Skocz do zawartości
Niedwiedi

Doradźcie, co kupić...

Rekomendowane odpowiedzi

Gainward Geforce Gf4 Tit4200 Ultra 650 czy Winfast Gf4 4200 64MB DDR TV A250le-td64 :?:

Ceny podobne, wyjście TV mam w drugim kompie, więc od biedy mogę z niego zrezygnować w Gainwardzie. Ten ma radiatory na pamięciach, ten lepiej się kręci...ehhhh...

Przejrzałem milion testów i dalej mętlik...

Tego Gainwarda znam i wiem, że jest super, o Winfaście natomiast wiem tylko z artykułów.

Proszę użytkowników (albo znawców :lol: ) tych kart o opinię, jak karta się sprawuje po dłuższym maltretowaniu itd. itp. W końcu to 8 setek trzeba zapłakać 8) .

Wiem,że był nieraz podobny topic, ale teraz bym chciał konkrety przeczytać.

Aha, błagam : nie polecajcie mi żadnych Radeonów... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale już za późno tak z miesiąc temu paru gości na allegro sprzedawało nówki karte gwarancyjną mam na jakiś sklep w gdyni ale karty się skończyły :( a pod koniec to za 780zł szły karta to Creative geforce4 TI4400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wzioł by Grainwarda ze wzgledu głównie na to że ma lepszy wiatrak na karcie, te ostatnie serie winfasta mają głośne wiatraki, sam mam i troche hałasuje :D

No i ze wzgledu na mozliwości o/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem jeszcze coś innego, i kręci się dokładnie tak samo jak Gainward... Akurat ten model Gainwarda nie jest niczym specjalnym, bo praktycznie wszystkie karty na rynku kręcą się identycznie... niezależnie od tego czy pisze na pamięciach hynix 3.6ns czy hynix 4ns (sprawdziłem!)

Winfast jest jednym z najlepszych producentów "markowych" kart, ale akurat to co jest w tym modelu prawie nie usprawiedliwia jego ceny...

... ja mam XFX'a i kręcę go na 300/604 bez dodatkowych radiatorów na pamięciach (hynix 4ns!!!) , oryginalnym radiatorze (dałem tylko swoją pastę), a karta kosztuje 743,- bez DVI, a 757,- z DVI... nic dodać nic ująć...

info tu: http://www.xfxgraphics.com/product_view.ph...hp?sku=PVT25AMA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tego winfasta i kreci sie slabo

tylko do 310/560

jak dam ciut wiecej na pamiatki to juz artefakty sa

wygląda jakbyś miał wersję 128MB bo ona się tak kręci... 64MB zupełnie inaczej... bo ma inne pamięci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ,mam wersje 64mb (domsylne ustawienia to 250/500)

az taki zielony to ja nie jestem :D

no moze ta 128 tak slabo sie kreci ale tam ram jest taktowany 444 chyba

to ja mam moze ta 128 bez 64? :) :)

chlopaki wylutowali sobie 64mega i zmienili biosik bo sie im nudzilo :D :D

ale moze to rzeczywiscie wina chlodzenia? tylko specjalnie wzialem ta karte ze zgledu na big radiator :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...