Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladnie jestem w tym samym miejscu co ty....."znaleźć sarkofag" i męczę sie z tym MOCARZAMI - bo jest ich ponad 3 :mur: amunicji juz nie mam, pozostał mi tylko pistolecik....

Jednego juz wykonczyłem, ale nadal sa problemy: sposób, wyszedłem na jakieś półpiętro i powolusiu hee pistolecikiem ..."se strzelam" !!!

lol trzeba umiec szanować amunicje, ja przy krysztale miałem ponad 700 naboi do najlepszej broni.

http://gry.onet.pl/906,8,S_T_A_L_K_E_R_Sha...eria_detal.html to screen z 2005 roku, czy ktoś widział te miejsce?

Edytowane przez FanEk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, czy aby otrzymac prawdziwe zakonczenie musze sie spotkac z przewodnikiem czy nie, w notatkach pisze, ze jest gdzies w kordonie tyle, ze chodze tam juz chyba z godzinie i nie moge go znalezc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FANEK - nie mam zza bardzo czasu, by grać powolutku i cackać sie z każdym dziadem na drodze, //wystrzeliwując dwa, trzy strzały -> i jeszscze w dodatku trafnąć w głóWkę !!! Faktycznei amunicji poszło w brud, został mi jedynie beznadziejny pisotlet, ale dałem rade !!!! uffffff !!!CI KOLESIE TO SAMI EKSPERCVI I JEST ICH W DODATKU 5....ale naszczescie udało sie .. TERAZ ZWIEDZANIE miasteczka !!

Edytowane przez JORDAN 23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łaże od 2 dni po stalkerze - od standardowych giwer już zacząlem wyrzucać pestki bo ciążkie a na co mi 1000+ sztuk amo :D

Na razie wgralem sobie no head bob mod i realityenhancementbeta3 i zabieram sie za tweakowanie grafy według 2600605[/snapback]

q8ic - ja mam tweaka pod 76gs@601/1541 więc niestety ci nie pomogę :(

No rzeczywiście jak masz na 601 to sie wypchaj <_<

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Dłubałem dłubałem i w sumie nic nie wydłubałem - silnik sie dosyc słabo skaluje np. zmiana rozdzilaki na 800*600 niewiele daje, właściwie najważniejsze jest oświetlenie to czy jest off czy on i czy całe czy tylko objects.

Na objects chodzi przyzwoicie na calym niebałdzo i wchodzenie w głębsze opcje (r2_sun_depth_far_bias,

r2_sun_depth_far_scale, r2_sun_depth_near_bias, r2_sun_depth_near_scale) nie ma sensu bo ruszenie tego w którąkolwiek strone daje calkowite ich skaszanienie.

Edytowane przez q8ic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema chlopaki :)

No i czas na mnie przyszedł. Ukończyłem wreszcie tego stalkera. Za jednym razem miałem 3 zakończenia, 1 fałszywe i 2 prawdziwe. Swoja droga to spodziewałem sie takiego wyjaśnienia sprawy...

Odnośnie samej gry to tak jak tutaj już pisano, postacie śmiesznie upadają jak oberwą <_<

Sama rozgrywka i walka mi sie strasznie podobała :D Trudno sie walczy dopóki sie nie zdobędzie jakiejś ciekawszej i celniejszej broni. Sama giwera to jeszcze nie wszystko trzeba umieć strzelać :D

Najlepiej przykucnąć trzymając lewy ctrl+shift i celować od polowy klaty w gore, krótkie serie po 2, 3 kule i mamy trupa z "hedem" :D

Zresztą jak sie grało w OFP i CS to sie nie ma problemu w stalkerze :D

A właśnie, ukończyłem cala grę i nigdzie nie spotkałem egzoszkieletu, gdzie go przeoczyłem?

Ponoć w obozie frakcji wolność można było go kupić, ale ja nie miałem tej możliwości bo napadłem i wytłukłem tam z 50 ludzi razem ze stalkerami z powinności. Gdzie jeszcze można go zdobyć?

Edytowane przez alienth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SKończyłem, niestwty złe zakończenie -- "chcę żeby ZONA znikła" --- wszystko ładnie , pięknie ale do czasu...//oślepłem// ? jakieś wytłumaczenie ?

