DooDah Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 w koncu udalo mi sie!!! 4h meczylem sie zeby odblokowac to gowno. uzylem sposobu z pasta silikonowa i electonem. zrobilem trzy foremki z pieprzonoych cieniutkich paseczkow tasmy i nic, w koncu sie wkurzylem i recznie zrobilem kreski i je odzielilem i poszlo. w sumie za czwartym razem mi sie udalo. najgorszemu wrogowi nie zycze odblokowywania mnoznika:). a co do podkrecania to sie zawiodlem:( posiadam jedna z pierwszych serii AGKGA i mnoznikiem (12,5 x 126) mam tak jak magistrala (10,5 x 162) 1700 mhz max i to nie do konca stabilnie, nie wiem moze cos zle robie, na overlockers.com na AGKGA gosc mial ok 2100 mhz, jest tez pare wynikow po 1800. jeszcze taka sprawa w moim biosie mam ustawinia mnoznika do x15. ustawienie mnoznika na x14 daje mi 667 mhz, a na x15 733 mhz. natomiast jest jedna opcja x12,5/x13 no ja chcialbym 13 i co??? jeszcze bede probowal innych kombinacji z roznym napieciem (apropo jak na msi ustawic wiecej niz 1,850 slyszalem ze mozna to obejsc?), moze cos wiecej z niego wycisne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 12,5/13 w zaleznosci od proca jakiego masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 czyli x13 nie odpale???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 ja sie tydzien meczylem zanim mi sie udalo odbloczyc. kwestia podstawowa jest wybor dobrego lakieru. wiekszosc to syfy i sie marnie nimi smaruje proca. AKGA to pierwszy stepping jadra. marnie sie kreci. to co tam ludzie pisza na overclockersach to troche nie tak. napisac jest latwo. praktyka inna. jak sobie zafundujesz Vcore 2,3V i chloedzenie azotem to tez tyle bedziesz mial. poza tym kwestia doboru odpowiedniego proca i szczescia. wiele czynnikow wplywa na o/c-chocby taki glupi zasilacz. ja na wiecej niz 2200+ nie moge wejsc z uwagi na cienki zasilacz. Mnozniki powyzej 12,5 sa ustawiane dzieki tablicy translacji. Proc z aktywna tablica mnozniki od 5x traktuje jako powyzej 13x. ty masz ja nieaktywna i dlatego nie mozesz nic wyzszego niz 12,5 wybrac. by ja uaktywnic trzeba przerywac mostki i smarowac inna kombinacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Lancer ma racje co do pasty. ELECTON to syf !!! Dopiero jak kupilem na WGE za 25 pln jakas angielska to zadzialalo za pierwszym razem :) Inna sprawa ze te polskie jak poleza to sei wytraca cale to srebro a moja lezy i wytarczy tylo lekko potrzasnac i juz. Mimo to co jakies 2-3 miesiace musze odnawiac malowanie mimo zabezpieczania mostkow tasma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 ierwszy proc 1500+ byłwłasnie s seri Agkga i lepiej sie troche kręcił niz ten axp 1800+ :evil: a ten jest z Seri AGOIA i 2200+ to wszystko co moge przy tym chłodzeniu a na tamtym antku z 1500+ na 1900+ przy fsb 160 smigał az miło dalej pamiątki nie pozwalały kręcic jak to mówią zamienił stryjek siekierke na ........... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Lancer ma racje co do pasty. ELECTON to syf !!! Dopiero jak kupilem na WGE za 25 pln jakas angielska to zadzialalo za pierwszym razem :) Inna sprawa ze te polskie jak poleza to sei wytraca cale to srebro a moja lezy i wytarczy tylo lekko potrzasnac i juz. Mimo to co jakies 2-3 miesiace musze odnawiac malowanie mimo zabezpieczania mostkow tasma. najlepsze co mialem to jakies cos na bazie zlota. zolty kolorek, drogie jak cholera (40~50zl) ale pierwsze malowanie dalo juz efekt. swietnie sie 3ma i trwala. proca smarowalem w styczniu i do dzis bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Lancer napisales ze moj slaby wynik moze byc przyczyna zasilacza. o zasilaczach nie mam kompletnie zadnego pojecia. mam taki: Megabajt MGB-300ATX i to co tam dalej jest: 115/230V~; 8/4A; 60/50Hz cos tam jeszcze jest naskrobane ale to chyba malo wazne, a ciagne na nim: MSI K7T266Pro2-RU AXP1600+@1700mhz (12,5 x 136) vcore 1,81 (w biosie mam ustawione na 1,85, ale...) Leadtek GF4 Ti4400 (300/715) SoundBlaster Live! Player 1024 HDD Seagate 8,4GB na raidzie:) Plextor PX16/10/40 Pioneer DVD-500M Floppy no 256 DDR napiecie standartowe podlaczony sledz usb 2.0 a w nim modem leadteka winsurf v.90 