Skocz do zawartości
$l@ven

Pojedynek tanszych plyt nForce2 - a moze SiS ? Via600 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Biore jednak na 70% Abita bez S.  

Kupujac Thortona 2000+, da sie go puscic na FSB 200, zeby praca DDR400 byla sychroniczna z prockiem ?

Jezeli proc ma zablokowany mnoznik to moze byc trudno bo 12,5x 200 to juz niezle wyzwanie, ale jesli jest unlocked to nie bedzie problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie wszystkie AMD po 39 tygodniu maja zablokowany mnoznik (jak to juz xxxx-krotnie walkowano na forum), zdarzaja sie egzemplarze nieblokowane - ale nie ma regul.

A co do allegro - zalezy u kogo kupujesz, ja kupilem od krostrego bartona i jest ok - inaczej moze byc ci ciezko znalezc odblokowanego AMD-ka, chyba ze masz zajedwabiste szczescie albo znajomosci w hurtowniach czy sklepach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit - jasne, ale NF7-s v.2 a teraz może AN7.

Nie radzę, bardzo dużo sztuk ma uszkodzenie fabryczne jednej ze ścieżek. Z resztą widać, że to NF7-S po faceliftingu, ale coś im nie wyszło.

Guru też mnie nie przekonuje, ale są na dobrej drodze.

PS. Złącza ATA poprawili, ale zasilającego już nie, a szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle było huku o an7 a cóż można było jeszcze ulepszyć w abicie nf7 ?? do tego ta pierwsza felerna seria, tfuj.

$l@ven : używaj opcji "edit" bo syf robisz. żeby dowiedzieć sięczy mnożnik jest odblokowany musiałbyś wsadzić procka do kompa ale szanse są zareowe bo taki np. krostry i jemu podobni przeczesują wszystkie proce w swoich hurtowniach żeby je kilkadziesiąt zeta drożej pchnąć na allegro jako odblokowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie, w Łodzi można jeszcze dostać sporo Thortonów z odblokowanymi mnożnikami poniżej 39 tygodnia np. w Rubikonie. A co do wyboru płyty to zdecydowanie NF7. O AN7 już się wypowiadałem w adekwatnym topiku i raczej jestem nieprzychylny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci kolego polecam zebys kupil sobie tego ABITA mowie Ci kolego nie pozalujesz przecie plyta glowna to jest podstawa i wez sobie ABITA, a jak cos Ci nie pasi to DFI Infinity lub ASUSA jakiegos, oczywiscie, ze na NF2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc, mam takie pytanko- posiadam plyte glowna Abit nf-7 .Moje pytanie- do czego sluzy wbudowane urzadzenie portu podczerwieni, czy za jego pomoca moge np przesylac dane z telefonu??

Oczywiście, że możesz. Tylko podłącz IRDe do portu na mobo. Ewentualnie wyłącz w biosie COM2 jako IRDe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...