Bo nie idzie sie do monolitu tylko pop misji z antenami w pda masz zadanie spotkac sie z przewodnikiem on bedzie kazal ci isc do kryjowki stierloka gdzie spotkasz sie z doktorkiem ktory powie ci o skrytce w prypeci w ktorej sa pewne rzeczy ktore sa potrzebne do prawidlowego zakonczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra się dziwnie zachowuje, np. w Agropromie gdy się schodzi do podziemia i przechodzi nad pomarańczowym świałem to FPS spada na ryja tak, że nie idzie grać (do 5 FPS). Też tak macie? Gram na 1280x, pełne oświetlenie, wszystkie opcje na maxa (suwaki na max), ale bez AA. Konfig w sigu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra się dziwnie zachowuje, np. w Agropromie gdy się schodzi do podziemia i przechodzi nad pomarańczowym świałem to FPS spada na ryja tak, że nie idzie grać (do 5 FPS). Też tak macie? Gram na 1280x, pełne oświetlenie, wszystkie opcje na maxa (suwaki na max), ale bez AA. Konfig w sigu.

u mnie nie ma takich spadków , też w 1280 na max zAA i AF max , światła , cienie , zasięgi wszystko max.OS Vista.x86 Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema chlopaki :)

No i czas na mnie przyszedł. Ukończyłem wreszcie tego stalkera. Za jednym razem miałem 3 zakończenia, 1 fałszywe i 2 prawdziwe. Swoja droga to spodziewałem sie takiego wyjaśnienia sprawy...

Odnośnie samej gry to tak jak tutaj już pisano, postacie śmiesznie upadają jak oberwą <_<

Sama rozgrywka i walka mi sie strasznie podobała :D Trudno sie walczy dopóki sie nie zdobędzie jakiejś ciekawszej i celniejszej broni. Sama giwera to jeszcze nie wszystko trzeba umieć strzelać :D

Najlepiej przykucnąć trzymając lewy ctrl+shift i celować od polowy klaty w gore, krótkie serie po 2, 3 kule i mamy trupa z "hedem" :D

Zresztą jak sie grało w OFP i CS to sie nie ma problemu w stalkerze :D

A właśnie, ukończyłem cala grę i nigdzie nie spotkałem egzoszkieletu, gdzie go przeoczyłem?

Ponoć w obozie frakcji wolność można było go kupić, ale ja nie miałem tej możliwości bo napadłem i wytłukłem tam z 50 ludzi razem ze stalkerami z powinności. Gdzie jeszcze można go zdobyć?

Ano ....ale ich zabiłeś :D ...po drugie 200000 trzeba wybulić....

gdzie moge znalesc szczury ??

Ja 3 załatwiłem w Prypeci... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano ....ale ich zabiłeś :D ...po drugie 200000 trzeba wybulić....

200000 na sam egzoszkielet :?: Nie za drogo :?: chyba ze trzeba te gorsze wykupić najpierw by miec możliwość kupienia egzo...

A co do tych 50 ludzi to może troszkę przesadziłem, ale naprawdę sporo ich tam natłukłem, zresztą co chwile sie odradzają, zbieram amunicje i można tak bez końca...

EDIT: ile na końcu gry mieliście zabitych jednostek :?: Ja miałem ponad 2100, przy czym samych stalkerów ponad 1600...

Edytowane przez alienth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200000 na sam egzoszkielet :?: Nie za drogo :?: chyba ze trzeba te gorsze wykupić najpierw by miec możliwość kupienia egzo...

A co do tych 50 ludzi to może troszkę przesadziłem, ale naprawdę sporo ich tam natłukłem, zresztą co chwile sie odradzają, zbieram amunicje i można tak bez końca...

EDIT: ile na końcu gry mieliście zabitych jednostek :?: Ja miałem ponad 2100, przy czym samych stalkerów ponad 1600...

Ja miałem dostępny jak załatwiłem misje jedną dla nich i był już za 200 000 dostępny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie stoje przy tych drzwiach hotelowych ,gdzie maja znajdowac sie dokumety i dekoder,ale niewiem jak je otwozyc?

hmm to były drzwi o numerku 26 i z tego co pamiętam nie trzeba było sie jakoś męczyć by je otworzyć, porostu "F" i sie otwarły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcecie przyspieszyć i to bardzo STALKERA zobaczcie ten config. On nic nie zmienia w ustawieniach jakości grafiki tylko w sposobie wyświetlania różnych elementów na terenie.

Config jest tak zoptymalizowany, że średnio mam 80 FPS na mapie Agroprom. W wielu miejscach FPS utrzymuje się na ponad 100.

Oczywiście na ustawieniach 1280x, pełne oświetlenie i wszystkie suwaki na maxa, UWAGA!!! Aby działało trzeba wyłączyć w opcjach w grze odświeżanie 60Hz.

http://s11.up-file.com/download3/1255ad324...bewedy/user.ltx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcecie przyspieszyć i to bardzo STALKERA zobaczcie ten config. On nic nie zmienia w ustawieniach jakości grafiki tylko w sposobie wyświetlania różnych elementów na terenie.

Config jest tak zoptymalizowany, że średnio mam 80 FPS na mapie Agroprom. W wielu miejscach FPS utrzymuje się na ponad 100.

