nie skladamy zestawow, wiec nawet ich nie dobieramy. co najwyzej mozemy skonstruowac ciche bloki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

limbapl - co do opcji cisza to jesli mowiac "panowie producenci" miales na mysli mcs, cfd, bloki itd to chyba lekka pomylka, nie produkujemy pompek/wiatrakow, w wiekszosci tez nie skladamy zestawow, wiec nawet ich nie dobieramy. co najwyzej mozemy skonstruowac ciche bloki ;)

Mówiąc o ciszy miałem na myśli bardziej chłodnice niż pompki, choć pompki też potrafią nieźle hałasować

Jest na forum stereotyp nagrzewnicy jako chłodnicy – bo ma dużą powierzchnie oddawania ciepła

ale wymaga stosowania wymuszonego obiegu powietrza (wentylatorów - hałas)

może właśnie trzeba zacząć robić chłodnice - jest bardzo ważnym elementem chłodzenia wodnego niestety na tym forum wystarczy mieć dobry blok i już chłodzenie jest OK

Popixs – rozumiem ze moja obecność na forum jest ci nie na rękę – ale zejdź ze mnie trochę , bo nawet ludzie na forum się domyślą o co ci chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi