Trendzik Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Kolega ma taki sprzęt: - Celeron 2,4 Ghz - Płyta Główna Matsonic - His Radeon 9200SE 64Mb DDR - 256 Ram (266Mhz) - Dysk 80GB i jest taki problem że ten komputer działa fatalnie.. ciągle sie coś wiesza. Wczoraj byłem u kolegi i mu sformatowałem dysk i zainstalowałem WinXP Pro i gry działały chwilowo... a dzisjaj mówił mi że znów to samo co kiedyś...ciągle się coś wiesza...wyskakują komunikaty że wystąpił jakiś poważny błąd........... co moze być tego przyczyną ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 zasilacz ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Hm może to jest konsekwencja "matsonica"?! Pierwszy raz słysze taką firmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Hm może to jest konsekwencja "matsonica"?! Pierwszy raz słysze taką firmę. Kiedyś sprzedali mi ECS-a, mówiąc, że to Matsonic. Potem szukałem na stronie Matsonica swojej płyty :lol: Wracając do tematu - RAM chyba też może być kopnięty :| (choć stawiam na zasilacz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 25 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2003 Powiem jeszcze że podczas instalacji WIndowsa XP trzeba było wyłączać tego kompa wyciągając wtyczke z sieci bo inaczej sie nie chciał wyłączyć...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Proponuje: 1. Sprawdzic chlodzenie albo(moze jakis syf albo slaby styk a moze brak przewiewu :? , jesli proc jest podkrecony zmniejszyc taktowanie(cos podobnego mialem z P3 jak go mocniej krecilem to nie puszczal instalacji - wieszal sie w pewnym momencie i [gluteus maximus], winda linux , cokolwiek. 2. Pamiec RAM moze ma ustawione nie taki dzielnik albo opoznienia(roznie bywa) Napisz cos wiecej o tej plycie : jaki chipset ? jesli plyta na via to 4in1 trza wgrac. 3. hmmm a moze to grafa , jesli to jest R9200SE to pewnie bez wiatraka :?: moze to jest przyczyna. 4. wgraj nowszy BIOS Jednym slowem radze sprwdzic dokladnie czy cos sie nie przegrzewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 płyta jest na chipset-cie SIS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 heh matsonic i do tego na chipsecie sisa to paaaanie awaria z tragedia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Naprawde zawsze warto zainwestowac w dobra płytę. Żeby nie było takich kwiatków! Powiedz jaka masz zasiłkę i zrób to co poradził Radeon! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 GOLDEMEMORY TEST - przetestuj tym pamiec http://www.goldmemory.cz/ Problemy może rwónież powodować radek 9200! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...