Caleb Opublikowano 23 Listopada Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 16 godzin temu, Bemx2k napisał: Jest może wątek o STALKER 2 ? bo szukajka mi go nie znalazła To jest wątek o całej serii STALKER od 1, poprzez samodzielne gry/dodatki, no i teraz części 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 23 Listopada Zgłoś Opublikowano 23 Listopada Panowie, mam problem taki, jak w załączniku( te białe kropki). Zmieniałem ustawienia w grze, w aplikacji AMD i efektu brak. Ktoś ma pomysł jak z tym walczyć? Sprzęt: 5800x3d , mobo MSi b-450a pro, rx7900xt, 32gb RAM. win 10 home 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 23 Listopada Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 14 minut temu, Szeryf napisał: Panowie, mam problem taki, jak w załączniku( te białe kropki). Zmieniałem ustawienia w grze, w aplikacji AMD i efektu brak. Ktoś ma pomysł jak z tym walczyć? Sprzęt: 5800x3d , mobo MSi b-450a pro, rx7900xt, 32gb RAM. win 10 home 64. Jakie kropki? Generalnie tam się kropki włączają jak przez promieniowanie leziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Listopada Zgłoś Opublikowano 23 Listopada To nie promieniowanie, jest coś z ostrością skopane, chyba że screen został przeskalowany. Masz ustawione renderowanie w rozdzielczości natywnej, jakość 100%, filtr ostrości w grze ustawiony na ~10%? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 23 Listopada Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 47 minut temu, Grolshek. napisał: Jakie kropki? Generalnie tam się kropki włączają jak przez promieniowanie leziesz. kropki związane z promieniowaniem to inna kwestia. Rozróżniam je. 5 minut temu, Caleb napisał: To nie promieniowanie, jest coś z ostrością skopane, chyba że screen został przeskalowany. Masz ustawione renderowanie w rozdzielczości natywnej, jakość 100%, filtr ostrości w grze ustawiony na ~10%? Rozdzielczość natywna. Nawet edytowałem z tego tytułu plik ini. Generalnie gra działa jak należycie, tylko te artefakty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Listopada Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 5 minut temu, Szeryf napisał: kropki związane z promieniowaniem to inna kwestia. Rozróżniam je. Rozdzielczość natywna. Nawet edytowałem z tego tytułu plik ini. Generalnie gra działa jak należycie, tylko te artefakty. Coś musi być w ustawieniach gry albo sterownikach włączone (upscaling), bo widzę bardzo dużą piskelozę - zobacz chociażby słup telegraficzny. Nie wygląda to na rozdzielczość natywną, stąd moje pytanie. Stalker 2 jak mu obniżasz detale do High, to potrafi sam zmniejszyć też rozdzielczość rzeczywistą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 23 Listopada Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 3 godziny temu, Caleb napisał: Coś musi być w ustawieniach gry albo sterownikach włączone (upscaling), bo widzę bardzo dużą piskelozę - zobacz chociażby słup telegraficzny. Nie wygląda to na rozdzielczość natywną, stąd moje pytanie. Stalker 2 jak mu obniżasz detale do High, to potrafi sam zmniejszyć też rozdzielczość rzeczywistą. Też pomyślałem o upsaclingu, ale wszędzie mam to wyłączone. Jeżeli chodzi o detale to gra wygląda tak samo również na Epic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 23 Listopada Zgłoś Opublikowano 23 Listopada Witam a FreeSync premium pro Ty próbował wyłączyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 24 Listopada Zgłoś Opublikowano 24 Listopada Tak. Niewiele to pomogło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 24 Listopada Zgłoś Opublikowano 24 Listopada szkoda ze nie pomogło tak oglądam te zamieszczone zdjęcie , faktycznie masakra/porażka co to ma być... zakładam że w innych tytułach taki obraz/problem nie występuje ? powyłączał bym w ustawieniach gry wszystko co tylko możliwe i ustawił suwaki na maxa w lewo i obaczył czy obraz sie poprawi, ale pewnie już to zrobiłeś przetestowałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 24 Listopada Zgłoś Opublikowano 24 Listopada Tak problem występuje tylko w stalkerze, bawiłem się ustawieniami i kupa.. generalnie im obraz bardziej oddalony tym większy dithering... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 24 Listopada Zgłoś Opublikowano 24 Listopada Tymczasem po włączeniu skalowania TAA... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 24 Listopada Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 1 godzinę temu, Szeryf napisał: Tymczasem po włączeniu skalowania TAA... zielsko wygląda ok , a poszukaj jakiejś ściany czy tekstury nie "skaczą" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 24 Listopada Zgłoś Opublikowano 24 Listopada Teraz wszystko jest w porządku. Dziwna sytuacja, ale cóż - gram dalej bez krwawienia z oczu;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Listopada Zgłoś Opublikowano 25 Listopada Czyli jednak skalowanie / upscaling kaszanił, dlatego wrzuciłem Ci screena z moimi ustawieniami, gdzie jest TAA 100% i 10% ostrości. NVM, ważne że temat rozwiązany 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 25 Listopada Zgłoś Opublikowano 25 Listopada Gra świetna ale działanie...Uff! Ryzen 7500f/5Ghz, 2x16 6000/Cl30, 4080S, 2560/1080 Epickie a efekt? średnio 100 klatek ale wystarczy wejść do Hałdy i dropy na 40. Tragedia. I tak będę grał 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Listopada Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2 godziny temu, Grolshek. napisał: Gra świetna ale działanie...Uff! Ryzen 7500f/5Ghz, 2x16 6000/Cl30, 4080S, 2560/1080 Epickie a efekt? średnio 100 klatek ale wystarczy wejść do Hałdy i dropy na 40. Tragedia. I tak będę grał 🙂 Dropy w Hałdzie, bo CPU tam mocno siada, w zasadzie jak w wielu miejscach gdzie nazbiera się sporo NPC. Jeszcze nie doszedłem do BAR, ale tam dopiero może być ciekawie 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 25 Listopada Zgłoś Opublikowano 25 Listopada No dobra ale w takim razie czego ta gra chce? 12 rdzeni? 3d keszu? Megaherców? Wszystkiego naraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 25 Listopada Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 7 godzin temu, user33 napisał: @Szeryfteż mam kartę amd i stalkera wyłącz filtrowanie anizotropowe, dodatkowo mam włączone image sharpening na 100 % i nie mam tych kropek. zmieniłem to już wcześniej, ale poprawy nie zauważyłem. 1 minutę temu, Grolshek. napisał: No dobra ale w takim razie czego ta gra chce? 12 rdzeni? 3d keszu? Megaherców? Wszystkiego naraz? Odrobinę więcej optymalizacji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 25 Listopada Zgłoś Opublikowano 25 Listopada Ja na sprzęcie z podpisu gram w FHD i nie mam żadnych dropów i artefaktów. Jak dla mnie gra chodzi bardzo dobrze, Póki co żadnych większych błędów nie stwierdziłem - oprócz lewitującego gościa na łóżku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 25 Listopada Zgłoś Opublikowano 25 Listopada W Hałdzie na Epickich ci nie dropuje??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 25 Listopada Zgłoś Opublikowano 25 Listopada Nie stałe 60 FPS i nic nawet nie drgnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 28 Listopada Zgłoś Opublikowano 28 Listopada https://www.purepc.pl/test-stalker-2-heart-of-chornobyl-pc-kontra-xbox-series-x-jakosc-technik-nvidia-dlss-amd-fsr-intel-xess-oraz-tsr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 29 Listopada Zgłoś Opublikowano 29 Listopada Witam grałem w poprzednie części , teraz w tą nowa i takie pytanie. dlaczego w Zonie nie ma Dziewoj ? , ino same chłopy. hmmm ,taka odwrotność "seksmisji" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Listopada Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 5 godzin temu, Mr.T... napisał(a): Witam grałem w poprzednie części , teraz w tą nowa i takie pytanie. dlaczego w Zonie nie ma Dziewoj ? , ino same chłopy. hmmm ,taka odwrotność "seksmisji" ? Bo to gra z tradycyjnymi wartościami tj. kot na drzewie, pies w budzie, stalker w polu, zona w domu 😄 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Listopada Zgłoś Opublikowano 30 Listopada ja poszukał , ja znalazł xD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Listopada Zgłoś Opublikowano 30 Listopada Widzę że też mod na udźwig zaaplikowałeś, chyba że te 991 apteczek i 1362 bandaże to ponieważ prowadzisz szpital polowy 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Listopada Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 13 minut temu, Caleb napisał(a): Widzę że też mod na udźwig zaaplikowałeś, chyba że te 991 apteczek i 1362 bandaże to ponieważ prowadzisz szpital polowy 😄 trzeba sobie jakoś radzić a apteczki mam, bo ja tam jestem w ramach misji humanitarnej xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 30 Listopada Zgłoś Opublikowano 30 Listopada Sprawdzę jeszcze tylko ten punkt na mapie i wracam do vendora https://ibb.co/brHKw9f 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...