whiller Opublikowano 27 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2003 Czesc all ... Wiec tak zacznijmy od tego, ze mam problem :) . Mianowicie kumpel wpadl do mnie z swoim dyskiem, Seagate 17 Gb ... modelu dokladnie nei pamietam :P Posiadam WD Caviar 120 Gb 8 Mb cache'u ... d otego jeszcze 2 inne dyski ale nie byly podlaczone. Mam plyte Gigabyte Ga-7Vaxp Ultra ... Problem objawil sie nastepujaco: 1. Nie moglem podlaczyc tych 2 dyskow jednoczesnie, kombinowalem na wsyztskie mozliwe sposoby. Najpierw 17 pod Raid'a ... wtedy nie wyrkywalo mi mojej 120 ... gdy podlaczylem zamiast CD tkze nie wykrywalo mojej 120 .. natomiast gdy zostawilem sama 120 Gb to wsyztsko smigalo ladnie. Pozniej zeby sprawdzic czy all jest ok podlaczylem mojego Maxtora 20 Gb pod RAID i all chodzi slicznie ... Nie wiem o co chodzilo wtedy i mam nadzieje ze ktos mi podpowie bo kumpel mi przyniusl filmiki z THG :P 2. Tutaj zamieszcze wyniki mojego dysku w Hdtachu ... ale zaintrygowala mnie jeszcze jedna rzecz , mianowicie w AIDA 32 nie pokzuje mi wogole moich dyskow fizycznych na mojej 120 :P w S.M.A.R.T tez jej nie ma ... mimo tego ze w Magazynie Windows jako naped istenieje :P. W SpeedFan'ie tez nei moge sprawdzic w jakiej jest kondycji dysk , gdyz zwyczajnei go tam nie ma ;/ aaa no i jeszcze jedno, imho troche za duzo zrzera procka moj dysk ... co sadzicie o nim ? Screens : Aha no i jeszcze jak to mam ulozone all =] Primary Master - NONE Pirmary Slave - Maxtor 20 Gb Secondary Master - Matshita DvD Rom Secondary Slave - LG CDR 16x RAID Primary Master - WD Caviar 120 Gb Pozdrawiam, WhiLLeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 Jezeli masz plyte na nforce2, to programy nie widza twojego dysku, prawdopodobnie dlatego ze zainstalowales sterowniki nvidii IDE SW podczas instalki sterow do nforce2. Po prostu usun stare stery badz nagraj nowe 3.13 bez IDE SW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whiller Opublikowano 28 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2003 napsialem ze plytka to Ga-7avxp ;) Ona jest na Via KT400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 nie mogles zrobic wiecej partycji ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...