Skocz do zawartości
HQ12

win xp zabezpieczona partycja ntfs jak odzyskać dane ?

Rekomendowane odpowiedzi

mój kolega ma problem może uda wam sie mu pomudz z góry dziękuję

mam drobny klopot... mialem system ladny piekny i wogole... ale jednak sie cos zepsulo i musialem przeinstalowac... system oczywiscie xp no i myslalem ze bedzie wszystko oki ale jednak okazalo sie ze po zainstalowaniu nowego systemu na drugiej mojej partycji ktora byla zabespieczona i zaszyfrowana nie moge nic odczytac... bawie sie teraz caly czas w tych zabespieczeniach i nie moge nic zrobic  juz nie wiem co sie dzieje... a to jest 30 gb danych wtym troche waznych dokumentow... prosze o szybka rade i pomoc! blagam!!!!!!!!!!!!!!

zabespieczenie bylo takie ze przed formatem tylko okreslony user mogl zmieniac zawartosc folderow no a teraz te pliki sa tylko ze nic sie nie da znimi zrobic

jedyne co sie da to je usunac i wyskakuje komunikat "odmowa dostepu" tak samo sie nei da z deszyfrowac bo to samo jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli ustawiles w folderze atrybut 'private' to nawet jak zainstalujesz tego samego windowsa i tego samego usera to nic nie da bo nowa instalka bedzie miala inne 'szyfry' kodowania folderu. mozna to obejsc 'backupujac' foldery wewnetrzynm programem (backup) i rozpakowujac do innej lokalizacji bez atrybutu 'private'. wtedy pobiera odpowiednie szyfry z internetu - warunkiem jest stale podlaczenie do sieci podczas calej procedury. mozna znalezc o tym w helpie windowsa. mi udalo sie w ten sposob odzyskac dane dlatego teraz ostroznie podchodze to funkcji 'private' :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi