kobe83 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Mam LG CRD-8400C 40x, jeśli to ważne :) , i ma on juz ponad 4 lata. Ale do rzeczy. Ostatnio napęd starsznie wolno się kręci. Zawsze podczas wkładania plyty sie rozpedzal i slychac było ze pracuje. A teraz jakby mu sie nie chciało. Nie wysuwa plyty po nacisnieciu guzika (trzeba kilka razy probować). Jak chcialem zainstalowac grę to trawlo to sporo - 1% kilka minut (wiec przerwalem instalacje). Kopiowanie zwykłych plikow tez nie trwa krotko. Czy to onzacza, że najwyszcy czas wycofać go z użycia. Sam juz nie wiem co o tym myśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Racja, czas juz kupic CD ROM a nie LG. Zassaj Asusa x 52, cena przystepna a jakos wymiata, no i cichutki bardzo jest ze o korekcji bledow pozwalajacej na czytanie plyt winylowych, nie wspomne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 prawda...mam ASUSA 50x juz z 4-5 lat i chodzi super...czta wzzystkie wlasciwie plytki(nawet 800!! mimo iz taki stary)..jedyne co si z nim stalo to nie moge podlaczy kabelkiem audio do karty dzwiekowej...bo mam dzwiek tylko w lewych glosnikach...cos sie zepsulo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Mam zamiar kupić nagryware Asusa, bo nie mam wogule. Samego Cd-romu nie kupuje już. I własnie nie wiem czy brac ausa czy moze lite one, albo LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 CDROM - jaki chcesz polecam liteon ale tylko cdrom naprawde ładnie chodzi CD-RW -LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 CDROM - jaki chcesz polecam liteon ale tylko cdrom naprawde ładnie chodzi CD-RW -LG Lg to gowno nie nagrywarki :) moj kumpel po roku to nawet tacka sie mu nie otwiera najlepiej plextory ,samsungi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Lg to qpa nie nagrywarki :) moj kumpel po roku to nawet tacka sie mu nie otwiera najlepiej plextory ,samsungi :) Taa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Lg to qpa nie nagrywarki :) moj kumpel po roku to nawet tacka sie mu nie otwiera najlepiej plextory ,samsungi :) Taa... czlowieku widze ze jestes stronniczy bardzo wqrila mnie twoja jedna wypowiedz ze modecomy sa gorsze od codegena a wiesz o tym ze sa one robione przez frotrona fsp i cwt najlepsze marki na rynku i modecom 400w na fsp jest o wiele lepszy niz chieftec 420w:) pozdrawiam i zastanow sie zanim cos powiesz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Włąsnie Samsungi nie są drogie. Ale właśnie nie wiem czy one są dobre. Gwarancje dają dwa lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 modecom 400w na fsp jest o wiele lepszy niz chieftec 420w:) pozdrawiam i zastanow sie zanim cos powiesz :lol: Ja nie twierdze że modecomy są złe, ta 400W niepowiedziałbym że jest lepsza tzn zalezy jaka linia. Np chieftec ma 18A na 12V a modecom 15A albo linia 3,30 tutaj to napewno chieftec jest wydajniejszy ze swoimi 30Amperami (modecom 28A) już niechodzi o same oznaczenia w Amperach ale oto jak jest w praktyce chieftec ma bardzo dyzu zapsa A jezeli chodzi o 3,3V Reszta tez jest bardzo dobra jak na modecomie oba maj 40A na 5V. Ale tutaj tez liczy sie cena modecom jest zdziebko i wg mnie niewarto tych 100zł dokąłdać bo to strata kasy. A pisząc kiedyś o modecomach miałem na myśle ten szajs za 100zł który chodzi nędznie nawet gorzej od nowych codegenów 300W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 CDROM - jaki chcesz polecam liteon ale tylko cdrom naprawde ładnie chodzi CD-RW -LG Lg to qpa nie nagrywarki :) moj kumpel po roku to nawet tacka sie mu nie otwiera najlepiej plextory ,samsungi :)LG - bardzo dobra firma, mam z tej firmy nagrywajke 12x i 52x w drugim kompie i chodza bez zadnych problemow.. imho plextory wg mnie sa najlepsze ale z tymi samsungami to mnie stefan rozwaliles :P przeciez to jest istny szajs, mialem 8 i same problemy... zreszta nie tylko ja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 ja polecam cdrom aopen kosztuje to 75 zeta i chodzi owszem glosno ale ma doskonala korekcje bledow szybki ( kopiowanie divx 2.48 sec) no i 2 lata gwary cena 75 zeta za box Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Bede kupował juz CD-RW a nie sam CD-Rom. A co do mojego starego to chyba nie bardzo da sie cos z nim zrobic (naprawic itp.) Ja go rozkręciłem ale nie bardzo wiem co i jak. Zauważyłem jednak ze naped który kręci plytą cos dziwnie chodzi.Cos tam szeleści. A na elektronice sie nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 modecom 400w na fsp jest o wiele lepszy niz chieftec 420w:) pozdrawiam i zastanow sie zanim cos powiesz :lol: Ja nie twierdze że modecomy są złe, ta 400W niepowiedziałbym że jest lepsza tzn zalezy jaka linia. Np chieftec ma 18A na 12V a modecom 15A albo linia 3,30 tutaj to napewno chieftec jest wydajniejszy ze swoimi 30Amperami (modecom 28A) już niechodzi o same oznaczenia w Amperach ale oto jak jest w praktyce chieftec ma bardzo dyzu zapsa A jezeli chodzi o 3,3V Reszta tez jest bardzo dobra jak na modecomie oba maj 40A na 5V. Ale tutaj tez liczy sie cena modecom jest zdziebko i wg mnie niewarto tych 100zł dokąłdać bo to strata kasy. A pisząc kiedyś o modecomach miałem na myśle ten szajs za 100zł który chodzi nędznie nawet gorzej od nowych codegenów 300W ten szajs za 100zl to tez jest fortron czlowieku :) a jesli mowisz o swoim cheftecu ze so podbne to zobacz to fsp 400 :) i gdzie ten chieftec pasuje http://www.pl.tomshardware.com/howto/20030...0609/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 CDROM - jaki chcesz polecam liteon ale tylko cdrom naprawde ładnie chodzi CD-RW -LG Lg to qpa nie nagrywarki :) moj kumpel po roku to nawet tacka sie mu nie otwiera najlepiej plextory ,samsungi :) qrde jak slysze takie texty to mam ochote czyms jebnac :evil: :evil: :evil: miales kiedys nagrywarke LG?? MIALES?? bo jezeli mowisz ze qpa to powiedz na jakiej podstawie mowisz????? :evil: Bo ja mam moja LG 32x10x40@40x12x40 i chodzi mi chyba cos kolo 2 lat i sprawuje sie bardzo dobrze. Owszem cd-romy lg to jakas pomyłka a nie cd-rom wiem bo sam mialem i rzezil strasznie chociaz plytki nie zjadl. A co do innych nagrywarek, nie LG to mysle ze najbardziej oplaca sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Lite-ona. Kumpel ma MSI Dragon writer(czy jakos tak) 52x i wyje ona jakby miala zdechnac :) A twoj kumpel mogl trafic na wadliwy egzemplarz albo traktowal ja po chamsku(np. popychanie tacki reka, itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 modecom 400w na fsp jest o wiele lepszy niz chieftec 420w:) pozdrawiam i zastanow sie zanim cos powiesz :lol: Ja nie twierdze że modecomy są złe, ta 400W niepowiedziałbym że jest lepsza tzn zalezy jaka linia. Np chieftec ma 18A na 12V a modecom 15A albo linia 3,30 tutaj to napewno chieftec jest wydajniejszy ze swoimi 30Amperami (modecom 28A) już niechodzi o same oznaczenia w Amperach ale oto jak jest w praktyce chieftec ma bardzo dyzu zapsa A jezeli chodzi o 3,3V Reszta tez jest bardzo dobra jak na modecomie oba maj 40A na 5V. Ale tutaj tez liczy sie cena modecom jest zdziebko i wg mnie niewarto tych 100zł dokąłdać bo to strata kasy. A pisząc kiedyś o modecomach miałem na myśle ten szajs za 100zł który chodzi nędznie nawet gorzej od nowych codegenów 300W ten szajs za 100zl to tez jest fortron czlowieku :) a jesli mowisz o swoim cheftecu ze so podbne to zobacz to fsp 400 :) i gdzie ten chieftec pasujehttp://www.pl.tomshardware.com/howto/20030609/index.html ten za 100zl to moze byc modecom 300W - GT ale moze byc 300W-ISO xxx(nie pamietam dokladnie) i ten 300W - ISO to wlasnie jest SZAJS wiem bo mialem 350W - ISO 450P i ten zasilacz bardzo cienko sobie radzil z podkreconym kompem, a i po o/c grzal sie jak jakas grzalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 modecom 400w na fsp jest o wiele lepszy niz chieftec 420w:) pozdrawiam i zastanow sie zanim cos powiesz :lol: Ja nie twierdze że modecomy są złe, ta 400W niepowiedziałbym że jest lepsza tzn zalezy jaka linia. Np chieftec ma 18A na 12V a modecom 15A albo linia 3,30 tutaj to napewno chieftec jest wydajniejszy ze swoimi 30Amperami (modecom 28A) już niechodzi o same oznaczenia w Amperach ale oto jak jest w praktyce chieftec ma bardzo dyzu zapsa A jezeli chodzi o 3,3V Reszta tez jest bardzo dobra jak na modecomie oba maj 40A na 5V. Ale tutaj tez liczy sie cena modecom jest zdziebko i wg mnie