soltys Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 wszedzie ludzie pytaja, i nigdzie nie mozna dostan jedno znacznej odpowiedzi, pomozcie cos wybrac, ma byc cisza i wydajnosc! :roll: pozdr :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Ciekawy jestem jak dlugo bedzie ten temat jeszcze istnial ;) A powaznie to ja tez chce wiedziec ktorego twardego wziac ale 8mb on board. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Ciekawy jestem jak dlugo bedzie ten temat jeszcze istnial ;) A powaznie to ja tez chce wiedziec ktorego twardego wziac ale 8mb on board. WDC ( debesciak, naprawde nie zaluje wydanych 4 stowek na niego :D ), tylko trzeba polubic ten jego delikatny swist :D PZDR4ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Ciekawy jestem jak dlugo bedzie ten temat jeszcze istnial ;) A powaznie to ja tez chce wiedziec ktorego twardego wziac ale 8mb on board. WDC ( debesciak, naprawde nie zaluje wydanych 4 stowek na niego :D ), tylko trzeba polubic ten jego delikatny swist :D PZDR4ALL No tak mam go na oku ale wiesz ostatnio sie duzo mowi ze padaki z niego sa :( Czy moglbys podac jego numer seryjny,gdzie produkowany i takie jeszcze inne numerki co sa na naklejce?? Pomoglo by mi to znalezc odpowiedniego "prawie" NIEPADAJĄCEGO twardziela bo chce pod RAID 0 podpiac takie dwa :D Aha dawno kupiles?? I co to znaczy "swist" cos jakby brzeczaly kluczyki albo pieniadze w kieszeni spodni ;) dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 dokladnie, nie bralem pod uwage WD, bo ponoc piszczy i z tego co widze to prawei co drugi dysk pada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Co do tego WDC Jezeli chodzi o szybkosc to chyba nikt nie ma watpliwosci, ze jest najszybszy w swojej klasie? ( wyprzedza dosc znacznie wszystkie maxtory, seagate i inne - roznice siegaja nawet 30 % ), jest slyszalny, slychac talerze, ale spokojnie mozna przy nim spac, nie jest uciazliwy, podczas odczytu zapisu takze go troszke slychac. Co do numerow seryjnych z "blachy" to przy najblizszym wylaczeniu kompa sprobuje to zanotowac, ale nie wiem czy moja seria jest jakas super extra, dziala juz ponad 2 miesiace. No i jeszcze elektronika, ktora potrafi osiagniac niemala tepmperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 niewiem gdzie Ty tu widzisz ar2r 30 % ?:P http://www.storagereview.com/php/benchmark..._2=209&devCnt=3 a porownanie jest do starego 120GXP.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 przyszedl mi seag barac 4 60gb - i jest o niebo cichszy od wd - zreszta moje doswiadczenia z barakami - zaden nie padl u mnie smiercia naturalna ale przez zasilacz z reszta kompa :) teraz zobacze jak ta baraka 4 pociagnie a wdk - grzeje sie bardziej niz seag o jakies 5-10C przez to moze padac i dlatego tez ze szybszy to mocniej sie grzeje - nie ma nic za darmo :) no i bufor ma wiekszy niz ten moj seag - ale on jako zapas a nie pri master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 tylko trzeba polubic ten jego delikatny swist :DEKHEM... delikatny??!?!?! Zależy od serii, ja mam w kompie odrzutowca ze zjaranym, nierównomiernie chodzącymi silnikiem (ma na imie Świstak :D )... Co innego, kiedy to g%#%@ gotuje się w szczelnie zamkniętym pudełku śniadaniowym :D (dobijam sqr... ale twarda sztuka, porządne te wdeki :D ) A tak wracając do tematu, to podobno ostatnio samsungi się bardzo polepszyły... jeżeli ma byc cicho i wydajnie, to traf sobie na serie wdeków, którą ma ar2r, jeżeli dalej będzie Ci ten świst przeszkadzał, to zrób to samo co ja z moim - pudełko śniadaniowe z tesco z miekkiego kijowego plastiku roxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 niewiem gdzie Ty tu widzisz ar2r 30 % ?:P http://www.storagereview.com/php/benchmark..._2=209&devCnt=3 a porownanie jest do starego 120GXP.... http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/dys...k_winmarks.html http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/dys...inspection.html http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/dys...kopiowanie.html Praktycznie w kazdym tescie bezkonkurencyjny, a i zdaza sie ze i wiecej niz 30% przewagi nad "konkurentami" :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 jest male ale... nie ma paru "osobnikow" w tych testach.... ... ale w innych porownaniach na innych stronkach, rowniez jest na 1. miejscu co o czyms jednak swiadczy ... no i 3 letnia gwarancja. PZDR4ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 chcesz miec cicho i wydajnie bierz IBM/Hitachi DeskStar 7K250 i do tego 3 latka gwarancji. o WD zapomnij te dyki pracuja jak traktory... a wiem co mowie do niedawna goscil u mnie w kompie WD i zostal spowrotem zamieniony na stare dobre Seagate BIV... i dopiero mam cisze. ewentualnie jak bierzesz dysk 120GB to pomysl tez o barracuda 7200.7 z 8MBcache.. tez ma 3 lata gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 ktos wie jak wypada IBM/Hitachi DeskStar 7K250 80gb 2mb cache vs np. Maxtor 80GB 8mb cache? ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Polecam Ci IBM/Hitachi. Naprawde dobre dyski :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 dzieki za polecenie :P moze jakies testy, albo jakies argumenty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 www.storagereview.com stronka zajmuje sie tylko testami hdd kliknij na performace database pozniej sort zaznacz sobie modele i milego ogladania :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 dzieki za polecenie :P moze jakies testy, albo jakies argumenty? http://www.storagereview.com/articles/2003...25VLSA80_1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 a ja polecam baracude VII 7.200rpm 8mb cache :D tylko jezeli sie zdecydujesz na ten dysk wybierz na ULTRA ATA bo te na serial ata to chrumkaja a te na UA to cichutkie sa i wydajnosci wporzoadku, za bardzo sie nie grzeje chociaz do 40C potrafi dogrzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 baraki malo sie grzeja - w porownaniu do wdc to sa chlodne - u mnie 32C a wdc 36 a w czasie ostrej pracy wd wskazuje do 42 a barak do 35! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 dzieki za polecenie :P moze jakies testy, albo jakies argumenty? http://www.storagereview.com/articles/2003...25VLSA80_1.html tu jest o 250GB sata, to wogole inny model.. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 dzieki za polecenie :P moze jakies testy, albo jakies argumenty? http://www.storagereview.com/articles/2003...25VLSA80_1.html tu jest o 250GB sata, to wogole inny model.. :roll:Sorki, pomyliłem linki :oops: Miało być http://www.storagereview.com/articles/2002...20AVVA07_1.html , a mianowicie 80 GB z tej rodziny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 mam cos, IBM/Hitachi DeskStar 7K250 80gb 2mb cache - o to wyniki dysku kolegi : hd tach 2.70 Read speed max 64,3 MB/s min 31,8 MB/s average 49,1 MB/s random acces time 12,9 ms read Burst Speed 91,8 MB/s Dysk jest podzielony na 3 partycje. Sa zainstalowane 2 systemy c: win98 fat32 d: xp ntfs e: ntfs testy robione pod xp bo 98 niewidzi partycji ntfs piszcie swoje osiagi (na roznych dyskach)!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 ... Tutaj coś było, ale już nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Fujitsu 20 GB 7200rpm 2 MB bufor: Hd Tach 2.70 Read speed:maximum - 35,3 MB/sminimum - 15,8 MB/saverage - 27 MB/sRandom Access Time - 14,7 msRead Burst Speed - 63,7 MB/sTesty robiona pod WinXP. C: 5 GB FAT32 D: 14 GB FAT32 Dysk troche przedpotopowy :?, ale niedługo będzie nowy :D Przepraszam, ale nie widze, zwiazku ? A wyniki rzeczywiscie rewelacja :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 mam cos, IBM/Hitachi DeskStar 7K250 80gb 2mb cache - o to wyniki dysku kolegi : hd tach 2.70 Read speed max 64,3 MB/s min 31,8 MB/s average 49,1 MB/s random acces time 12,9 ms read Burst Speed 91,8 MB/s Dysk jest podzielony na 3 partycje. Sa zainstalowane 2 systemy c: win98 fat32 d: xp ntfs e: ntfs testy robione pod xp bo 98 niewidzi partycji ntfs piszcie swoje osiagi (na roznych dyskach)!!! Hmm widze ze niezly ten dysiorek :D Cosik mi sie zdaje ze bedzie WDC vs IBM/Hitachi DeskStar 7K250 80gb Tylko czy jest wersja z 8MB on board?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 ar2r zrob testy na swoim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 mam cos, IBM/Hitachi DeskStar 7K250 80gb 2mb cache - o to wyniki dysku kolegi : hd tach 2.70 Read speed max 64,3 MB/s min 31,8 MB/s average 49,1 MB/s random acces time 12,9 ms read Burst Speed 91,8 MB/s Dysk jest podzielony na 3 partycje. Sa zainstalowane 2 systemy c: win98 fat32 d: xp ntfs e: ntfs testy robione pod xp bo 98 niewidzi partycji ntfs piszcie swoje osiagi (na roznych dyskach)!!! Hmm widze ze niezly ten dysiorek :D Cosik mi sie zdaje ze bedzie WDC vs IBM/Hitachi DeskStar 7K250 80gb Tylko czy jest wersja z 8MB on board?? na SATA, albo 120GB...80GB ATA 100 8mb cache nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Uuuuu no to mos zostaje tylko WDC. Niech ktos wreszcie poda jakie numery ma na swoim WuDeCku tak zeby nie wybrac wersji dzwoniacej, nierowno pracujacej i wogole padalca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Co do testow to taki z prawdziwego zdarzenia obiecuje w srode, po sesji, jak odwirusuje i przeinstaluje swoj system, pamietam, ze sisoft sandra ( :D ), pokazuje ok. 50000 kB/s - co nie oznacza, ze dysk powiedzial swoje ostatnie slowo. Co do serii, to rowniez na srode obiecuje zapodac :D. Dzisiaj zloilem flaszke i mushe isc spac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 a ja sie pochwale swoimi wynikami wd 80g bb (2mb) r.a.c. 14,4ns read burst spead 72,8 read speed : max 57,9 Mb/s aver 47,5 Mb/s min 30 Mb/s Dobre to wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...