Skocz do zawartości
kobe83

Czy to oznaka, że CD-Rom pada.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam LG CRD-8400C 40x, jeśli to ważne :) , i ma on juz ponad 4 lata.

Ale do rzeczy. Ostatnio napęd starsznie wolno się kręci. Zawsze podczas wkładania plyty sie rozpedzal i slychac było ze pracuje. A teraz jakby mu sie nie chciało.

Nie wysuwa plyty po nacisnieciu guzika (trzeba kilka razy probować). Jak chcialem zainstalowac grę to trawlo to sporo - 1% kilka minut (wiec przerwalem instalacje). Kopiowanie zwykłych plikow tez nie trwa krotko.

Czy to onzacza, że najwyszcy czas wycofać go z użycia. Sam juz nie wiem co o tym myśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda...mam ASUSA 50x juz z 4-5 lat i chodzi super...czta wzzystkie wlasciwie plytki(nawet 800!! mimo iz taki stary)..jedyne co si z nim stalo to nie moge podlaczy kabelkiem audio do karty dzwiekowej...bo mam dzwiek tylko w lewych glosnikach...cos sie zepsulo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lg to qpa nie nagrywarki :) moj kumpel po roku to nawet tacka sie mu nie otwiera najlepiej plextory ,samsungi :)

Taa...

czlowieku widze ze jestes stronniczy bardzo wqrila mnie twoja jedna wypowiedz ze modecomy sa gorsze od codegena a wiesz o tym ze sa one robione przez frotrona fsp i cwt najlepsze marki na rynku i modecom 400w na fsp jest o wiele lepszy niz chieftec 420w:) pozdrawiam i zastanow sie zanim cos powiesz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modecom 400w na fsp jest o wiele lepszy niz chieftec 420w:) pozdrawiam i zastanow sie zanim cos powiesz :lol:

Ja nie twierdze że modecomy są złe, ta 400W niepowiedziałbym że jest lepsza tzn zalezy jaka linia. Np chieftec ma 18A na 12V a modecom 15A albo linia 3,30 tutaj to napewno chieftec jest wydajniejszy ze swoimi 30Amperami (modecom 28A) już niechodzi o same oznaczenia w Amperach ale oto jak jest w praktyce chieftec ma bardzo dyzu zapsa A jezeli chodzi o 3,3V Reszta tez jest bardzo dobra jak na modecomie oba maj 40A na 5V. Ale tutaj tez liczy sie cena modecom jest zdziebko i wg mnie niewarto tych 100zł dokąłdać bo to strata kasy.

A pisząc kiedyś o modecomach miałem na myśle ten szajs za 100zł który chodzi nędznie nawet gorzej od nowych codegenów 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CDROM -  jaki chcesz polecam liteon ale tylko cdrom naprawde ładnie chodzi

CD-RW -LG

Lg to qpa nie nagrywarki :) moj kumpel po roku to nawet tacka sie mu nie otwiera najlepiej plextory ,samsungi :)
LG - bardzo dobra firma, mam z tej firmy nagrywajke 12x i 52x w drugim kompie i chodza bez zadnych problemow..

imho plextory wg mnie sa najlepsze

ale z tymi samsungami to mnie stefan rozwaliles :P przeciez to jest istny szajs, mialem 8 i same problemy... zreszta nie tylko ja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bede kupował juz CD-RW a nie sam CD-Rom. A co do mojego starego to chyba nie bardzo da sie cos z nim zrobic (naprawic itp.)

Ja go rozkręciłem ale nie bardzo wiem co i jak. Zauważyłem jednak ze naped który kręci plytą cos dziwnie chodzi.Cos tam szeleści. A na elektronice sie nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modecom 400w na fsp jest o wiele lepszy niz chieftec 420w:) pozdrawiam i zastanow sie zanim cos powiesz :lol:

Ja nie twierdze że modecomy są złe, ta 400W niepowiedziałbym że jest lepsza tzn zalezy jaka linia. Np chieftec ma 18A na 12V a modecom 15A albo linia 3,30 tutaj to napewno chieftec jest wydajniejszy ze swoimi 30Amperami (modecom 28A) już niechodzi o same oznaczenia w Amperach ale oto jak jest w praktyce chieftec ma bardzo dyzu zapsa A jezeli chodzi o 3,3V Reszta tez jest bardzo dobra jak na modecomie oba maj 40A na 5V. Ale tutaj tez liczy sie cena modecom jest zdziebko i wg mnie niewarto tych 100zł dokąłdać bo to strata kasy.