niewarto tych 100zł dokąłdać bo to strata kasy. A pisząc kiedyś o modecomach miałem na myśle ten szajs za 100zł który chodzi nędznie nawet gorzej od nowych codegenów 300W ten szajs za 100zl to tez jest fortron czlowieku :) a jesli mowisz o swoim cheftecu ze so podbne to zobacz to fsp 400 :) i gdzie ten chieftec pasujehttp://www.pl.tomshardware.com/howto/20030609/index.html ten za 100zl to moze byc modecom 300W - GT ale moze byc 300W-ISO xxx(nie pamietam dokladnie) i ten 300W - ISO to wlasnie jest SZAJS wiem bo mialem 350W - ISO 450P i ten zasilacz bardzo cienko sobie radzil z podkreconym kompem, a i po o/c grzal sie jak jakas grzalka. zgadzam sie z taba w zupelnosci:) ten iso jes made by cwt i jest to badziewie ale te na fortonach to sa bardzo dobre zasilacze :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Ja nie chc enic mowić ale to nie jest wątek o zasialczach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Chce jeszcze wiedzieć czy CD-R nadaje sie do "wyrzucenia" juz? Chodź może głupio pytam bo to raczej oczywsite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Chce jeszcze wiedzieć czy CD-R nadaje sie do "wyrzucenia" juz? Chodź może głupio pytam bo to raczej oczywsite. no pewnie niedlugo juz odejdze do krainy wiecznych MHz i niekonczacego sie miejsca na twardym...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 nagrywajki lg są ok - moja ma prawie 2 latka i chodzi jak nówka - chociaż fakt faktem że wypalam raptem ze 3-4 cd tygodniowo 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Mialem nagryware LG 8x4x32 8080b i byl to swietny naped - cichy, zrobiony z solidnych materialow a tacka wysuwala sie cichutko i dystyngowanie - gdyby jeszcze mial bufor zabezpieczajacy to byloby idealnie :) Chodzil bezproblemowo i bezawaryjnie - sprzedalem ze wzgledu na mala predkosc nagrywania. Teraz mam Liteona 52x24x52 i poza faktem, ze nagrywa plytki nieporownywalnie szybciej, niz LG to posiada same wady - glosny jak odkurzacz, a odglos wysuwajacej sie tacki jest okropny i nawet tworzywo z ktorego jest zbudowany gorszej jakosci niz w tym LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 aha dodam jeszcze ze moja nagrywarka LG 32x10x40@40x12x40(zmiana biosu i mamy model o numerek wyzszy :) ) ma bufor.. 8MB!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: tak chwaliłem tego aopena a jutro ide z nim do serwisu :/ nagle zaczął brzeczeć a teraz to jusz nawet biosa go nie wykrywa (zachowuje sie tak jakby pradu nie było , zero reakcji , tacka sie nie wysówa ,dioda nie mruga :roll: eh pewnie znowu dostane aopena :/ , hyba zamienie na asusa albo liteona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 coś ostatnio nerwowa atmosfera na forum, zauważyłem ze prawie w każdym topicu są jakiś kłótnie i spory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 coś ostatnio nerwowa atmosfera na forum, zauważyłem ze prawie w każdym topicu są jakiś kłótnie i spory.styczen? olo rzeczywiscie ostatnio :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 lol nie zauwazyłem daty topicu :D, ale i tak sie w innych kłucicie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 nagrywajki lg są ok - moja ma prawie 2 latka i chodzi jak nówka - chociaż fakt faktem że wypalam raptem ze 3-4 cd tygodniowo 8) Mam DVD i Nagrywarke LG. Nagrywarka działa jusz do 1,5 roku. A DVD od 0,5 roku i jeszcze nie mialem z tym problemów. A co do CD-ROM LG to naprawde jest shit. W drugim komputerze mialem to mi po 2 latach padł ( podobne obiawy mial jak ten od zalozyciela tego topicu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 JAk chcesz CD-ROMa to bez se DVD. ZA 150zł, można mieć Toshibe SD-M1802 - jestem jej szczesliwym posiadaczem :!:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 dostałem na wymianie cdrom LG (wybierałem między aopen a LG ) . myślałem nad aopen ale sie bałem bo to jusz miałem 3 aopeny i każdy padł w identyczny sposób (ok 8 miesięcy chodzenia i dobranoc) tylko ten lg jest taki troche goły :/ (ma tylko jeden guzik i nie ma nawet gniazda słuchawkowego :lol: :lol: może to jusz lepsza seria cdromów lg??? bo dają wkońcu 2 lata gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...