Oczywiście na ustawieniach 1280x, pełne oświetlenie i wszystkie suwaki na maxa, UWAGA!!! Aby działało trzeba wyłączyć w opcjach w grze odświeżanie 60Hz.

http://s11.up-file.com/download3/1255ad324...bewedy/user.ltx

hmm, rozumiem ze sprawdzałeś czy aby na pewno nie ma różnicy w wyświetlanej grafice :?: Prosiłbym i kilka screen'ów dla porównania. Sprawdziłbym sam, ale nie mam teraz dostępu do gry :-| a bardzo mnie to ciekawi. Swoją drogą ciekawe czego dokładnie dotyczą te zmiany.

Może niech ktoś da znać jak to przetestuje dokładniej. Będę wdzięczny. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie bym przetestował,ale mi link nie działa :(

Ok.Już dziala :)

A wiec tak: Grafika chodzi rzeczywiście lepiej,wszystkie suwaki w prawo, za wyjątkeim AA.

Tyle,że ten konfig przestawia rozdziałke na 800x600 :lol2: i tyle jeśli chodzi o to cud lekarstwo.

wracam do własnego:

-object lighting (na full z tego co sie orientuje załancza sie tylko hdr)

-gras na min (po kiego grzyba mi gęsta trawa i tak mam dość problemów z psami)

-no i bez AA

Powtórze jeszcze stronke do tweak'a

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, przyszło mi wysupłać te 80 dyszek. Nie mogłem się oprzeć pragnieniu zwiedzenia zony i załapaniu kilku dawek promieniowania :)

Oczekując na przesyłkę przeczytałem prawie cały 150 stronicowy wątek :D

Gra miodzio, fabuła świetna, szkoda, że na moim sprzęcie grafika nie może rozwinąć skrzydeł :(

A właśnie, jak ma ktoś konfig na poniższy sprzęt to był bym wdzięczny ;) -> zerosuper@op.pl

AMD64 3000+ @ 2430MHz

2x512MB HyperX (drugi dual pojechał na reklamacje :( )

A6800XT 8/4@16/6 350/780MHz

Ewentualnie rady jak poustawiać grafę, aby było najmiodniej.

Za wszelkie rady Thanks From The Mountain.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, przyszło mi wysupłać te 8 dyszek. Nie mogłem się oprzeć pragnieniu zwiedzenia zony i załapaniu kilku dawek promieniowania :)

Oczekując na przesyłkę przeczytałem prawie cały 150 stronicowy wątek :D

Gra miodzio, fabuła świetna, szkoda, że na moim sprzęcie grafika nie może rozwinąć skrzydeł :(

A właśnie, jak ma ktoś konfig na poniższy sprzęt to był bym wdzięczny ;) -> zerosuper@op.pl

AMD64 3000+ @ 2430MHz

2x512MB HyperX (drugi dual pojechał na reklamacje :( )

A6800XT 8/4@16/6 350/780MHz

Ewentualnie rady jak poustawiać grafę, aby było najmiodniej.

Za wszelkie rady Thanks From The Mountain.

Heh. 80 dyszek :D Gratis AK-74 i trzy magazynki. I żywy Bloodsucker - miniaturka ...

Błąd logiczny :)

Dajcie jakieś info jak to poustawiać, aby mieć te 30fps i cieszyć się grafiką :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh do mnie przyszła po długich perypetiach wersja kolekcjonerska limitowana. Za pierwszym razem przyszła z pogiętym lekko opakowaniem. Odsyłając na poczcie pani dziwnie na mnie patrzyła gdy dawałem Jej pudełko mówiac ostrożnie. hehe gdybym nie powiedział ze to gra to pewno wezwała by policję. No ale mam i czekam na lepszy sprzęt, full detale juz wkrótce na 8800 albo nowym radziu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie jakieś info jak to poustawiać, aby mieć te 30fps i cieszyć się grafiką :D

Nie ma cudów - dx8 - czyli static lightning.

Ewentualnie możesz spróbować dać Objects lightning - możliwe że będzie to dla Ciebie wystarczająca płynność.

Ja gram w pełnych detalach tylko trawa do połowy a zasięg widzenia 70% - 76gs@600/1540 zwykle ok 20-30 fps - da sie przeżyć - czasami troche więcej czasami trochę mniej :mrgreen:

Cfg, które wrzucił LCC u mnie nic specjalnie nie zmienił w ilości klatek [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cfg, które wrzucił LCC u mnie nic specjalnie nie zmienił w ilości klatek [;

jestem autorem jednego z oficjalnych modów graficznych do Stalkera i moge powiedzieć że same grzebanie przy cfg [user.ltx] specjalnie nie poprawi fpsu. trzeba by zagłebić sie już w kod X-raya tak jak zrobiono w modzie Shadows gdzie ktoś ingerował już w kod enginu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi