Skocz do zawartości
Pr0^^ | LoleX*

Hity filmowe roku 2004 !!

Ktory film 2004r. bedzie najlepszy?  

1. 1. Ktory film 2004r. bedzie najlepszy?

• Shrek 2
      15
    • Aliens vs Predator
      6
    • Kill Bill Vol. 2
      12
    • Harry Potter i wiezien Azkabanu
      5
    • Troya
      9
    • Pasja Chrystusa
      1
    • Ring 2
      6
    • Spider-Man II
      2
    • Ostatni samuraj
      6
    • Bridget Jones 2
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Rok 2003. Rok Matrixa i Powrotu Króla :wink:

Czy rok 2004 będzie jeszcze lepszy i zapewni większe emocje, większe wydatki na bilety do kina 8) ?

A może sukcesem okaże się niskobudżetowa produkcja o świetnym scenariuszu?

Wypowiedzcie się ! :roll:

Update:

Jeśli pominąłem jakiś ciekawy film, powiedzcie :]

Update2:

Moi faworyci to:

Last Samurai, Ring2, Shrek2 i Pasja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tydzień ma też być Miasto Boga wydaje mi się że film będzie rox. A z tych co wymieniłeś to Kill Bill vol.2, Troya i AvP. Ale najbardziej oczekuje na... GARFIELDA :!: :!: :!: kurcze moja ukochana bajka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podzielam twoje zdanie :)

Mam jedynie nadzieję, że Ring 2 będzie trzymał klimat tak jak to było w 1 części. Jedyne co chciałbym zobaczyć w tym filmie to pogłębioną psychoanalizę głównego bohatera :P

A z tego co mi wiadomo to jako pierwsza wyjdzie część japońska, a amerykańska będzie jako 2.

Ostatni Samuraj Krytycy są ,powiedzmy zachwyceni, ale widzowie oczekiwali czegoś więcej, pamiętając "Szoguna".

Warto dodać, że film kosztował okrągłe 100mln dolarów :]

A niespodziankę w Polsce może sprawić La Pasion (Pasja Chrystusa), ponieważ chrześcijański naród polski pragnie zobaczyć kontrowersyjny film o Jezusie, nawet jeśli jest on troszkę "antysemicki"

No i za zobaczeniem tego filmu przemawia reżyser i odtwórca głównej roli: Mel Gibson

Jeśli film będzie równie dobry jak "Waleczne Serce" to będzie świetnie.

TroyaJedna z najbardziej pechowych superprodukcji - niestety przeszkody realizacyjne często przekładają się na porażkę w kasach kin. Tak było chociażby z Wiedźminem czy Wodnym światem.

No, ale Brad Pit.... i te sceny batalistyczne :D

A teraz małe pytanie:

Kto wie jak będzie nazywał się (tytuł :wink:) film twórców "Szybcy i ściekli" i "Za szybcy Za wściekli", ale nie autach tylko o motorach.

Reklama tego filmu (zapowiedź) puszczana była przed Matrixem 3 :]

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz małe pytanie: 

Kto wie jak będzie nazywał się (tytuł :wink:) film twórców "Szybcy i ściekli" i "Za szybcy Za wściekli", ale nie autach tylko o motorach.

Pozdro

Torque :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz małe pytanie: 

Pozdro

Biker Boys :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem hitem roku 2k4 bedzie: Troya>zwiastun zrobil na mnie ogromne wrazenie oraz AvP> jezeli to bedzie mialo taki sam klimat jak gra to bedzie wypas.

Resident Evil 2 >> Czy to wyjdzie w tym roku?? Jesli tak to tez bedzie dobry film.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biker Boyz - to nie ten film :P Chodziło oczywiście o Torque.

I mam nadzieję, że ten film okaże sięczarnym koniem roku 2004 bo zwiastun był wprost genialny :]

A może Fincher zrobi jakiś film :]

Albo koleś od Pi i Requiem dla snu :?:

Napewno rok 2004 będzie rokiem, w którym nie będziemy nażekać na nudę i kicz :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO powinno byc 2003 ale zawsze fajnie se pogdybac ;)

SentineL- firmy o troi juz były :wink:

pieklo-widziales zwiastun rudegocota ? ;] fajnie sie zapowiada (tak jak to o tych motorkach przed matrixem )no nie :twisted:

graham- mnie tez bardzo ciekawi AvP a dlatego ze nic niewiem o tym filmie jak zobaczyłem pseudo zwiastun to myslalem ze monit wyzuce przez okno zero niczego ..

troya hmm no fakt na zwiastunie fajnie ten najazd na okrety wygladał ale reszta IMO nijaka

shrek 2 hmm widzialem cz1 ver org (nie cierpie dubingu) i był nudny jak flaki z olejem IMO of korzz

killbill nie moge sie doczekac...

marny portfel 3 hmm jak mi sie bedzie nudzic to obejrze..

to samo do pasji

ring 2 -"Mam jedynie nadzieję, że Ring 2 będzie trzymał klimat tak jak to było w 1 części. Jedyne co chciałbym zobaczyć w tym filmie to pogłębioną psychoanalizę głównego bohatera" powiedzmy :twisted"

pająk 2 widzialem zwiastun i sie zastanawiam na co oni wydali qwa tyle kasy IMO poza octopusem to nic nowego ... czyli totalny kicz ciagniety po 1 czesci jak zobaczyłem morde greengoblina w cz1 to zem monit popluł klapa na całej lini (ze nie wspomne o WTC w okularkach peteraP)

ostatni samuraj - czytałem ameryk recenzje i jedni prorokuja tomowi łoskara inni mieszaja go z błotem sam jeszcze nie widziałem ...

bridzet 2 - cz1 mega dziadostwo nuda beznadziejny scen. film dla kobitek po 40 a hju G. to juz tak zaszufladkowali ze gorzej sie chyba nieda(prosze o wycofanie tej pozycji z ankiety i nie wspominanie tu o "filmach" typu widzmin czy stara basn )

chciałbym sobie tez zobaczyc np

głupi i głupszy 1/2 (nie wiem czy taki tytooł) widzialem jakis czas temu trailer ale o filmie jakos ucichło jak 2głupki maja po nascie lat i sa W Hajskul :)

jak mi sie cos przypomni (cosik planed for 2004) to zapodam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(prosze o wycofanie tej pozycji z ankiety) bridżet of corz

Bardzo chętnie, zamienił bym ten film na Troque, ale qurcze jak edytuje swój 1 post to nie mogę dobrać sie do opcji ankiety, nie ma ich :/

Dobra wracając do tematu, a mianowicie do Ringa. :!:

- Słyszałem kiedyś, że Ring oparty był na jakiejś powieści (książce:wink:), a jest 6 tomów czy jakoś tak.

Czy to prawda? Czy ring jest oparty na książce? Jeśli tak to może tytuł. Bardzo chętnie bym przeczytał. :]

A co do Ring 2 - czy to będzie Squel bez powiązania z 1 czy jakaś kontynuacja?

A jeszcze 1 no bo jak wiadomo mamy The Ring (ver. USA i JPA)

Ale co do cholery robi film "Ringu" (ver. JPA)

A "Dark Water" tego samego reżysera (JPA) co robił Ring 1 to też kontynuacja Ringa czy nie?

Bo motyw przewodni ten sam (woda i dziwczynka)

Bosh jaki ten film (saga) zawiła :]

Kocham ten film :P

Może ktoś odpowie na pytania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dark water nie ma nic wspolengo z ringiem (w sensie kontynuajca cy cos takiego ) skoro juz go wyciagnoles - zawiodlem sie na tym filmie myslalem ze bedzie poprostu bardziej ..."straszny"

jak czytam recenzje i widze jak ktos pisze ze ciarki mu przechodziły przez pool filmoo to nic tylkoROTFL , na mnie osobiscie zrobiła wrazenie tylko 1 scena jak "mamuśka" wchodzi po zbiorniku i słyszy " puk.puk .puk.puk .... DUP! DUP! DUP! DUP! "

(inaczej tego w słowa nie umiem ubrac ci co widzieli skumają :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, dokładnie to była jedyna scena, która mogła wystraszyć/przerazić i właśnie dlatego ten film nie wywarł dziury w mojej psychice :/ Jednak zakończenie mogło zaskoczyć, chodzi mi o "zamianę" dziewczynek :]

Ring jednak pozostaje niepokonany :P

Ale z ringiem przeżyłem najbardziej przerażającą przygodę w moim życiu jest w 100% autentyczna i myślałem, że się posikam ze strachu :D

Oglądając 2 raz ten film (Ring) wiedziałem o co chodzi of korz w filmie/taśmie/telefonie :]

I kiedy ta taśma 1 raz została w całości pokazana i kiedy zadzwonił 1 raz telefon w filmie to w identycznym momencie (w tym samym czasie co do 1 sekundy zadzownił telefon w moim domu)

W filmie było "dring-dring" i u mnie w domu też.

Przez moment byłem po prostu zdruzgotany, nie wiedziałem co zrobić, ale naszczęście to dzwoniła moja ciocia :) ALe później sięśmiałem z siebiee och to było niezłe. :P

A co do 2 części to jakoś nie wyobrażam sobie fabuły?

No bo w 1 NIE zginęła tylko ta laska i jej syn, więc chyba znowu oni będą głównymi bohaterami, ale znów będzie motyw z kasetą ? to byłoby już nudne :/

Nie wiem, jednak warto poczekać bo to klasyka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO powinno byc 2003 ale zawsze fajnie se pogdybac ;)

SentineL- firmy o troi juz były :wink:

pieklo-widziales zwiastun rudegocota ? ;] fajnie sie zapowiada (tak jak to o tych motorkach przed matrixem )no nie :twisted:

graham- mnie tez bardzo ciekawi AvP  a dlatego ze nic niewiem o tym filmie  jak zobaczyłem pseudo zwiastun to myslalem ze monit wyzuce przez okno zero niczego ..

