HAIC Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Jaka jest roznica pomiedzy Radeonem 9200se Asusa a Redaonem jakiegos nieznanego producenta, czy warto doplacic te kilka zloty i zakupic Radka Asusa, a moze nie warto i zakupic zwyklego Radka nieznanego producenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Rużnice : 1. Pudełko ładniejsze i z marką ASUS (można zaszpanować) 2. Wyposażenie (dodatkowe programy i gry) 3. Lepsze wykonanie karty( stabilniejsza, z lepszym chłodzeniem) i większe mozlikości o/c Tak jest ogulnie poruwnując no-name z markową kartą, ale żadnej recenzi Radeona 9200se nie czytalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 napewno nie wart doplacac do tej karty ... dlaczego ? bo r9200 to syf a r9200se to maxymalny syf !!! markowa czy nie markowa ... nic ci to nie da - karta jest slaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 w zasadzie, to chip set ten sam, jedyna roznica między jakims znanym, a nieznanym producentem to jest to, co w środku, czyli wszelkiego rodzaju CD gratisowe, kabelki itp. gadzety. poza tym często jes tez tak, ze dobrzy producenci (hercules, saphire) dają lepsze pamięci i ogolnie lepszy jest poziom wykonania karty, ale to tez zalezy od modelu. w przypadku jednak radka 9200se to ja bym bral jakiegos nieznanego producenta, bo tej karty i tak za bardzo nie podkręcisz, a troche wiecej kaski zostanie w kieszeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIC Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Hmm skoro radek 9200 jest do niczego jakiej by nie byl wersji to co innego polecilibyscie w tym przedziale cenowym (200-300zl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Hmm skoro radek 9200 jest do niczego jakiej by nie byl wersji to co innego polecilibyscie w tym przedziale cenowym (200-300zl) No ja właśnie też się trochę dziwię czemu wszyscy bluzgają R9200 128bit fakt jest to słaba karta ale co lebszego można kupiać za 250-300zł chyba nie powiecie że MX440 co parwada są jeszcze FX5200 ale w cenie ok 300zł zazwyczaj są na szynie 64bit czyli masakra. Można jeszce doradzić R9100 ale on już jest praktycznie nie osiągalny :(. Aha można jeszcze kupić GF3 lub 4 ale one już przekraczają granicę 300zł. Czyli na dzień dzisiejszy radek 9200 jest najlebszą kartą do 300zł, a szkoda bo moim zdaniem powinny być to radki 9100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 w zasadzie za 300 zl, to dobrej grafy nie kupisz, co najwyżej przeciętna. Ale mysle, ze to: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8517 już jest lepsze od tamtego radka 9200se (chociazby dlatego, ze ma 128 bit pamięci, a nie jak tamten - tylko 64) ewentualnie troche drozsza, ale i lepsza, (bo podrasowana przez gainwarda) - gf3ti-200 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2478 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 co fakt to fakt ... ze r9100 zniknelo z rynku to lekka padaka :? pomimo wszystko nie kupowalbym r9200 a wyblagal te 50zl od krewnych ;) i kupil gf3ti200 ... i wydajnosc lepsza i pokrecic tym idzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 IMO Radeon 9200 ze 128MB ram to nieporozumienie, karta jest za wolna by wykorzystać potencjał zwiekszonej pamięci. Karta z 64MB będzie tak samo wydajna w grach jak ta ze 128MB. Jak już jesteśmy w komputroniku to ja polecam tą kartę. Gigabyte jako producent przekonuje mnie znacznie bardziej niż Sapphire, cena też niezła. Za 20 zł więcej jest wersja z dodatkowym oprogramowaniem. Co do ludzi narzekających na radki 9200, to mylą wersje z 64bitową szyną, które są g***o warte z tymi ze 128bitową szyną, które z kolei są całkiem fajnymi kartami (zwłaszcza za swoją cenę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIC Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Noto jak to jest Radek 9100 jest lepszy od 9200? hmm a tego gf3 ti200 dostane jeszcze w sklepiku czy uzywaną bede musial targac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Nazwami Radeonów nie można się niestety sugerować, całość trzeba wkuć na pamięć. 9100 lepszy od 9200 a 9500 lepszy od 9600. GF3Ti450 od Gainwarda jest do dostania nowy za około 350 złotych. Wydajość porównywalna z Radkiem 9100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 dokladnie ... nazwami sie nie sugeruj jezeli chodzi o ATi ... najlepiej popatrzec na pierwszy lepszy test ... ostatnio kumpel kupil nowke ti200 za niecale 350 zeta sa jeszcze w sklepach ale schodza przypuszczam dosc szybka bo jak narazie pod nieobecnosc r9100 to chyba najlepsza karta w stosunku cena/jakosc. (do 400-450 zeta bo wyzej to juz kroluje ti4200) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIC Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Heheeeee ostatnio koompel sprzedal koomplowi Radka 9100 i cieszyl morde ze teraz za ta cene co sprzedal radka 9100 kupi sobie 9200:lol: , ale bede z niego zlewal :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Heheeeee ostatnio koompel sprzedal koomplowi Radka 9100 i cieszyl morde ze teraz za ta cene co sprzedal radka 9100 kupi sobie 9200:lol: , ale bede z niego zlewal :lol: Eeeee tylko czasami nie zakładaj z tego powodu odzielnego topic'u :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 przekaz koledze gratulacje ;) jeszcze jedno ... bo nikt nie dodal ... 