TyBiAs Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 bo sa duzo za drogie w stosunku do wydajnosci ;p wystarczy ci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0077 Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Ja chyba będę brał DD4 - mniej rurek w kompie (głównie zależy mi na estetyce i ciszy). Czym się różni DD4 http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...d414d445f505f43 od http://www.proline.com.pl/shop.php?prodid=...d414d445f505f43 oprócz tego że jest droższy - wydajność jest dużo większa tego droższego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 ten drugi blok moze byc stosowany z peltierami , dlatego jest drozszy. jesli nie masz zamiaru uzywac peltow to bierz maze4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Czytać się naucz.. :P ..wsio pisze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0077 Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Czytać się naucz.. :P ..wsio pisze.. No ty też "....wydajność jest dużo większa tego droższego ?" to jest moje pytanie.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 klocek umie czytac, sadze ze zalozyl, iz jego wyjasnienie wystarczy, jest bowiem wystarczajace :) CHodzi o to, ze ten tanszy blok, to maze4, czyli sam blok o pewnej wydajnosci. To drozsze to maze4-1, czyli blok do ktorego mozna dolaczyc modul peltiera gdyz w zestawie jest tez plytka miedziana przyrkecana do spodu, miedzy ktora wklada sie wlasnie owy modul. Blok jest caly czas ten sam, wiec i wydajnoscia sie w ogole nie rozni (no chyba ze zalozyl plytke bez modulu, ale chyba nie ma takich), placisz tylko za owego coldplate-a i sruby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Odpowiedź jest w linkach, które podałeś.. ..ja czytać umiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0077 Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Odpowiedź jest w linkach, które podałeś.. ..ja czytać umiem. Ok wielkie sorki... źle sformuowałem pytanie, chodziło mi bardziej o różnice w wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 To co Maze 4 jest gorszy od Nukleona 2, lub Uriela 2 (Ariela :D) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Nie wiadomo bo nikt takich testów nie robił, wszystko to są domysły.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 To co Maze 4 jest gorszy od Nukleona 2, lub Uriela 2 (Ariela :D) ? Zależy, czy do pelta, czy nie.. ..do AMD bez HeatSpreaderów lepsze N2/U2.. ..do A64/P4 i peltów - Maze4.. ..choć oczywiście wszystko jest względne.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 To co Maze 4 jest gorszy od Nukleona 2, lub Uriela 2 (Ariela :D) ? Zależy, czy do pelta, czy nie.. Tak, i tylko od tego :wink: ..do AMD bez HeatSpreaderów lepsze N2/U2.. ..do A64/P4 i peltów - Maze4.. ..choć oczywiście wszystko jest względne.. ;) P4 / AMD / A64 = nie ma znaczenia, ihs tylko przeszkadza, a juz na pewno nie powoduje rozchodzenia sie ciepla dalej niz 1-2mm od rdzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klocek Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Również twierdzę, że hs jest wynalazniem dla łamagów i niepotrzebnym oporem termicznym, ale przecież po jakimś czasie ciepło rozejdzie się po całym HSie.. ..tak mi się przynajmniej wydaje.. ..no chyba, że ciepło centralnie znad rdzenia będzie na tyle szybko odbierane, by nie miało to miejsca.. Upd: Chyba jednak masz rację - tego ciepła będzie raczej na tyle niewiele, by nawet niewyfrezowana, "pełna" miedź z brzegów U2 poradziła sobie z nim bez problemu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Ale to jest tylko polemizowanie, nigdy nie dowiemy który: u2 czy n2 czy M4 jest najlepszy dopóki nie będzie testu. Więc musisz szczelać lub weź ten który bardziej Ci się podoba, który tańszy itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Test bloczków Mate'a już były teraz by się sprzydało porównanie z Urielem 2 i z jakimś zagranicznym bloczkiem np. DD RBX, lub Maze 4, albo WW . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Na OCMASTER.COM jak dobze pojdzie bedzie porownanie RBX;a z Nukleonem2 u urielem2. Niemiec juz zalatwil RBX'a. POzsotaje Mate i ktos od cfd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Na ********.COMkurde , jak ja "lubie" cenzure, brawo moderatorzy... szkoda slow... arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Na ********.COMkurde , jak ja "lubie" cenzure, brawo moderatorzy... szkoda slow... arthx Po pierwsze, nie moderatorzy, tylko autocenzura. Po drugie, utworzył ją Lisek lub Marco, nie my. Po trzecie, jakbyś był tu dłużej, to wiedziałbyś, dlaczego tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 arthx, oni sie poprostu boja konkurencji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...