Skocz do zawartości
whyte

Moj rezultat w 3dmark na gforcie 2 mx 400 prolink

Rekomendowane odpowiedzi

Na procku durak 1200 z 256 Ram ddr 266mhz po zakupie mialem wynik 2400 a po malej zabawie nie podkrecalem procka tylko karte graf osiagnalem 3020 pts. Musialem sie troche napocic zeby przekroczyc granice 3000pts. Uwazam to za sukces. Teraz tylko radiatorki na pamiatki karty graf i durak na 133 MHZ i moze dojde do 3500 pts.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche mały powód na to aby aż stawiać z tej przyczyny topica - pomyś co by było gdyby wszyscy zaczęli tak zaśmiecać forum ...

Podpisuje sie pod tym rencami i nogami !

Jak by kazdy pisal takie glupoty to forum bylo by beznadziejne !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na procku durak 1200 z 256 Ram ddr 266mhz po zakupie mialem wynik 2400 a po malej zabawie nie podkrecalem procka tylko karte graf osiagnalem 3020 pts. Musialem sie troche napocic zeby przekroczyc granice 3000pts. Uwazam to za sukces. Teraz tylko radiatorki na pamiatki karty graf i durak na 133 MHZ i moze dojde do 3500 pts.

ezeli to jest pamiec sdr na tej karcie to radiatorki nic ci nie dadza bo te pamieci sie nie grzeja (moze troche)pozatym pewnej bariery sie nie przeskoczy jezeli sa szybkie np:4,5 Ns to krec ponad 200Mhz i patrz czy nie masz artefakto na 3d marku lub artifact tester to bedzie znaczylo ze juz niewydalaja-zastosuj lepiej wiatrak na karte od gory wtedy pociagni rdzen kart powiedzmy na 240MHz-ale to ci da niewiele-narka i napisz co wyszlo-nie boj sie kart nie spalisz najwyzej wiechnie system

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przejmuj sie, przejzyj archiwalia a sam zobaczysz jakie powazne posty pisza Twoi krytycy, ja zreszta czasem tyz. :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a od gory karty zastosowac wiatrak z radaitorkiem? czy bez radiatora? I czym go przyklejic moze byc p.silikonowa+super glue? Umiejscowic go tuz nad GPU tylko ze z 2 strony? Aha no i czy dajac radiatorki na pamiatki wycisnal bym jeszcze z 5Mhz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie buraczanymi uwagami sie nie przejmuj, wiekszosc z forumowiczow zaklada mniej istotne topiki :)

Naprawde, wynik jest b. dobry jak na D1.2 i gf2mx400. Napisz jeszcze na ile wykreciles sama grafe i jakiej ona jest firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

whyte, zmartwię Cię :D

w 3D Mark 2001 build 330 mam 3194 punktów

konfig : Duronek 800@993 (124 * 8) 1,87V

K7Sa5 :lol:

GF 2 MX 400 32Mb rdzeń 255Mhz, pamiątki 225Mhz

system Win XP Pro

aha, to na firmowym chłodzeniu ( MSI 8833)

procek chodzi do 275Mhz ale tylko w 2D :cry:

pamiątki powyżej 230Mhz zaczynają się wywalać :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jotmar tylko ze ja mam GF 2 MX 400 Prolink podkreconego tylko na 210/184. Wiec nie jest to jakis rekord krecenia. Poza tym te Prolinki sie do [gluteus maximus] kreca. Napiszcie mi w jakim dokladnie miejscu jest najlepiej zalozyc radiatorek z wentylatorem na k. graficznej. Chodzi mi o dodatkowe chlodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zrobiłem to na slotowym wentylatorze wyciągowym (ale zabrzmiało :D )

umieściłem go nad kartą, odwracając (mocowanie to zaczepy) tak aby wyciągał ciepło bezpośrednio znad karty, podłączyłem na 5V, bo na 12V strasznie wyje

nie jest to cudo, ale robi się to bez ingerencji w graficzkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...