i Plustek OpticPro UT12 pozatym mysz (radio), klawiatura no i monitor. wiec czy taki jakis zasilacz wystarczy??? co do lakieru to ja tam ostro napapralem bo bylem juz tak 'zrelaksowany' i w dodatku nie zabezpieczylem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Megabajt....to mowi samo za siebie. Slabizna. Niby 300W ale marnosc. Kiedys testowalem. Wychodzi mniej wiecej na rowni z Cedegenem. Najwazniejsze jest bys poobserwowal jakie masz napiecia 3,3V, +5V i +12V. To ostatnie nie moze byc wyzsze jak 13V, pozostale napewno beda nizsze. Twoje nizsze od zdefiniowanego napiecie Vcore to tez moze byc wina zasilacza. Im blizej im do idealu tym lepiej. Najlepsze zasilacze, tzn najlepiej 3majace napiecia sa w obudowach CyberMirror. Taki pod3muje przy zyciu mi Pentaka, HutnKey jest na AMDku. Ja na ENMICu 8TT2+ i AXP2200+ np mam ledwie 3V, 4,45V i 12,8V. U mnie tez marnosc. Pewnie jakas 400W by cos tu pomogla, ale $$$$ :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 cos mi sie pier**** winxp uruchamia sie za 4-5 razem co chwila mam niebieski ekran z bledem page_fault_in_nonpaged_area albo bad_pool_called. 3dmark wypie***** czarny ekran przed drugim testem. ciagle cos sie rypie, moze to byc wina malo fachowego unlockowania. jak ok 20 siedfzialem w necie to tez mi jakis blad wywalilo. a co do napiecia to mam tak: +3,3 = 3,15 +5 = 4,92 +12 = 12,34 -12 = -12,36 -5 = -5,30 +5 standby voltage = 4,87 cpuvcore = 1,73 aux voltage = 1,25 to sa odzczyty z sandry, w biosie wszystko skacze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 za bardzo masz wykreconego proca, albo memorki nie wy3muja. zejdz troche z czestotliwoscia. napiecia masz w miare OK ale pomiary dokonaj przy obciazeniu, beda sporo nizsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Megabajt....to mowi samo za siebie. Slabizna. Niby 300W ale marnosc. Kiedys testowalem. Wychodzi mniej wiecej na rowni z Cedegenem. Najwazniejsze jest bys poobserwowal jakie masz napiecia 3,3V, +5V i +12V. To ostatnie nie moze byc wyzsze jak 13V, pozostale napewno beda nizsze. Twoje nizsze od zdefiniowanego napiecie Vcore to tez moze byc wina zasilacza. Im blizej im do idealu tym lepiej. Najlepsze zasilacze, tzn najlepiej 3majace napiecia sa w obudowach CyberMirror. Taki pod3muje przy zyciu mi Pentaka, HutnKey jest na AMDku. Ja na ENMICu 8TT2+ i AXP2200+ np mam ledwie 3V, 4,45V i 12,8V. U mnie tez marnosc. Pewnie jakas 400W by cos tu pomogla, ale $$$$ :evil: Dobra ale 3,3V od czego jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Dobra ale 3,3V od czego jest? Chocby od I/O :) z tego napiecia sa tez zasilane memorki (po przesianiu do wlasciwego napiecia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 no i wlasnie tu tkwi ten problem. normalnie magistrala mialem 159 x 10,5 czyli axp 2000+ i chodzilo mi elegancko przez prawie miesiac albo i wiecej, a teraz mnoznikiem 2000+ i.... no wlasnie dlatego cos mi sie tu nie podoba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 4 godziny ja 2 dni z tym pierd....... walczylem i mialem calego proca, pol biurka i rece wysmarowanego tym super srebrnym lakierem, ale warto bylo pocierpiec :D A sposob zastosowalem z Tomshardware moze i dobry jak by sie z 5 prockow dziennie robilo a nie za pierwszym razem. A cala operacje tym Electonem robilem,potem walnolem tasme i pol roku mam spokuj nic nie musze poprawiac (odpukac). Do sprawdzenia najlepiej wypozyczyc multimetr odpada ciagle wkladnie proca do plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Dobra ale 3,3V od czego jest? Chocby od I/O :) z tego napiecia sa tez zasilane memorki (po przesianiu do wlasciwego napiecia) z tego co wiem to z 3.3v zasilane jest wszystko co jest związane z podkręcaniem - taką teorie wysnułem :) - I/O, memory, CPU, na grafike z tego co wiem też idzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 odblokowac mi sie udalo ale chyba to zmyje, bo tylko w ciul problemow. proc i tak kreci sie do 2000+ magistrala i mam wtedy wiekszy przyrost mocy:) i wszystko stabilnie, a mnoznikiem na 2000+ sie jebie. nie bardzo to rozumiem ale trudno.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...