troya hmm no fakt na zwiastunie fajnie ten najazd na okrety wygladał ale reszta IMO nijaka

shrek 2 hmm widzialem  cz1 ver org (nie cierpie  dubingu) i był nudny jak flaki z olejem IMO of korzz

killbill  nie moge sie doczekac...

marny portfel 3 hmm jak mi sie bedzie nudzic to obejrze..

to samo do pasji

ring 2 -"Mam jedynie nadzieję, że Ring 2 będzie trzymał klimat tak jak to było w 1 części. Jedyne co chciałbym zobaczyć w tym filmie to pogłębioną psychoanalizę głównego bohatera" powiedzmy :twisted"

pająk 2   widzialem zwiastun i sie zastanawiam na co oni wydali <font color="#FF0000">[ciach!]</font> tyle kasy IMO poza octopusem to nic nowego ... czyli totalny kicz  ciagniety po 1 czesci  jak zobaczyłem morde greengoblina w cz1 to zem monit popluł   klapa na całej lini (ze nie wspomne o WTC w okularkach peteraP)

ostatni samuraj - czytałem ameryk recenzje i jedni  prorokuja tomowi łoskara inni mieszaja go z błotem sam jeszcze nie widziałem ...

bridzet 2  - cz1 mega dziadostwo  nuda  beznadziejny scen. film dla  kobitek po 40 a hju G. to juz tak zaszufladkowali ze gorzej sie chyba nieda(prosze o wycofanie tej pozycji z ankiety i nie wspominanie tu o "filmach" typu widzmin czy stara basn )

chciałbym sobie tez zobaczyc np

głupi i głupszy 1/2 (nie wiem czy taki tytooł) widzialem jakis czas temu trailer ale o filmie jakos ucichło jak  2głupki maja po nascie lat i sa W Hajskul :)

jak mi sie cos przypomni  (cosik planed for 2004) to zapodam

co do Bridget Jones to film nawet mi sie podobal...moze glupia komedyjka ale spoko

a co do "glupi i glupszi 1/2" to chyba chodzi ci o "Dumb and Dumberer"(Glupi i "Głupszejszy" jesli mozna tak powiedziec:)...jest to film wlasnie o tym jak byli nastolatkami...jeszce nie widzialem ale mowia ze kiepski...

a co do filmow to w 2004 roku bedzie mi sie podobac Teksanska masakra Pila Lancuchowa i Wrong Turn na pewno...wiem...bo widzialem juz:)) i oba filmy sa fajne...Shrek 2 tez bedzie na pewno super...no i wszystkie filmy na podstawie komiksow(tzn zazwyczaj sa przecietne ale poniewaz sa na podstawie komiksow to maja u mnie duzego +)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za zniechcecenie do gupi i pupsiejszy (whatever) ;'/

lukk co do TMPŁ iWturn to zaczynaja mnie naprawde juz nudzic takie filmy choc kiedys je lubiłem bardzo zaczynaja mnie gryść nonsensy w scenariuszu np w WT

te mutaki z lasu zajezjadły multum ludzi akurat tak sie sklada ze wszyscy przyjechali tam furami przez pare lat ich sie troche nazbierało a najsmieszniejsze jest to ze te fury stały w lesie (fakt) a raczej na lesnej POLANIE . czyzby gliniarze z tamtego okregu byli takimi idiotami ze nie potrafili zawezic kregu poszukiwan ?? wystarczyło by raz przeleciec heli nad ta strefa i wszystko jasne. to taka mała dygresyjka ;]

Pr0^^ | LoleX* dawno ten telefon dzwonił? , bo wiesz w polsce to inaczej działa (you have 7 months left) przez tepse :) strzez sie cioci :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pr0^^ | LoleX* dawno ten telefon dzwonił? , bo wiesz w polsce to inaczej działa (you have 7 months left) przez tepse  strzez sie cioci

No już z 3 miechy temu, jeszcze 4 mi zostały :P

A co do Harrego, to 3 część ma być straszliwie mroczna i tajemnicza. No i jakiś dobry reżyser się wziął za to. Zobaczymy...

Fani napewno będą zadowoleni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z Władcą Pierścieni ???

Dla nas jest to premiera 2004 roku, 2 stycznia o ile dobrze pamiętam...

U nas jest 1 stycznia, ale światowa preiera była w 2003 r. a więc nie można tego filmu zaliczyć do filmu z 2004 mimo że w polse jest ot 1 stycznia. A co d shrek'a 2 to mam jakieś dziwne przeczucie że będzie syfny GARFIELD powinien go pobić tylko szkoda że ten GARFEILD jest 3D a nie klasycznie rysowany :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z tych wszystkich na pewno obejżę Alien vs Predator :) Oczywiście wiecej szmalu zarobią inne filmy, ale jakoś nie za dużo oczekuję od kontynuacji Shreka , że nie wspomnę o Spider-Man-ie ( co za chłam :?).

Pasja pewnie nie zarobi za dużo kasy, bo wszędzie, gdzie sie pojawi są protesty, coś jak kiedyś z filmem "Ksiądz". Ciekawe, jakby go porównać do "Jezusa z Nazaretu", obawiam się, że szans nie będzie miał Mell przy grze aktora z tego 2 filmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi