Skocz do zawartości
Daethar_Rumarth

blok wodny do P4!? itp., nie moge znalezc :/

Rekomendowane odpowiedzi

Wszedzie widze tylko te sockety ;) A do P4 to gdzie moge znalezc jakis w miare tani blok wodny? Kto mnie oswieci? Juz mnie rozstraja V7+ na median, a ze wiecej przez temperature nie moge wyciagnac ze swojego proca, to zaczalem myslec powaznie nad WC :twisted: Kto mi powie gdzie znajde bloczek pod pentiaka :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z racji, że P4 wydziela doś sporo ciepła, nie radzę qpować taniego%prowizorycznego bloku. Szczeże bloki Mate'a, sklep masz na www.siliconvalley.pl. Narazie są tam tylko bloki do SocketuA/370, ale wiem w przygotowaniu jest już zapinka do Socket478. Poczekaj do końca tygodnia i zgłoś się do Marcina, lub jeśli nie będziesz mógł go złapać- do mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapraszam na 4MaxCool i tam znajdziesz sobie zestaw WC do socket 478 ja sobie zrobiłem prowizorkę i zadje egzamin. A opis tego zestwu był w jakiejś gazecie. Zrobile P$ 2.2@3.0 ("Jako pierwsi testowaliśmy P$ 2 GHz"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wychodzi na to, ze zapinke powinienem sobie sam zrobic :) Wlasciwie mam zamiar kupic tylko blok z zapinka lub bez, i pompke. A wlasnie, czy pompka 670 l/h starczy w upalne dni(i ~33stopnie w pokoju) czy lepiej od razu 1000 l/h :?:

Czy ten blok u Mate'a zmiesci sie w s478(na szerokosc razem z rurkami) :?: :oops:

Dołączona grafika

I jeszcze jedno, czy chlodnica samochodowa zda egzamin do tego? Powiesil bym sobie taka na scianie :)

(tlyko czy pompka to uciagnie..?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daethar_Rumarth

Poszukaj na forum wyszukiwarka, znajdziesz prawie wszystkie mozliwe pytania i odpowiedzi co do WC

A tu masz wymiary WB :

Blok miedziany CPU SEv1

Wymiary: 50x48x14,2mm

15 kanałów o średnicy 4,2mm

Kanał wlotowy i wylotowy o średnicy 13.8mm

Wyprowadzenia podłączeniowe o średnicy wewnętrznej 10mm

Powierzchnia oddawania ciepła ok.9325mm^2

Możliwość podłożenia pod Blok modułu Peltiera o grubości do 4mm

Możliwość podłożenia pod Blok płytki miedzianej -copper plate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...