Skocz do zawartości
keiename

Co z tym cholernym mnoznikiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczalem bawic sie w odblokowywanie mnoznika (Athlon XP 1800). Polaczylem wszystkie mostki, zabezpieczylem i odpalam kompa. A ty pokazuje AXP 1700 (11.0x133). Wyglada na to ze mostki sa dobrze polaczone a jednak wsztelkie zmiany mnoznika koncza sie czrnym ekranem po restarcie tzn: dyski sie wlaczaja, DVD tez tylko cos grafa nie odpowiada. FBS dziala spox wiec co jest :!: :?:

Seria mojego proca AGKGA0149RPLW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lakierem kupinym w elektrycznym. Rowki wypelnilem pasta a po zamalowaniu tasma. Wkurzylem sie troche i zmylem lakier i proc stratuje na 550 (5.5x100). Zmieniam na 133 i monoznik default to spoko 1533Mhz. Jak wroce na 5.5x133-733Mhz wszystko gra. Tylko jezeli pojade mnoznikiem na 12 to komp nie startuje. Jak go zrestartuje to wydaje dlugie "biiiii". Nie wiem co sie gra plyta sie zjebala czy proc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz odpalil na 550 w biosie ustawiony defaultowy mnoznik i FBS 100 ale wywalil blad wiec zmienilem na 133 i idzie bez problemu (boje sie zmieniac mnoznik bo znowy bedzie sie plul). Najciekawsze jest to ze niby moge ten mnoznik zmieniac ale nie na wyzszy tylko nizszy czyli sobie underlockuje :P komputer a nie overlockuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jako doswiadczony unlocker :lol: moge ci powiedziec ze musisz probowac, mi sie udalo za czwartym razem, pasta + electon, proponuje sprawdzenie tym zmyslnym urzadzonkiem to pomiaru no wiesz o czym mowie... :oops:

ale jezeli schodzi ci w dol to znaczy ze jakis problem z plyta, sprawdz u kogos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz mam nowy problem. komp sie wogule nie odpala :cry: Nie wiem czy to proc czy plyta :?: Jak wlaczam to kreci dyskami i CD ale na monitorze ciemnosc. Proc chyba :?: nie jest zjarany bo nie widac na nim zadnych sladów. A i jeszcze jedno jak wymyc paste z rowków miedzu mostkami L1 :?: Bo jak bym chcial rekloamowac to mogli bys sie przyczepic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz mam nowy problem. komp sie wogule nie odpala  :cry:  Nie wiem czy to proc czy plyta :?:  Jak wlaczam to kreci dyskami i CD ale na monitorze ciemnosc. Proc chyba  :?:  nie jest zjarany bo nie widac na nim zadnych sladów. A i jeszcze jedno jak wymyc paste z rowków miedzu mostkami L1 :?:  Bo jak bym chcial rekloamowac to mogli bys sie przyczepic

namocz szmatke rozpuszczalnikiem i do dziela. u mnie nie ma sladu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...