hCr Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 http://instrukcje.has.it/ duzo instrukcji ale do a80 nie ma, jezeli moge cos dorzucic od siebie to nie bierz aparatu sony, hp czy innych tego typu, ja bym zaufal bardizej firmom ktore znaja sie na aparatach i robia aparaty a nie zegarki czy drukarki. Dobrym wyborem bylby canon g5 jezeli zdjecia maja byc amatorskie jezeli chcesz juz cos "popstrykac" to 10D, to z canona bylo a z minolty poczytaj o Z1 tez calkiem calkiem aparat. PS przejrzyj grupe pl.rec.foto.cyfrowa Canon też robi drukarki, kserokopiarki faxy i inne, podobnie minolta i co z tego?? Nie ocenia się firmy tylko konkretny model. A tak się składa że Sony DCS-V1 albo 717 czy 828 to są naprawdę wysokiej klasy aparaty i nie mają się czego wstydzić w tej branży. V1 to równorzędny konkurent G5 do tego sporo tańszy. Mało tego G5 ze swoimi dużymi abberacjami chromatycznymi naprawdę nie wygląda najlepiej na tle V1. Oceniaj konkretny model, a nie całą firmę :wink: widziales kiedys lustrzanke sony? albo hp? firma canon jak i minolta maja dlugoletnie doswiadczenie z aparatami analogowymi. nie wcisniesz mi ze niz gruchy ni z pietruchy sony zaczyna robic cyfraki i sa one dobre. takie jest moje zdanie i mysle ze pare osob jeszcze tez tak mysli (nie koniecznie z tego forum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 sam osobiście bawię się w fotografię już jakiś czas. Aktualnie mam SLR dynaxa 5 minolty + zestawik szkieł, . Jak by nie patrzeć to dynax5 jest to lustrzanka roku 2003. dynaxa 800 już nie produkowali, a na Dynaxa 7 nie mogłem sobie pozwolić. a zaczynałem od poczciwej smieny zdaje się 8M. a to był jeszcze socjalizm co do świata cyfrowego to mam kamerę miniDV sony TRV27 Ei też uważam że za te pieniądze nic lepszego nie mogłem kupić w owym czasie. to że sony nie robi, nie ma tradycji produkcji klasycznych lustrzanek o niczym nie świadczy. Chyba nazwa "Carl Zeiss" coś Ci mówi. to samo jeżeli chodzi o stowarzyszenia EISA i TIPA Dlatego po raz kolejny Ci mówię nie oceniaj firmy tylko konkretny model, konkretny produkt. Canon jest super firmą co nie znaczy że wszystkie jego produkty są super. np G5 w porówniau do G2/G3 nie wypada wcale super i ma sporo niedopracowań. Mercedes robi bardzo dobre wozy, ale są też żałosne wyjątki np A-klasa Oceniaj konkretny model Porozmawiaj sobie z użytkownikami np 717 i jakie toczą się boje vs np. Minolta Dimage 7, 7i, - i ciężko wybrać zwyciężcę. Bo oba modele stoją na praktycznie tym samym poziomie Dlatego rozwalają mnie rozmowy w stylu Canon the best, sony suxx. Nokie cool, Siemens beee. itd itd. Nie zamierzam tu rozpoczynać żadnej wojny - ale Twoje podejście że Canon jest najlepszy bo to Canon, a sony be bo to Sony jest lekko niepoważne. Dlatego do znudzenia powtórzę. Oceniaj konkretny produkt a nie firmę. Ale cóż przecież możesz mieć inne zdanie niż np. międzynarodowe stowarzyszenie czasopism poświęconych technice fotograficznej (TIPA) czy np. EISA (Europejskie Stowarzyszenie Audiowizualne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...