gawadam Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Moje OCZ'e po intensywnym graniu lekko ciepławe, można by powiedzieć że letnie, dawać radiatorki jest sens tylko wtedy gdy napięcie przekracza 3V, przynajmniej tak mi się wydaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 A na moich badziewnych elixirach przy 2.7 już sa mocno ciepłe. Więcej nie dawałem ale przy 2.9 pewnie by parzyły. Jak szajs to szajs :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 KHX 2700@ 235MHz CL2,5 5 2 2 2,9V radiatorki dosć cieple ale w sumie to mam zero przewiewu w budzie (WC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 moje Elixiry 266@340 na 2.8V są ciepłe ,a po wygrzewaniu już dużo cieplejsze .A i na dolną cześć ramu wieje wentyl który załorzyłem na czipset .Wieć nie wiem czy by nie załorzyć jednego długiego radiatora na cały ram .Dało by to coś bo wreszcie chciałbym sobie czasy zmniejszyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Bez radiatorków, nie podkręcone, lekko ciepłe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 A na moich badziewnych elixirach przy 2.7 już sa mocno ciepłe. Więcej nie dawałem ale przy 2.9 pewnie by parzyły. Jak szajs to szajs :( dziwne... moje elixiry 333@370Mhz na 2,8v sa zimne(no moze bardzo letnie) nawet na 2,9v nie sa gorace...wtedy sa juz takie dosc cieple, ale nie parzace 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mAtii Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Wiecie co Panowie? Ja Wam powiem, ze jednak chlodzenie pamiatek, szczegolnie przy wysokim FSB i napieciu jest naprawde barrrrrrdzo wazne! Ja przy FSB250 nie moglem za zadne skarby przy nawet bardzo slabych timingach osiagnac stabilnosci w prime... Pewnego razu tak z nudow dotknalem pamiatek - byly juz dosc cieple - wzialem wentylator 80x80 na full obroty, wlaczam prime i stabilne!! Pozniej tylko zabawa timingami (2-2-2-11 stable) i wszystko oki! Nigdy bym nie powiedzial, ze chlodzenie pamieci moze byc tak waznym elementem... Juz zbieram kaske na radiatorki :twisted: . |POZDr| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 A mozesz powiedziec co masz za mnoznik bo nijak moge pomnozyc te fsb 250 zeby wyszlo tyle ile masz ? :lol: :wink: A ze jeszcze Ci to ten codegen ciagnie to juz wogole cud , bo dzisiaj jeden taki zadymil kolezance pokoj a ciagna tylko D950 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mAtii Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 A mozesz powiedziec co masz za mnoznik bo nijak moge pomnozyc te fsb 250 zeby wyszlo tyle ile masz ? :lol: :wink: A ze jeszcze Ci to ten codegen ciagnie to juz wogole cud , bo dzisiaj jeden taki zadymil kolezance pokoj a ciagna tylko D950 :) No sorki... Zle napisalem, bo mnoznik jest 9,5, ale nie wiem czemu w biosie tak glupio pokazuje 2366... WCPUID pokazuje 2380, a jakby pomnozyc 250x9,5 , to wyjdzie 2375 :| . A o zasilacz sie nie boj, bo to ze dziala, to nie cud, tylko MOD :P . Ludzie na m-k maja racje, ze tu na tweaku to sa takie przyjete zagadnienia - C_C to g****, codeget to shit itd.... O ile z tym pierwszym sie w pelni zgodze, to jednak co do zasilaczy codegena, to teraz, gdy wiem juz o nich niemalze wszystko, to tyle powiem - to sa naprawde dobre zasilacze! Po prostu potrzebuja troche inwencji od wlascicela, a nie jak sie spali, to od razu CHIEFTEC.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 skad ty te pamieci wzieles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zycze Ci jak najlepiej , ( bez ironii ) mi jak sie spalil to sie przesiadlem na fsp 300bt jest mocny i o dziwo cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zycze Ci jak najlepiej , ( bez ironii ) mi jak sie spalil to sie przesiadlem na fsp 300bt jest mocny i o dziwo cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 mało jest ludzi na tym forum z fsb 250 ale sądządz po twoim konfigu to o ile nic nie wałkujesz mozesz mieć tyle tylko w tego codegen to nie do końca wierze a te pamieci to jak były se na 3,45, bez radiatorków niechciały ic isć na fsb 150 to se ich dotknełes i stwierdziłeś ze jak na 3.45v chodza i sa gorocze to by radiatorków potrzebowały i załozyłeś radiatorki, w tedy pamiec dostały olśnienia i posżły na 250 z timingami 2 2 2 11 bh5 to dobre pamiec ale w te ich "olśnienie" to też jakoś nie wierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mAtii Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 mało jest ludzi na tym forum z fsb 250 ale sądządz po twoim konfigu to o ile nic nie wałkujesz mozesz mieć tyle tylko w tego codegen to nie do końca wierze a te pamieci to jak były se na 3,45, bez radiatorków niechciały ic isć na fsb 150 to se ich dotknełes i stwierdziłeś ze jak na 3.45v chodza i sa gorocze to by radiatorków potrzebowały i załozyłeś radiatorki, w tedy pamiec dostały olśnienia i posżły na 250 z timingami 2 2 2 11 bh5 to dobre pamiec ale w te ich "olśnienie" to też jakoś nie wierze Tak tak... To jest wlasnie caly tweak... Jestem tu od bardzo dawna, choc od niedawna pisze i wiem, ze sa tu takie matoly, co pisza, za maja athlona 1700@3100Mhz.... No to od poczatku - po co mialbym klamac, ze mam codegena? Przeciez to jest wstyd... Jakbym mial cos innego, to bym napisal przecie... Po drugie... Nie pisalem nic o zadnych radiatorkach, tylko o tym, ze przy FSB250 (2-2-2-11), przy napieciu 3,45v jak dotknalem pamieci to byly naprawde nagrzane... Polozylem na nie wentyla 80x80... Poczekalem chwilke, az ostygna i wtedy zapuscilem memtesta.. Po godzinie nic nie wyskakiwalo, wiec zapuscilem sobie prime, a ze juz bylo dosc pozno, to zostawilem go do dzis rana i ani jednego bledu przez ponad 10godzin... Zalaczam linka, do strony ze screenami... Dla niedowiarkow z checia wysle jeszcze na maila moje najnowsze osiagi... |POZDr| http://www.moded-kompz.net/modules.php?op=...efbc132e83f68e1 PS.: Wkleil bym tam wiecej screenow, ale wyczerpalem limit :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 nie no spoko tylko wiesz czasami ciezko jest uwizyc jak przed tem spotykasz paru ludzi którzy tez mieli duzo zeczy ale mało dowodów ty masz dowody sopoko jak masz screany to wszyscy widza ze ni ewałkujsz a jak tu ktoś na dzien dobry wypisuje ze bez niczego na an7 ma fsb 250 czy coś w tym stylu. codegen spoko do 1.8v moze ci starczy ale jak juz bedziesz leciał poad 2v na core to sie skonczy i zibaczysz dymek czego ci nie zycze, moja zasiłka tez byłą twarda ale do 2v potem juz podziękowała i teraz jest na sprzedarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mAtii Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Hmmmm... No wiesz... Ja na tym zasilaczu, tyle ze na starym procku, ktory sprzedalem dwa tygodnie temu caly czas lecialem na 2,1v i nic sie nie dzialo sprecjalnego... W zasilaczu wymienilem trafo na o wieele wieksze, diody zostaly wymienione na 40A schottky... Do tego mam jeszcze potencjometr do regulacji napiecia 3,3v - mozna podjechac nawet do 4,5v :D . Po prostu - FULL WYPAS :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 nie no spoko tylko wiesz czasami ciezko jest uwizyc jak przed tem spotykasz paru ludzi którzy tez mieli duzo zeczy ale mało dowodów ty masz dowody sopoko jak masz screany to wszyscy widza ze ni ewałkujsz a jak tu ktoś na dzien dobry wypisuje ze bez niczego na an7 ma fsb 250 czy coś w tym stylu. codegen spoko do 1.8v moze ci starczy ale jak juz bedziesz leciał poad 2v na core to sie skonczy i zibaczysz dymek czego ci nie zycze, moja zasiłka tez byłą twarda ale do 2v potem juz podziękowała i teraz jest na sprzedarz Mam taką małą prośbę do Ciebie. Bardzo ciężko Cię przeczytać, pewnie nie tylko mi. Więc może zacząłbyś stawiać jakieś większe i mniejsze literki, gdzieniegdzie kropka czy przecinek, i wszytko byloby o wiele prostsze. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 nie no spoko tylko wiesz czasami ciezko jest uwizyc jak przed tem spotykasz paru ludzi którzy tez mieli duzo zeczy ale mało dowodów ty masz dowody sopoko jak masz screany to wszyscy widza ze ni ewałkujsz a jak tu ktoś na dzien dobry wypisuje ze bez niczego na an7 ma fsb 250 czy coś w tym stylu. codegen spoko do 1.8v moze ci starczy ale jak juz bedziesz leciał poad 2v na core to sie skonczy i zibaczysz dymek czego ci nie zycze, moja zasiłka tez byłą twarda ale do 2v potem juz podziękowała i teraz jest na sprzedarz Mam taką małą prośbę do Ciebie. Bardzo ciężko Cię przeczytać, pewnie nie tylko mi. Więc może zacząłbyś stawiać jakieś większe i mniejsze literki, gdzieniegdzie kropka czy przecinek, i wszytko byloby o wiele prostsze. pozdro no spoko jestem dyslektykiem i zawsze o tym zapominam ale wiesz mi ze czasem sie staram :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...