Skocz do zawartości
A.Kmicic

ICQ - rozłączanie

Rekomendowane odpowiedzi

Łączę się normalnie, ale po chwili mnie rozłącza. :x

Forward portu 5190 ustawiony w routerze.

FireWall ustawiony dobrze. Jak go wyłącze tak samo się dzieje.

Jeszcze coś powiniennem ustawić w routerze?

A do tego jak szukam kogoś w katalogu ICQ to mi pisze message code 132. Try later.

W FAQ piszą:

Q: While searching for new contact I am getting message code 132.

A: Our database may be down and unreachable temporarily due to servicing or upgrading activity. Please try again later, it should work.

Tylko, że mi zawsze pokazuje message code 132.

PLZ HLP!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie, np. mi :) Czasem Miranda od razu po połączeniu rozłącza. Troche namieszalem w konfigu i znow dziala i tak raz na jakis czas... Teraz bądź mądry i dojdź skoro wszystko działa :)

Używaj GG - polski niezawodny komunikator sieciowy ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytałem na forach icq i znalazłem parę sposobów, niestety na dłuższą metę żaden nie pomógł. Nadal mnie rozłącza. Myślałem, że przeszło, ale nie. :/ Choć teraz jakoś mnie nie rozłącza, dziwne...

www.icq.com w szukaj wpisujesz 0406

A oto co pisali na forum icq w różnych działach:

"I got this error after changing my Windows XP User Name...ICQ got really confused.

After reading that somebody had got it working after re-installing, I decided to try something silly...and it worked!

Right-click on your ICQ icon, and select "My ICQ" then "Change User on this Computer" and finally "Add another Registered User".

Re-enter the same ICQ # and password that you thought you were already registered with, and voila!"

Ktos jeszcze wspominał, że można przełączyć na ICQ Lite a potem znów na pro i pomogło mu.

Albo można wykasować w folderze C:Program FilesICQ2003b folder z Twoim numerem ICQ i założyć znów ( to to samo co add another registered user, ale tracisz całą historię)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi