Skocz do zawartości
PawelDK

zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

ZASILACZ ATX MODE COM 350W

Zasilacz posiada regulowane obroty wentylatora, zależnie od wydatku cieplnego. W pełni przystosowany do obsługi wszystkich procesorów, również Pentium 4. Najnowocześniejsza technologia w postaci aktywnego PFC(stabilizatora napięcia) dodatkowo wzbogaca zasilacz. Wersja bardzo cicha, ze specjalną okrągłą kratownicą zapewniającą niski stopień oporu podczas przepływu powietrza przez zasilacz.

Certyfikaty: 'B', 'UL', 'TUV', 'ULc', 'CE', 'CB'

taka informacje dali na stronie pewnego sklepu komputerowego.

pytanie mam takie czy ten zasilacz jest dobry ??narazie w podkrecanie sie nie bawilem a jedyne co bede chcial podkrecic to procek ( barton 2500 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za duzo kasy nie chce wydac - max 170 zl . sprzecik mam taki. pltya soltek na nforce 2, barton 2500,512 MB DDr 266, 2 tardziele (40 i 80 GB) 2 nagrywarki (16 i 48). sb 1024, GF 4 Ti 4200, Pytanie jest takie, czy do tej konfiguracji wystarczy zasilacz 300 W (np HuntKey BS3000 300W, SATA, Ultra Silent) czy lepiej kupic ten 350 modecom ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znacie moze jakies testy porownawcze, bo widzialem tylko ten http://www.tomshardware.pl/howto/20021021/...upplies-07.html na ktorym moj FSP300 niezle wymiata:)

co do HuntKey to nie mam pojecia, ale nie zapowiada sie ze bedzie lepszy od fortrona, w tym wypadku kierowalbym sie cena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moglbys zapodac jakis tescik tego Chieftec 360W? szukalem i nic ciekawego nie znalazlem. chodzi mi o pomiar mocy rzeczywistej, bo fortron o ktorym wspominalem wedlog THG jest wstanie oddac 390W, wiec za cene 130zl watpie ze cos lepszego sie znajdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moglbys zapodac jakis tescik tego Chieftec 360W? szukalem i nic ciekawego nie znalazlem. chodzi mi o pomiar mocy rzeczywistej, bo fortron o ktorym wspominalem wedlog THG jest wstanie oddac 390W, wiec za cene 130zl watpie ze cos lepszego sie znajdzie.

Tak, ale nie moc jest najważniejsza :o

Jeszcze amperaże, filtry, zabezpieczenia, głośność itp 8)

Na TomsHardware.com jest test zasilaczy, a właściwie z tego co pamiętam, dwa testy

W temacie o Chieftecu 360W i Enermax'e 365 są te linki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podpinając się pod wątek :

http://www.huntkey.pl/index.php?page=produ...S3000%20Whisper

czy ktoś może jest (szczęśliwym) użytkownikiem tego HuntKey BS3000 Whisper ? jakieś uwagi ?

Też o nim mysle :) Musiał ktos go kiedys wydziec w akcji. Pochwalcie sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi