AROW Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Sluchajcie mam pomysl na cos takiego: Zeby do obudowy ze starego kompa [wyzucic wszystko tylko sama blache zostawic] wstawic namiejsce plyuty glownej chlodnice i polaczyc to z blokiem pompka oraz zbiornikiem wody. Pytanie czy to dobry pomysl? I jaka pomka i chlodnica potrzebna bedzie?[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 pomysl w miare niezly, choc stara obudowa bedzie chyba niepotrzebnie duza jak na ten cel. dostajesz w efekcie zewnetrzny "modul chlodzacy". wciaz obowiazuje zapewnienie dobrej wentylacji chlodnicy, wiec bez ciecia budy raczej sie nie obedzie (montaz na miejscu mobo). a pompka i chlodnica - te co zwykle. ktos na forum pokazywal juz taki metalowy, wlasnej roboty, zewnetrzny pojemnik zawierajacy pompke+zbiornik i chlodnice z nawiewem - bylo to dosc kompaktowe i niezle. zawsze tez mozesz dobudowac taki modul na stale do swojej wlasciwej obudowy - np pod jej spodem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 IMHO lepsze byloby wsadzenie całego wc do jakiegos big towera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AROW Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 No ja mam kompa tzn obudowe jakąś SP Super Power z 4 kieszeniami. MB:Epox 8RDA+ CPU AMD Athlon XP 2000+ przetaktowany na 2600+ tj.2,140MHz[mnoznik 12,5x i FSB 170].Standardowy jest chyba 1672MHz czy jakos tak :D Chcialbym go podkrecic jeszcze no ale robiem okno w obudowie i pare innych gadżetów i wlasnie wpadl mi pomysl z WC. Ale nawet jesli obudowa old PC bylaby zamknieta wsrodku wentyle + wyciszenie jakąś masa bitomowa i wyloty powietrza tylko czy to nie zdało by efektów dobrego chłodzenia i niskiego poziomu hałasu?? Temperatura CPU ksztaltuje sie u mnie od 45-55 stopni C. Ile bym obnizyl temp procka.? Wsumie bardziej mi chodzi zeby cicho chodzil....no a na drugim miejscu to temperatura :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...