Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mój sprzęt wygląda następująco: Via Apollo MVP3, AMD k6-2 500, 64 MB RAM, GF2 MX, HDD 10 GB itd... AHA i nędzny monitor 14 cali DAEWOO :( .

Tera mam 600 zł. Co mam kupić?????

Opcja 1: Nagrywara + 256 MB RAMU + jakiś cooler żeby grafe podkręcić

Opcja 2: Monitor 17 cali Philips

Co lepsze?? A może jakaś Opcja 3?????? ;)

Z góry dzięki,

Pozdrawiam

Yogi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm..... najchętniej bym skorzystał z waszych propozycji, czyli zmiana kompa. Ale popierwszer mój komp jest jeszcze w standardzie AT :(, czyli o wszystkiego dochodzi jeszcze nowa kasta.

A po drugie co z tego że kompa zmienie jak będę musiał korzystać z tego hu****go monitora, albo nie będe nagrywary miał. Te 600 zł to jest narazie mój max który moge wydać do końca następnego roku szkolnego. Bo czeka mnie matura i praca dyplomowa, a to wszystko kosztuje.

Więc proszę was o wybór między tymi dwoma opcjami, chyba że ktoś ma naprawdę dobrego pomysłai nie będę musiał wydawać więcej niż te 600 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to moim zdaniem monitor. Proca jeszcze wymienisz, a oczu już nie. Pozatym jak zbliża Ci się matura i praca dyplomowa za wiele czasu na gry miał nie będziesz, a do pracy taki jak masz wystarcza w 100% :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to moim zdaniem monitor. Proca jeszcze wymienisz, a oczu już nie. Pozatym jak zbliża Ci się matura i praca dyplomowa za wiele czasu na gry miał nie będziesz, a do pracy taki jak masz wystarcza w 100% :-)

Dzięki to jest chyba best pomysł i raczej masz rację, a w dodatku jak sprzedam starego monitora to sobie dokupię 128Mb Ramu i będzie OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj monitor i się nawet nie zastanawiaj! Na jednorazowy wydatek rzędu 600 złotych nie będziesz sobie mógł pozwolić przez jakiś czas, a jak wpadnie po drodze jakaś kaska to sobie po troszku pozmieniasz sprzęty, ale to nie będzie już tak dużo! Najpierw więcej ramu, może jakaś płyta i procek (obudowę tanio kupisz na aukcji...) i tak po kolei. A jak teraz nie kupisz monitora to go nie zmienisz przez następny rok na bank! A znam takich z mocarnym sprzętem 1800+, GF4Ti4200 i starą piętnastką chodzącą na 800x600 i uwierz mi, Nie ma frajdy z takiego sprzętu... Najlepiej to namów jeszcze rodzinkę na stówę więcej i kup coś w stylu płaskiego LG775FT - nie jest genialny, ale za tą cenę daje super komfort pracy! W końcu to nie patrzysz się non stop na obudowę, coolerek z miedzi czy 512MB ramu - tylko na monitor!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj monitor i się nawet nie zastanawiaj! Na jednorazowy wydatek rzędu 600 złotych nie będziesz sobie mógł pozwolić przez jakiś czas, a jak wpadnie po drodze jakaś kaska to sobie po troszku pozmieniasz sprzęty, ale to nie będzie już tak dużo! Najpierw więcej ramu, może jakaś płyta i procek (obudowę tanio kupisz na aukcji...) i tak po kolei. A jak teraz nie kupisz monitora to go nie zmienisz przez następny rok na bank! A znam takich z mocarnym sprzętem 1800+, GF4Ti4200 i starą piętnastką chodzącą na 800x600 i uwierz mi, Nie ma frajdy z takiego sprzętu... Najlepiej to namów jeszcze rodzinkę na stówę więcej i kup coś w stylu płaskiego LG775FT - nie jest genialny, ale za tą cenę daje super komfort pracy! W końcu to nie patrzysz się non stop na obudowę, coolerek z miedzi czy 512MB ramu - tylko na monitor!!!!!

no gość ma rację. dajcie mu wódki(bezalkoholowej :lol: )

a tak serio to oczy są najważniejsze. jak masz dobry monitor to możesz zastanawiać się nad resztą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 calowy monitor za 600zl? Daruj sobie. Tylko wzrok sobie zniszczysz. Lepiej poczekaj z tym i kup monitor z prawdziwego zdarzenia z nie jakis tani oslepiacz. Monitor to najwazniejszy element komputera, od niego zalezy twoje zdrowie. Lepiej kup jakiegos CTX na Trinitronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to namów jeszcze rodzinkę na stówę więcej i kup coś w stylu płaskiego LG775FT - nie jest genialny, ale za tą cenę daje super komfort pracy

w samej rzeczy nie jest genialny kumpel zdołu ma na rogach tragicznie rozmazany ekran i trafioną geometrię co jak co ale nie kupiłbym ani nie polecałbym tego nikomu sam miałem 3 LG 795FT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...