Pietras Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Niedawon kupiłem dysk baracude 80 giga . Po pewnym czasie zauwarzyłem ze zaczyna znikać mi miejsc. I takznikł mi 1.5 giga. Sformatowałem 3 z 4 partycji w dosie przy pomocy dyskietki z windowsa 98 , po sformatowaniu kiedy weszłem do windowsa okazało ze z partycji które wczesniej formatowałem nie zniknoł ani jeden plik...wiec musiał je sformatowac w windowsie. Odnosnie tego znikajacego miejsc na dysku to dzieje sie to tylko na 3 partycjach tzn. na 1 partycji mam 1.41 giga danych a system pokazuje mi ze jest 2.41 danych ..... 1 giga poszło sie bujać na 2 partycji zajete jest 8 mega a windows wyswietla ze zajete jest 408 mega.... 400 mega poszło sie jeb...ć na 3 partycji mam 3 mega danych ( hahaha) a system wyswietla że jest zajete 9 mega ........gdzie jest 6 mega ? ;p a na czwartej partycji jest wszystko OK Pytanie: czemu komputer napisał ze sformatował mi partycje skoro nic z nich nie znikło , pytanie drugie czemu znika mi miejsce na dysku , razem jusz 1,5 giga PS; Partyje robiłem w instalatorze systemu windows xp profesjonal , a nie przypomocy zadnej dyskietki startowej ...system plików na dysku to fat 32 Prosze o pomoc PS2; Własnie przed sekundą usunołem przywracanie systemu z 3 partycji a na partycji systemowej dałem 200 mega ( tak na wszelki wypadek ) sprawa wiec teraz wyglada nastepująca na 1 partycji mam 1.41 danych a komputer wyrzuca mi ze jest 1.83 giga .........znikło wiec 220mega ( bo 200 mega jest na odzyskiwanie systemu dlatego tego nie licze ) na 2 partycji wyłączyłem przywracanie systemu ale nadal brakuje mi na niej 400 mega a na 3 i 4 partycji jest wszystko OK Ludzie wiece gdzie sie jeszcze mogło podziać to miejsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 wiesz 80g w dyskach ata i sata to jest tylko bajer producenta przewaznie maja o kilka giga mniej miejsca :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 to to ja wiem --------- pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 mialem to samo-znikalo mi miejce i po kilku dniach sie zrobilo 67gb :P i hdd padl :D i teraz w servisie jest :P (tez barracuda 80gb) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...