9100 to brat blizniak radka 8500 (8,5 jest nawet lekko silniejszy ;)) takze jakbys mial okazje kupic to sie nie wachaj ze ma pare setek mniej w nazwie bo jak juz mowione bylo : u ATU nie patrzy sie na nazwy :) twoj kolega moze sie chwalic przed posiadaczami 8500/9100 ze ma wiecej w nazwie lecz nic pozatym ... testy czy gry niestety na jego niekorzysc (czasem sporo na niekorzysc ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIC Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 A czy GFti200 ma pixelshadery ,ostatnio kilka nowych gier nie chce bez nich chodzić. Radek 9200 ma a Radek 9100?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 A czy GFti200 ma pixelshadery ,ostatnio kilka nowych gier nie chce bez nich chodzić. Radek 9200 ma a Radek 9100?? Z racji że jesteś nowy powiem ci że wszystkie te karty mają pixel/vertexshadery zgodne z DX8.0/8.1 ale następnym razem szukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 A czy GFti200 ma pixelshadery ,ostatnio kilka nowych gier nie chce bez nich chodzić. Radek 9200 ma a Radek 9100?? Pixelshadery- mają wszystkie GeForcy 3 w gure i radeony 8500 w gure. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 IMO Radeon 9200 ze 128MB ram to nieporozumienie, karta jest za wolna by wykorzystać potencjał zwiekszonej pamięci. Karta z 64MB będzie tak samo wydajna w grach jak ta ze 128MB. Jak już jesteśmy w komputroniku to ja polecam tą kartę. Gigabyte jako producent przekonuje mnie znacznie bardziej niż Sapphire, cena też niezła. Za 20 zł więcej jest wersja z dodatkowym oprogramowaniem. Co do ludzi narzekających na radki 9200, to mylą wersje z 64bitową szyną, które są g***o warte z tymi ze 128bitową szyną, które z kolei są całkiem fajnymi kartami (zwłaszcza za swoją cenę). Miales taka karte w zyciu, testowales, albo chociaz w reku trzymales ? LUDZIE, co wy chcecie od tych radkow, ja mialem radoslawa 9200 pamiatki@560 i 9200pkt. w 3dm2k1. Nie ma gierki, ktora by sie zajaknela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 ...gure ...gure.:lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIC Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zalozmy iz mam mozliwosc zakuu Radka 9100, lecz niwiem ilu bitowy jest ten Radek a jezeli jest to 64 bit, czy mimo wszystko warto rzucic okiem na tego 9100? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 zdecydowanie nie. Albo kup i przekonaj sie raz na cale zycie, ze 64 bit na grafice to sie szerokim lukiem omija Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIC Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Noto chyba kupie TNT 2 :P , a tak na marginesie to niewiecie moze co sie dzieje z 3Dfx, to ze odpadli w boju z nvidia to wiem ale co sie teraz z nim dzieje? Kiedys cos tam slyszalem ze sa juz nikim, jakas malutka firma, i ze zbieraja sily do ostatecznego boju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 nvidia wykupila 3dfx inzynierowie z 3dfx pomagali w projektowaniu gf fx i ta nazwa jest uklonem nvidi w ich strone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Noto chyba kupie TNT 2 :P , a tak na marginesie to niewiecie moze co sie dzieje z 3Dfx, to ze odpadli w boju z nvidia to wiem ale co sie teraz z nim dzieje? Kiedys cos tam slyszalem ze sa juz nikim, jakas malutka firma, i ze zbieraja sily do ostatecznego boju. Przejęła ją NVidia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 nvidia wykupila 3dfx inzynierowie z 3dfx pomagali w projektowaniu gf fx i ta nazwa jest uklonem nvidi w ich strone No to wała wykrecili Nvidi za to przejecie bo karty sa raczej zalosne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 nvidia wykupila 3dfx inzynierowie z 3dfx pomagali w projektowaniu gf fx i ta nazwa jest uklonem nvidi w ich strone No to wała wykrecili Nvidi za to przejecie bo karty sa raczej zalosne :lol: sabotaż :lol: nie no qurcze zachciało się nvidii kupować 3dfx'a i teraz mają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 nvidia wykupila 3dfx inzynierowie z 3dfx pomagali w projektowaniu gf fx i ta nazwa jest uklonem nvidi w ich strone No to wała wykrecili Nvidi za to przejecie bo karty sa raczej zalosne :lol: sabotaż :lol: nie no qurcze zachciało się nvidii kupować 3dfx'a i teraz mają Ostro :lol: To się uśmiałem:) Naprawde fajnie mi się czytało te posty z tym 3dfx i gf Fx.. heheheh Ale co jak co, swojego czasu miałem VooDoo 2, nie nażekałem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voker Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Radeon 9200 64 bit to jest to samo co gf4 mx, takie samo [ciach!]o. Byłem głupi i jeszcze na pudełku nic nie było napisane, że karta 64 bit i kupiłem to [ciach!]o. Stanowczo odradzam, 128 bit to jeszcze znośne jest można coś tam wyręcić, ale te 64 bit to nawet kręcić sie nie chce :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 ja terz to mam :) jakis no name jak krece pamieci o 2mhz to mi artefakty na pulpice sie robia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...