Skocz do zawartości
Macho

Celeron a ABIT BX-133 RAID

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam problem mam ABIT BX-133 RAID na codzien pracuje na PIII 733 i wszystko OK.

Ale kiedy kumpel dał mi na tydzen Celerona 700 bo on juz nie kozysta z niego od ponad roku wiec mi opzyczył powiedział ze u niego rok temu działal i lezał cały czas na półce to kiedy wkładam na podład komputer nie reaguje zachowuje sie tak.....nic właczam i czarny ekran....co mam robic jak patrze na niego to nuzki sa OK i ogólem OK a na nim pisze tak Celeron 700/128/66/1.7V..........dlaczego o nie chce działac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak włączysz kompa to wciskaj insert (albo delete) nigdy nie pamiętam i wciskam szybko na przemian :-) to włączy defaultowe ustawienia i komp powinien wstac, jak nie wyjmij baterie (ale najpierw odłacz zasilanie :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to włączy defaultowe ustawienia i komp powinien wstac, jak nie wyjmij baterie (ale najpierw odłacz zasilanie :-))

A znasz coś takiego jak CLEAR CMOS za pomocą zworki ??? Wyjmij baterie... a mózg sobie wyjmij...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam problem mam ABIT BX-133 RAID na codzien pracuje na PIII 733 i wszystko OK.

Ale kiedy kumpel dał mi na tydzen Celerona 700 bo on juz nie kozysta z niego od ponad roku wiec mi opzyczył powiedział ze u niego rok temu działal i lezał cały czas na półce to kiedy wkładam na podład komputer nie reaguje zachowuje sie tak.....nic właczam i czarny ekran....co mam robic jak patrze na niego to nuzki sa OK i ogólem OK  a na nim pisze tak Celeron 700/128/66/1.7V..........dlaczego o nie chce działac?

chłopaki próbowałem wszystkiego i nawet odpaliłem kompa bez cpu i zachowywał sie tak samo jak z celeronem co to oznacza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopaki próbowałem wszystkiego i nawet odpaliłem kompa bez cpu i zachowywał sie tak samo jak z celeronem co to oznacza?

Jeżeli ten celek jest sprawny, a cmos faktycznie czyściłeś i nic, to znaczy ze masz ustawione recznie switche na FSB 133. Taki niebiesko-biały mały gadżet na Twojej płycie :) Zajrzyj do instrukcji i upewnij sie, ze wszystkie przelaczniki sa w pozycji off (a przynajmniej te, ktore odpowiadaja za FSB133, albo chociaz ten jeden ktory wlacza i wylacza reczna konfiguracje..) Wtedy bedziesz juz mogl dowolnie modyfikowac ustawienia w Soft Menu. Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...