MeHow Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Hello! Dobra chłopaki. Słcuahjcie mam swoją poczczciwą kartę GF2 MX400 64MB. Teraz nasuwa się pytanie. O ile mogę ją przyśpieszyć tzn. Ram i reszta? Czy musiałbym zapuszczać na pamięci wiatrak? Jeśli tak, czy może być po prostu przytknięty wiatrak bez radiatora z Celerona333? No i teraz pytanie... jak w rejestrze cos zmienic, zeby mozna bylo podkrecac karte graf. nie uzywajac Power Stripe? :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 A czemu nie Power Stripem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Ja powiem ci tylko jedno nie podkręcaj pamiątek, jak pamiętam u kumpla dały się 0 5 Mhz podkręcić. Zmień lepiej kartę (a ten Mx na ddr jest?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 MX na DDRach? Myslalem ze on maja tylko SDki... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Są MX'y na DDR'ach, ale zazwyczaj mają i tak szynę 64bit więc wydajnośc wcale nie jest wyższa niż SDR. Zresztą jakby był MX na 128bit DDR'ach to nazywałbym się GF2Ti VX :-) Powerstripa też nie lubie podobnie jak Ty, bo robi mi śmietnik w kompie. Aby podkręcać z poziomu właściwości ekranu=>ustawienia=>zaawansowane musisz w rejestrze zmienić parametr coolbits na bodajże 3. Niech ktoś mnie poprawi z tym rejestrem bo teraz mam w kompie kartę ATi więc nie mogę sprawdzić, drugi komp jest W-wie czyli aktualnie 45km odemnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Ja powiem ci tylko jedno nie podkręcaj pamiątek, jak pamiętam u kumpla dały się 0 5 Mhz podkręcić. Zmień lepiej kartę (a ten Mx na ddr jest?) Co za herezje wypowiadasz człowieku ? :P Kręcić trzeba wszystko co się da. Kręć na początek o 10MHz w góre (rdzeń i pamięci), a potem co 5MHz. Testuj najlepiej w 3DMark2001. Jak się zawiesi to jest za duże taktowanie dla rdzenia, a jak są artefakty w demku Vertex Shader o ile wogule GF2MX się wywyższone demko odpali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Hello! Dobra chłopaki. Słcuahjcie mam swoją poczczciwą kartę GF2 MX400 64MB. Teraz nasuwa się pytanie. O ile mogę ją przyśpieszyć tzn. Ram i reszta? Czy musiałbym zapuszczać na pamięci wiatrak? Jeśli tak, czy może być po prostu przytknięty wiatrak bez radiatora z Celerona333? No i teraz pytanie... jak w rejestrze cos zmienic, zeby mozna bylo podkrecac karte graf. nie uzywajac Power Stripe? :?: :?: :?: ja swoja puszczalem na Core 200@235 Mem 166@195 czasami @ 200 jak bylo chłodno :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 niby coolbits ok, ale u mnie nie dalo sie na nich przekroczyc 220 dla rdzenia :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUMUNaThLoNiX Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 heheh co wy macie takie slabe karty do OC :D hehhe hwale sobie pstripa poniewaz w nim sie fajnie kreci dosyc grafe dalem z 200/176@240/200 i w 3 d marku 2001 w 1024 zbufor 32 i reszta tesz 32 of koza bez aa ;) przy konfigu Tb1200 i 128 ddr byklo niecale 3000 bodajze 2967 czy jakostak ;D hehe dzisaj dalem 245/205 i tysz kodzilo ale nie wiem jak w 3d marku :P hmm mam wloczonego sunona 12X12 3000obr/min na gornej sciance wiec nawet pamiatki som nawet nie gorace a rdzen tysz nie polecam dac jakis radiator dosyc lekii np. z 486 i postawic go na rdzeniu z drugiej strony grafy :D hmm jweszcze nie smarowaem zadnom pasta termoprew ale nic sie zlego nie dieje :D a zawsze hlodniej w obu kierunkach :D tera kombinuje jakeigs duszego cloolerz 586 i troche kleju i cos zeby sie graf nie zlamam i daje vcore na 260 :D hmm cza jeszcza obmyslec jakies dusze radiatrory na pamaotki i zapusicc na nie jakeigos malego coolrera i v tefdy dam spokoje pamiatki na 220 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Rafał ma rację, a dokładnie to jest tak : [HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareNVIDIA CorporationGlobalNVTweak] "CoolBits"=dword:00000003 tylko qrde to już kolejny taki topik, w tak krótkim czasie, a wyszukiwarka to co grzyb :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Gicik dzięki za info... Tylko powiedzcie mi... Czy mozna zalozyc na pamiec same radiatory i czy to cos da lub czy zalozyc sam wiatrak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Gicik dzięki za info... Tylko powiedzcie mi... Czy mozna zalozyc na pamiec same radiatory i czy to cos da lub czy zalozyc sam wiatrak? Zdecydowanie lepiej założyć same radiatory niż sam wiatrak. A najlepiej radiator+wiatrak. Chyba najprościej można powiedzieć tak : radiator odbiera ciepło a wentylator je usuwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Gicik dzięki za info... Tylko powiedzcie mi... Czy mozna zalozyc na pamiec same radiatory i czy to cos da lub czy zalozyc sam wiatrak? Zdecydowanie lepiej założyć same radiatory niż sam wiatrak. A najlepiej radiator+wiatrak. Chyba najprościej można powiedzieć tak : radiator odbiera ciepło a wentylator je usuwa. tylko że to działanie daje raczej marny efekt Bo niemożność podkręcania tych kart nie wynika z przegrzewania się np. pamięci tylko z tego że obojętne jak byś chłodził to one i tak już wyżej nie pójdą. Wynika to z ich czasu dostępu. Max co mogą dać radiatory to tak ok.10 mhz (mówię tu o starych kartach np. mx400), a często nie daje żadnego rezultatu-ani jeden mhz więcej! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 tylko że to działanie daje raczej marny efekt Bo niemożność podkręcania tych kart nie wynika z przegrzewania się np. pamięci tylko z tego że obojętne jak byś chłodził to one i tak już wyżej nie pójdą. Wynika to z ich czasu dostępu. Max co mogą dać radiatory to tak ok.10 mhz (mówię tu o starych kartach np. mx400), a często nie daje żadnego rezultatu-ani jeden mhz więcej! Zgadza się, core nie podkręcisz za dużo, bo ma technologiczne ograniczenia, ale pamięci mogą być różne i raczej SDRy, więc radiatory na nich za dużego sensu nie mają. Ja ma teraz dwa GF2MX400, na obydwu na pamięciach nie ma żadnego oznaczenia. Jeden kręci się do 215/180 a drugi tylko do 200/175. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUMUNaThLoNiX Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 HEy wy naprawde tak malo wyciagacie ?!?!!?!?!? ja mam prolinka na sdr i mam iekne 200 pujdzie 220 przy radiatach i na core 240 !!! i stabilny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goram Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Mam tą samą karte i podkręciłem ją: układ graficzny do 220mhz pamięć do 195mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...