Skocz do zawartości
AROW

WC i stary komputer?

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajcie mam pomysl na cos takiego: Zeby do obudowy ze starego kompa [wyzucic wszystko tylko sama blache zostawic] wstawic namiejsce plyuty glownej chlodnice i polaczyc to z blokiem pompka oraz zbiornikiem wody. Pytanie czy to dobry pomysl? I jaka pomka i chlodnica potrzebna bedzie?[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomysl w miare niezly, choc stara obudowa bedzie chyba niepotrzebnie duza jak na ten cel. dostajesz w efekcie zewnetrzny "modul chlodzacy".

wciaz obowiazuje zapewnienie dobrej wentylacji chlodnicy, wiec bez ciecia budy raczej sie nie obedzie (montaz na miejscu mobo).

a pompka i chlodnica - te co zwykle.

ktos na forum pokazywal juz taki metalowy, wlasnej roboty, zewnetrzny pojemnik zawierajacy pompke+zbiornik i chlodnice z nawiewem - bylo to dosc kompaktowe i niezle. zawsze tez mozesz dobudowac taki modul na stale do swojej wlasciwej obudowy - np pod jej spodem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam kompa tzn obudowe jakąś SP Super Power z 4 kieszeniami. MB:Epox 8RDA+ CPU AMD Athlon XP 2000+ przetaktowany na 2600+ tj.2,140MHz[mnoznik 12,5x i FSB 170].Standardowy jest chyba 1672MHz czy jakos tak :D Chcialbym go podkrecic jeszcze no ale robiem okno w obudowie i pare innych gadżetów i wlasnie wpadl mi pomysl z WC. Ale nawet jesli obudowa old PC bylaby zamknieta wsrodku wentyle + wyciszenie jakąś masa bitomowa i wyloty powietrza tylko czy to nie zdało by efektów dobrego chłodzenia i niskiego poziomu hałasu?? Temperatura CPU ksztaltuje sie u mnie od 45-55 stopni C. Ile bym obnizyl temp procka.? Wsumie bardziej mi chodzi zeby cicho chodzil....no a na drugim miejscu to temperatura :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi