Skocz do zawartości
Liquid

napisy do filmów

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma programow, ktore same beda ustawialy napisy.

O jakis konkretny film Ci chodzi (napisy) ?

Jezeli napisy sa przesuniete do przodu lub do tylu to jeszcze pol biedy ale jak sa calkowicie porozrzucane to niestety albo zostaje wersja bez napisow albo poprawianie calego filmu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu mam złe doświadczenia z czymś takim. Kiedyś poprawiałem napisy do FFantasy i myślałem że mnie trafi :x

Poprostu musisz sprawdzic ile sekund roznicy jest miedzy napisami i glosem i o tyle przesunac. Albo poszukaj innej wersji napisow. Czasem takie pojedyncze przesuniecie niestety sie nie udaje i po jakims czasie napisy sie rozjezdzaja ale badz dobrej mysli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja recepta na rozjeżdzające się napisy...:

Otóż zdarzyło mi się parę razy, że napisy, które wcześniej były OK, przy następnym oglądaniu się rozjeżdżają. Wniosek : wina Billa G., kolesi od Divx i reszty :lol:

Poprawianie vplayerem czy czymkolwiek innym działa tylko doraźnie i kupa roboty z tym, jeśli rozjeżdżają się nieliniowo.

Więc polecam zainstalować VobSuba, potem tylko zmienić rozszerzenie napisów z .txt na .sub, wrzucić je do katalogu z filmem i działa w MediaPlayerze 6.4. Uwaga :!: :!: :!: MPlayer 7 robi cuda nieraz, a 8 to już wogóle...

Napisy muszą być w formacie ramkowym.

I jeszcze jedno ważne spostrzeżenie : zauważyłem, że napisy rozjeżdżają się często, kiedy ... są dłuższe od filmu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu mam złe doświadczenia z czymś takim. Kiedyś poprawiałem napisy do FFantasy i myślałem że mnie trafi :x

Poprostu musisz sprawdzic ile sekund roznicy jest miedzy napisami i glosem i o tyle przesunac. Albo poszukaj innej wersji napisow. Czasem takie pojedyncze przesuniecie niestety sie nie udaje i po jakims czasie napisy sie rozjezdzaja ale badz dobrej mysli ;)

tylko zauważ że to tylko działa wtdy gdy opóźnienie/przyspieszenie testów jest w czasie xcałego filmu takie samo.Ja miałem problem że nie było i musiałem, cały film ręcznie zrobić. Zajęło mi to ok. 4-5 h i przy okazji poprawiłem sporo kwestii (trochę też podopisywałem) i cube chodzi jak trza. NO i jeszcze satysfakcja dochodzi. Choć jak dobrze pamiętam to cube już skasowałem po 5 -krotnym obejrzeniu. Ale ta metoda nie zawodzi nigdy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest nowy polski program do ogladania filmikow, mozna w nim sobie dopasowywac napisy jeszcze prosciej niz w vplayerze. W ALLPLAYER- bo o nim mowa- napisy sa "inteligentne". Zreszta sprawdzcie sami.

http://www.marbit.com.pl/MBPlayer/ALLPlayer.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko zauważ że to tylko działa wtdy gdy opóźnienie/przyspieszenie testów jest w czasie xcałego filmu takie samo.

Oczywiscie, ale dosc czesto to wystarcza. Pozatym malo komu chce sie poprawiac napisy, jedni szukaja odpowiednich inni ogladaja bez napisow. Reczne poprawianie o ktorym piszesz faktycznie jest skuteczne ale pracochlonne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest nowy polski program do ogladania filmikow, mozna w nim sobie dopasowywac napisy jeszcze prosciej niz w vplayerze. W ALLPLAYER- bo o nim mowa- napisy sa "inteligentne". Zreszta sprawdzcie sami. http://www.marbit.com.pl/MBPlayer/ALLPlayer.htm

Sciagam i sprawdze czy jest cos wart ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi