Tunio Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 ThermalRight SLK-947U 219pln TEST ThermalRight SLK-900A AMD 209pln TEST Jakos nigdzie nie przeczytalem zeby ktos mial problemy z wsadzeniem tych radiatorow na plyte ale pytam sie dla pewnosci czy wersja 947 miescie sie w kazdej normalnej obudowie. Bo u mnie np do budy nie chce wejsc zalman 7000 bo zasilacz jest za blisko plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skool Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 ja polecam tego http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=8026&sid=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 ja polecam tegohttp://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=8026&sid=1 Hmm cooler ThermalRight SP-97 socketA 269zl roznica miedzy SLK 947U 50zl a roznica w wydajnosci od 1 do 3C, wiec chyba nie warto, lepiej roznice w cenie zainwestowac w dobra paste i wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 ja polecam tegohttp://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=8026&sid=1 Hmm cooler ThermalRight SP-97 socketA 269zl roznica miedzy SLK 947U 50zl a roznica w wydajnosci od 1 do 3C, wiec chyba nie warto, lepiej roznice w cenie zainwestowac w dobra paste i wentylator. Jasne - ale jak ktoś ma kasę, to zainwestuje w SP-97, do tego w dobrą pastę i dobry wentylator - a to zamiast 1-3 C da mu 3-5, a to już naprawdę dużo - bo czasem te 2C zadecyduje o tym do jakich wartości da radę podkręcić sprzet (choć swoją drogą za 300-350 zł można już myśleć o przyzwoitym chłodzeniu wodnym - jakkolwiek nie wszyscy mają odwagę wlewać wodę do komputera ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zamiast pisac emaila , napisze Ci wszystko tutaj. Radiator jest najlepszy jaki do tej pory mialem no i wentyl tez niczego sobie :) . Co do temperatur to obecnie jade na vcore 1,75 i 215x11 temp jak nic nie robie to ook 37 , podczas grania nie przypominam sobie zeby przekroczylo 42 (no ale w koncu mamy zime). Wszystkie powyzsze odczyty temp sa przy wentylatorze ustawionym na min (thermaltake fan speed controller) czyli jakies 2800rpm , na med jest ok 3800 na high 4800 - z oczywistych wzgledow uzywam na min . Nie testowalem na wyzszym vcore poniewaz moj zasilacz nie wyrabia, a enermaxa sfajczylem (moze jescze da sie odratowac ) . Radiator i wentyl przywiozlem z usa wiec podawanie cen mija sie z celem. Jak ktos mialby dobra zasilke i mieszka w bialym to zapraszam. Jezeli szukasz taniego wentyla to qp sobie sunona 92 mm , bedzie cicho i wydajnie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 witam podepne się do tematu z zapytanie czy : - jakbym założył na ThermalRight SP-97 socketA wentyla papsta 1500 obr to nie spłonie 2800+ ?? pytam dlatego że chce wyciszyc na maxa kompa (woda nie wchodzi w rachube) , odpowiedzi typu kup sam zobaczysz (też mnie nie zadowalaja ze wzgledu na cene zestawu ) dlatego prosił bym o wypowiedz ludzie posiadających ten radiator (jak się mają temp. przy niskich obrotach wentyla na nim) z góry dziekuje za all wypowiedzi Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 nie spłonie, nie obawiaj się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...