A pisząc kiedyś o modecomach miałem na myśle ten szajs za 100zł który chodzi nędznie nawet gorzej od nowych codegenów 300W

ten szajs za 100zl to tez jest fortron czlowieku :) a jesli mowisz o swoim cheftecu ze so podbne to zobacz to fsp 400 :) i gdzie ten chieftec pasuje http://www.pl.tomshardware.com/howto/20030...0609/index.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CDROM -  jaki chcesz polecam liteon ale tylko cdrom naprawde ładnie chodzi

CD-RW -LG

qrde jak slysze takie texty to mam ochote czyms jebnac :evil: :evil: :evil: miales kiedys nagrywarke LG?? MIALES?? bo jezeli mowisz ze qpa to powiedz na jakiej podstawie mowisz????? :evil: Bo ja mam moja LG 32x10x40@40x12x40 i chodzi mi chyba cos kolo 2 lat i sprawuje sie bardzo dobrze. Owszem cd-romy lg to jakas pomyłka a nie cd-rom wiem bo sam mialem i rzezil strasznie chociaz plytki nie zjadl. A co do innych nagrywarek, nie LG to mysle ze najbardziej oplaca sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Lite-ona. Kumpel ma MSI Dragon writer(czy jakos tak) 52x i wyje ona jakby miala zdechnac :) A twoj kumpel mogl trafic na wadliwy egzemplarz albo traktowal ja po chamsku(np. popychanie tacki reka, itp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten szajs za 100zl to tez jest fortron czlowieku :) a jesli mowisz o swoim cheftecu ze so podbne to zobacz to fsp 400 :) i gdzie ten chieftec pasujehttp://www.pl.tomshardware.com/howto/20030609/index.html

ten za 100zl to moze byc modecom 300W - GT ale moze byc 300W-ISO xxx(nie pamietam dokladnie) i ten 300W - ISO to wlasnie jest SZAJS wiem bo mialem 350W - ISO 450P i ten zasilacz bardzo cienko sobie radzil z podkreconym kompem, a i po o/c grzal sie jak jakas grzalka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten szajs za 100zl to tez jest fortron czlowieku :) a jesli mowisz o swoim cheftecu ze so podbne to zobacz to fsp 400 :) i gdzie ten chieftec pasujehttp://www.pl.tomshardware.com/howto/20030609/index.html

ten za 100zl to moze byc modecom 300W - GT ale moze byc 300W-ISO xxx(nie pamietam dokladnie) i ten 300W - ISO to wlasnie jest SZAJS wiem bo mialem 350W - ISO 450P i ten zasilacz bardzo cienko sobie radzil z podkreconym kompem, a i po o/c grzal sie jak jakas grzalka.

zgadzam sie z taba w zupelnosci:) ten iso jes made by cwt i jest to badziewie ale te na fortonach to sa bardzo dobre zasilacze :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem nagryware LG 8x4x32 8080b i byl to swietny naped - cichy, zrobiony z solidnych materialow a tacka wysuwala sie cichutko i dystyngowanie - gdyby jeszcze mial bufor zabezpieczajacy to byloby idealnie :) Chodzil bezproblemowo i bezawaryjnie - sprzedalem ze wzgledu na mala predkosc nagrywania.

Teraz mam Liteona 52x24x52 i poza faktem, ze nagrywa plytki nieporownywalnie szybciej, niz LG to posiada same wady - glosny jak odkurzacz, a odglos wysuwajacej sie tacki jest okropny i nawet tworzywo z ktorego jest zbudowany gorszej jakosci niz w tym LG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

tak chwaliłem tego aopena a jutro ide z nim do serwisu :/

nagle zaczął brzeczeć a teraz to jusz nawet biosa go nie wykrywa (zachowuje sie tak jakby pradu nie było , zero reakcji , tacka sie nie wysówa ,dioda nie mruga :roll:

eh pewnie znowu dostane aopena :/ , hyba zamienie na asusa albo liteona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nagrywajki lg są ok - moja ma prawie 2 latka i chodzi jak nówka - chociaż fakt faktem że wypalam raptem ze 3-4 cd tygodniowo   8)

Mam DVD i Nagrywarke LG. Nagrywarka działa jusz do 1,5 roku. A DVD od 0,5 roku i jeszcze nie mialem z tym problemów. A co do CD-ROM LG to naprawde jest shit. W drugim komputerze mialem to mi po 2 latach padł ( podobne obiawy mial jak ten od zalozyciela tego topicu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostałem na wymianie cdrom LG (wybierałem między aopen a LG ) .

myślałem nad aopen ale sie bałem bo to jusz miałem 3 aopeny i każdy padł w identyczny sposób (ok 8 miesięcy chodzenia i dobranoc)

tylko ten lg jest taki troche goły :/ (ma tylko jeden guzik i nie ma nawet gniazda słuchawkowego :lol: :lol:

może to jusz lepsza seria cdromów lg???

bo dają wkońcu 2 lata gwary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi